The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 6:00 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 66 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 24, 2007 9:33 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

problema se reduce la difuzor

oricum l-ai suci nu poti face si rahat bici... :roll:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 24, 2007 11:21 pm 
Neconectat
User

Nu dar ma gandesc in felul urmator.. eu am facut acele incinte si baiatul le-a dotat cu 15w.. cand am dat etstul am dat cu vre-o 100w rms poate si mai mult..si .. ceea ce nu a mentionat CPX e ceva ff important si anume ca nu s-a testat incinta doar ca subwoofer ci impreuna cu driver Pad52.
acuma eu am gandesc ca poate el ar avea un amp 30-50w si nu te poti astepta sa darame blocul..
eu am facut incinta BR(destinata pentru un portbagaj) cu sal SBX2530 sau in fine modelul pe 10" si am testat in casa si suna frumos.. incinta de vre-o 60L si in casa si in masina..bass rotund.. cam lung dar bun pentru auto.. ma indoiesc ca nu ar putea sa scoata ceva acceptabil din varianta de 12"

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 25, 2007 1:50 am 
Neconectat
User

Amplificatoare folosite la testarea wooferului au fost:
Punte Lm 3886(min 120 W rms)
Punte Tda7294(min 140 W Rms)
Si au atata doarece am masurat si calculat..Oricum se incinge sal-ul la putere mare :roll:
FIltrele Sunt configuratie Linkwitz-Riley cu panta de 24 db/octava.Mai am si un tda1524 folosit ca volum si reglare procent bass..sar putea acela sa strice ceva la sunet..trebuie sa ma joc din nou cu schema lui cand oi avea timp.....oricum dupa cum am zis...o corectie din winamp intre 0 si 35(40 hz)(+ 20 db) ajuta...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 25, 2007 9:05 am 
Neconectat
User

Incearca sa reduci volumul cutiei dar mentine configuratia de incinta inchisa! De vreme ce tremura geamuri si alte cele, inseamna ca e racordata prea jos si Qc al cutiei e prea mic. Incearca ceva in jur de 20-23litri.
Daca ai avea parametrii difului ai putea face ceva simulari inainte sa mai muncesti la acest proiect.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 25, 2007 2:21 pm 
Neconectat
User

Pai am scris deja mai sus ca am parametri si ca am simulat totul inainte...oare de ce toata lumea are impresia ca nu am parametri..oricum degaba simulez ca nu ma ajta la nimic..ca la simulat suna bine si mie greata cand o aud :|

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 25, 2007 3:17 pm 
Neconectat

CPX

conform PDF-ului de aici: http://www.sal.hu/cikkccs/cikkdokumentu ... _03_01.pdf

trebuia sa folosesti o incinta inchisa

e normal ca in bassreflex sa sune execrabil

blocheaza-i portul (atentie sa nu scape pe undeva aer , ca se duce totul de rapa) si baga material fonoabsorbant in incinta, ar trebui sa sune mult mai bine.

spor la munca

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 25, 2007 8:09 pm 
Neconectat
User

Sharky scrie:
Ori il incerci in incinta inchisa, ori il schimbi.

Ce scoate nu e kick bass, ci distorsiuni.

eu i-am zis asta de multa vreme, dar unii nu vor sa inteleaga.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 25, 2007 8:26 pm 
Neconectat

nexus3 scrie:
aaa.. ai incercat sa o faci incinta inchisa? :wink:

inainte sa schimbi difuzorul

deci primul reply la intrebarea lui , asta a fost :lol:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 25, 2007 8:55 pm 
Neconectat
User

nu ma refeream la topicul asta. problema e mai veche.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 25, 2007 9:17 pm 
Neconectat
User

Vai mai CPX dar de ce a trebuit eu sa il intreb pe Oliviu ca sa imi zica cum arata subwooferul tau :evil:
Poi de ce nu le spui celor de aici cum sta de fapt treaba cu subwooferul tau?
deci din descrierea lui Oliviu subwooferu e cam asa..jos incinta pentru SBX 12" cu ceva porturi fff lungi si curbate care huruie bine.. deasupra mai sunt " 2 difuri care redau un altfello de bass" deasupra mai sunt" 2 super inalte" si in incinta aia mai e amplificarea pentru subwoofer si viitorii 7 satelitzi..
acuma ma intreb de ce nu ai avut tu decat 50 de L si nu puteai sa il pozitionezi decat sub masa..
Ca sa fiu putin ironic la postul lui Nexus :##blocheaza-i portul (atentie sa nu scape pe undeva aer , ca se duce totul de rapa) si baga material fonoabsorbant in incinta, ar trebui sa sune mult mai bine. ##
Stai relax nexus..CPX din spusele lui a dat cu aracet pe membrana difuzorului sa nu iasa aer prin membrana :lol: deci.. poti sta linistit din punct de vedere al etanseitatzii :wink:
Nu trebuie sa te superi pe mine dar cred ca ar fii fost util sa dai si aceste detalii cand ai pus problema :wink:
.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 25, 2007 10:08 pm 
Neconectat
User

Pt noobsound:
Nu trebuie sa fi ironic..am descris exact proiectul acum 2 ani cand l-am, inceput...
Porturile nu sunt curbate..acum urmeaza sa le pun coturi..si nu huruie daca nu depasesti un anumit volum....trepideaza fata....mai sunt necesare ceva ranforsari din lemn..urmeaza sa ma ocup si de asta...cutia e in recontructie...nu lua ceea ce zice Oliviu literalmente...wooferul meu contine lucruri de care el nici nu a auzit cum ar inversor de faza, comutator digital de intrari la atingere,sistem complex de protectie..etc...e adevarat ca arata rau deorece nu are nimic peste dar asta nul face "porcarie" asa cum crede oliviu...
Spatiul disponibil e limitat..am avut doar 50 litri pentru wooferul de jos...iar pentru cel de sus cam 25 de litri..in spate se afla electronica si intercalate sunt difuzoarele pentru inalte..si asa a iesit mare are dimensiuni exterioere de 80x40x55 (cm)
Difuzorul Sal a trebuit dat cu aracet..huruia ingrozitor...era mebrama plina de gauri....cred ca am nimerit o serie "limitata" produsa pe un vapor clatinator...
Pt. ceilati:
Va rog cititi ce am scris inainte sa raspundeti..am scris clar ca am incercat incinta inchisa ... si se aude si mai rau..in sensul ca scade spl-ul si basul este numai in spatele incintei.Am incercat o gramada de comparatii cu porturile astupate..oricum ceea ce ma supara pe mine tot aud.O usoara imbunatatie s-a simtit in subincinta 2 cand am adaugat monezi la difuzoare..Sharky stie...toate aceste lucruri au fost pe elforum in multiple topicuri dar n-a stat nimeni sa ma ajute pana la capat..poate acuma sa iasa ceva...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 25, 2007 10:18 pm 
Neconectat

Cpx scrie:
Va rog cititi ce am scris inainte sa raspundeti..am scris clar ca am incercat incinta inchisa ... si se aude si mai rau..in sensul ca scade spl-ul si basul este numai in spatele incintei.

SPL-ul e normal sa scada,
faptul ca ti se pare ca ai bass doar in spatele incintei poate sa fie din 2 cauze:

- anulari din cauza camerei
- armonici reproduse de difuzor cu SPL mai mare decat al frecventei care te intereseaza, bass-ul fiind mascat de acestea.

Am incercat o gramada de comparatii cu porturile astupate..oricum ceea ce ma supara pe mine tot aud.O usoara imbunatatie s-a simtit in subincinta 2 cand am adaugat monezi la difuzoare..Sharky stie...toate aceste lucruri au fost pe elforum in multiple topicuri dar n-a stat nimeni sa ma ajute pana la capat..poate acuma sa iasa ceva...

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 25, 2007 10:58 pm 
Neconectat
User

Parere personala.. de ce nu incerci sa montezi ampliful si electronica ce o mai ai pe acolo separat sa catigi volum ..
mai ai 2 difuri pt kick-bass sau pt ce anume?
si.. chiar nu inteleg rolul unor tweetere pe subwoofer? de sub masa sau unde ai zis ca e singurul loc unde il pui se mai aud corect?
vreau sa te intreb daca ai e separata incinta cu sal SBX de cea cu cele 2.. sper sa nu fii facut greseala sa nu separi etans cele 2 compartimente
Ca o mica sugestie pentru tine care ai probabil si probleme de acustica a camerei.. ai putea incerca un design de subwoofer down-fire ( difuzorul montat in jos) .. deci fa o incinta noua nu tot reface si corecta incinta aia ca e varza cred de la atata desfacut
cu o incinta de tipul asta poate o sa reusesti sa elimini directionalitatea basului. in caz ca nu stii cum e aceasta configuratzie.. simplu o incinta BR pe picioruse montata la cativa cm de podea..
de fapt ce vorbesc... chiar la sal in PDF am vazut ca folosesc astfel de subwoofere :wink: :wink: daca un design dat de producatori nu te ajuta.. atunci zic sa schimbi difuzorul ca mai mult nu poate

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iun 25, 2007 11:22 pm 
Neconectat
User

Cpx scrie:
.wooferul meu contine lucruri de care el nici nu a auzit cum ar inversor de faza, comutator digital de intrari la atingere,sistem complex de protectie..etc

Si nu te-ai jucat cu inversorul de faza ? Ca de obicei cu el se mai rezolva o parte dintre probleme. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iun 26, 2007 12:32 am 
Neconectat
User

Ba m-am jucat cu toate..dar cand canta singur wooferul oricum nu conteaza...Problema este asa caciula din zona de 80 hz ..aceia ma supara..asta cred eu....desi cresterea in simulator este de doar 3 db si filtrul activ are panta mare tot se aude :? ..
Apartamentul are acustica varza..nu am izolatii.se formeaza minime si maxime peste tot(unde stationare)..asta e....oricum daca un sistem din comert reuseste sa sune bine si wooferul meu trebuie sa reuseasca... :D
Decu ..totusi sugerati alt difuzor...se pare ca salurile sunt varza..noobsound mi-a sus ca cele de la . sunt ma bune..paca ca nu au parametri..deci ce difor de 8 ohmi ar suna pe gustul meu?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 66 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2