The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 08, 2025 12:30 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 52 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 27, 2005 2:44 pm 
Neconectat
User

ai putea sa faci o comparatie cu alte incinte pe care leai auzit\facut ?
nu ma indoiesc ca suna bine dar ma intereseaza ce improvementuri aduce hibridu ala

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 27, 2005 3:01 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

improvement - mai mult kickbass :wink: acela care te loveste in piept :twisted:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 27, 2005 3:12 pm 
Boxele acelea sunt acoperite cu mocheta sau mi se pare mie?De unde pot sa cumpar si eu asa ceva din Bucuresti?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 27, 2005 6:19 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

nexus3 scrie:
improvement - mai mult kickbass :wink: acela care te loveste in piept :twisted:

in plus un spl in plus mai mult ca sigur... nu il pot masura ca nu am cele necesare
insa la 5W... difuzoarele nu vibreaza deloc (cel putin la sub nici nu se vede) si imi tremura si vitrina si usa si geamurile si tot ce se poate inclusiv eu :lol:

Imagine
acesta e proiectul
diferentza este ca in loc de acele 2 tuburi de rezonantza din horn eu am montat 3 pe fatza asa cum vedeti in poze
3 tuburi cu diametrul de 7cm si lungimea de 7 cm

cost:
pal 650.000
mocheta 300.000
bison kit (prenadez) 110.000
bison montage kit 130.000
burete 75.000
vopsea 75.000
coltare (16 buc) 100.000
silicon 60.000
holtz suruburi 50.000
tuburi (teava PVC 70mm diam) 30.000 ml
difuzoare P.A.-HP15W 3.500.000 (+400.000 transport daca e cazul)
mufe dupa placul fiecaruia

TOTAL 2 incinte:5.500.000+maruntisuri (pensule etc) deci maxim 6 milioane este costul acestor incinte si multa rabdare si pricepere

succes celor care vor sa faca asa ceva :wink:

Ultima oară modificat de Iordache Ionut pe Joi Dec 29, 2005 1:33 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 27, 2005 8:34 pm 
Neconectat
User

Cam cat de jos coboara in frecventa ( bineinteles cu aproximatie dupa ureche ca am inteles ca nu ai cum sa masori ) ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 27, 2005 9:43 pm 
Neconectat
User

Crezi ca merita construite astfel de incinte sau era mai bine un bandpass, sau ceva bass reflex?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 27, 2005 10:11 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

genul acesta de incinte se preteaza foarte bine pt sonorizari, acolo unde un F3 foarte jos nu este necesar. :wink:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 27, 2005 10:26 pm 
am ascultat incintele lui ICE MAN suna demential de bine sunet clar un KIK de nu se poate insa ca o parere personala la marimea care o au aceste incinte eu as fi ales varianta cu 2 HP uri in BP chiar daca ma costa cu 1.7 mil mai mult

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 12:17 am 
Neconectat
User

@dj_tymy o parere de subbas ceva? coborau bine pe la 50 Hz ? ca mai mult nu ma intereseaza.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 6:12 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

50Hz nu este o problema pt ele... :wink: credeam ca intrebi de frecvente de 20-30Hz
recomand folosirea lor su un filtru care sa taie frecventele sub 40Hz unde nu se simte diferentza
am setat filtrul si la 50Hz si se observa activarea filtrului de unde rezulta ca de la 40-45Hz in sus reda tot :D
despre dimensiuni nu ma plang 72/53/55cm sunt incinte si mai mari (hornuri de 15" care au 70/70/50cm)
logic ca un bass reflex ar fi iesit mai mic ca dimensiuni insa kickbas-ul redat nu era ca la acest model
porturile bas reflex sunt acordate la 50Hz
daca ar fi sa luam in baxbos si sa simulam doar partea de bas reflex fara minihornul din fatza rezulta un F3 de 43,5Hz :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 11:51 am 
Neconectat
User

Eu as vrea sa-mi fac 2 astfel de incinte pt casa :twisted: unde cred ca datorita spatiunui mic nu va fi o problema cu joasele; eu nu am ce face cu 20-30 Hz, daca coboara cu un F3 pana la 45Hz eu sunt super multumit, deci se pare ca o sa incerc neaparat, dar o sa mai trebuiasca sa astept pana imi iau niste osb, ca nu vreau sa-l fac din pal, si difurile.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 12:35 pm 
Reda fara BP freqvente de la 40 hz in sus insa dupa cum suna kikul acela adevaratul SPL incepe de pe la 65 70 hz, pt sonorizari sunt excelente au spl mai mare cu 2 3 DB decat bandpassurile mele insa pt casa eu nu as folosi asa ceva , nu cred ca am dat mai mult de 60 70 W in ele in casa si deja nu mai distingeai melodia daca trecea de un anumit prag deja era galagie MULTA si nu muzica asa ca pt casa raman la parerea mea ca este mai potrivit si ca marime si ca raspuns proiectul meu BP deoarece are un bass mai moale mai cald

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 1:09 pm 
Neconectat
User

Oricum, eu cred ca o sa incerc sa le fac oricum.
<<nu cred ca am dat mai mult de 60 70 W in ele in casa si deja nu mai distingeai melodia daca trecea de un anumit prag deja era galagie MULTA si nu muzica>> s-ar putea sa dai cu distorsiuni in ele ( e numai o presupunere ); poate e din cauza splului maricel.ricum, putere mare nu o sa dau in el aproape niciodata, mai mult de 80 W nu cred, poate doar in aer liber.
Stiu cum se aude bp-ul tau pt ca am si eu unul asemanator si sunt foarte multumit de el;acuma nu maiascult la el din cauza ca nu am un crossover performant, inainte partea de mdbas suna ca si sistemele x.1 de pe piata pana in 500 RON, problema care se datoreaza filtrului, si foarte posibil materialului fonoabsorbant folosit ( burete normal )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 5:18 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

cei 60-70W care zice tymy au fost intr-o camera de 3,5/3,5m :lol:
deci suprapoluarea fonica era cea care facea sa nu se mai distinga melodia si sa ti se para ca e distorsionat...
nu se pune problema de a avea distorsiuni deoarece amplificatorul cu care am dat in ele a fost cel de 2x300 a lui tymy care suna foarte bine si nu avea cum sa distorsioneze la doar 2x70W :wink:

e normal ca intr-o camera asa mica sa apara acest fenomen avand in vedere si difuzoarele si incintele mari si spl-ul de asemenea
plus ca nu este o camera pt auditii si reflexii directe si gen pieptane gasesti din plin :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 7:29 pm 
Neconectat
User

Eu am camera de 4*7m 8)

In legatura cu distorsiunile tocmai din cauza ca nu ma gandesc ca ati dat cu o prastie de amp in el am scris in paranteza: <<s-ar putea sa dai cu distorsiuni in ele ( e numai o presupunere )>>[/b]

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 52 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2