The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 11:04 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 12, 2010 11:15 pm 
Ce ziceti baieti,le trag 2 logo cu NEXO? :lol: :lol: Vor suna mai bine? :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 13, 2010 12:07 am 
Conectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

mai bune unul cu tractor audio
macar vei fi original 8)

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 13, 2010 1:10 am 
Neconectat
User

tractor scrie:
Ce ziceti baieti,le trag 2 logo cu NEXO? :lol: :lol: Vor suna mai bine? :lol:

Dynacord sau RCF altfel nu suna bine in Romania :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 15, 2010 3:18 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Pe basi sa pui sigle de Mercedes Benz ,sa vezi ce se urca pitzipoancele pe basi :))

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 16, 2010 9:55 pm 
Neconectat
User

Sound_seal scrie:
Pe basi sa pui sigle de Mercedes Benz ,sa vezi ce se urca pitzipoancele pe basi :))

la pitzipoance merge BMW :lol: :lol: de ce ? citez cateva gagici : " nici o alta masina nu imi da asa "fulturasi" ca un BMW " :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 20, 2010 11:12 pm 
Mai baieti is in mijlocul unui eveniment(majorat),si vreau sa va zic ca imi place la nebunie cum suna boxele:bas este destul....deci basu il car doar in situatii extreme.

Per total multumit.....Si amplificare o amarata de 300w8ohmi/canal....cu egalizatoru pe 0...un sunet foarte ok.

Va multumesc cu aceasta ocazie pt sfaturile primite...

PS:Poate sun putin afumat

:oops:

Dimineata iubesc eu boxele astea....usurele :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 11, 2010 11:15 am 
Neconectat
User

tractor scrie:
bas este destul....deci basu il car doar in situatii extreme.
PS:Poate sun putin afumat

Poate de aia sunau bine din cauza aburilor alcoolului cum se zice. Glumesc. :lol:
Suna bine WNul pe joase? cam cat de mare era sala in care ai fost?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iun 12, 2010 9:47 pm 
Ma nu era o sala enorma,100persone maxim...Dupa mine e ok...dar nah nu se compara cu un sistem cu basi... :cry:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 13, 2010 2:58 am 
Neconectat
User

Eu consider teoria basilor destul de complicata posed si eu boxe cu Wn si am avut destule evenimente si am ajuns la o concluzie:
1. pentru banii pe care ii primesti pentru un majorat nu merita
2.la nunta , botez , conferinte nu e nevoie de subass , sau nu e nimeni curios
In cazuri extreme luam boxele lui Sebi cu hp-15W si nu le punem pe stativ si avem destul bass.
3.Iar apoi se pune problema transportului , trebuie masina incapatoare si durerile de spate aferente urmatoare zi.

Concluzia ii ca nimeni nu da doi bani pe sunet dar lumea este interesata de efecte:lumini , masina bule , masina fum , laser si alte acareturi.
Ca o precizare :Wn-urile sunt amplificate de un Blu()tech Ma-600 iar Hp-urile sunt amplificate de max-2500.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 13, 2010 11:06 am 
de la mine primesc doar 300w 8ohmi...deocamdata :cry:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 13, 2010 12:42 pm 
Neconectat
User

@tractor
Depinde f mult de puterea pe care o ai - intr-un fel suna o putere cu damping mare si altfel cu damping mic - pe testate ...

@geokser e adevarat ca la nunta e posibil sa nu ai nevoie de basi - depinde de ce gasca ai. Insa daca la nunta, unde iei si cei mai multi bani, nu te duci cu basi (eu folosesc unul singur si stau intr-o singura sala - adica nu ma mut) la majorat chiar ca nu merita. Insa chiar la majorat se impune - house manele etc. Eu unul fac nunti si botezuri fara manele si la majorate ma omoara copii astia.

Cred totusi ca WNul este foarte ok - cu o cutie pe masura cred ca face minuni. Oare la 3 căi nu s-ar comporta mai bine? Ma gandesc ca taiat mai jos ....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 13, 2010 2:02 pm 
Conectat

costas

pot sa-ti demonstrez oricând ca damping factor-ul se duce pa râpa în momentul in care faci conexiunea cu boxele. :wink:

DF-ul este o funcţie a rezistentei etajului de ieşire , în momentul în care avem o mulţime de conectori , bobine şi conductori pe calea de putere, degeaba avem o rezistenta interna a etajului final de 0.01Ohmi, când pierderile externe sunt deja cu 2 ordine de mărime mai mari.

ceea ce ai observat are alte cauze cum ar fi topologie diferita a etajului final, piese utilizate, semnal diferit procesat, amplasare diferita a boxelor , etc etc.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 13, 2010 2:25 pm 
Neconectat
User

Mircea Bartic scrie:
costas

pot sa-ti demonstrez oricând ca damping factor-ul se duce pa râpa în momentul in care faci conexiunea cu boxele. :wink:

DF-ul este o funcţie a rezistentei etajului de ieşire , în momentul în care avem o mulţime de conectori , bobine şi conductori pe calea de putere, degeaba avem o rezistenta interna a etajului final de 0.01Ohmi, când pierderile externe sunt deja cu 2 ordine de mărime mai mari.

ceea ce ai observat are alte cauze cum ar fi topologie diferita a etajului final, piese utilizate, semnal diferit procesat, amplasare diferita a boxelor , etc etc.

Eu am comparat 2 puteri - nu dau nume ca nu e relevant - pe acelsi sub, fitrat activ, fara nici un fel de filtru pasiv. Acu o fi fost de la damping sau de la altceva nu prea stiu (cunostintele mele de electronica sunt la nivel de ce am invatat la scoala si putin mai mult sa zicem - fara experienta practica) Ideea este ca cea cu dampingul mare s-a auzit muultm mai bine in exct aceleasi conditii. Din cate stiu, si am observat - sunetul e ceva mai profund, rotund sa zic. Foarte posibil sa ai dreptate, nu mi-am pus in minte sa te contrazic aici. Doar am impartasit o experienta. Stii ca studiez povestea cu o pereche de boxe pasive si vreau sa vad ce e mai bine. WNul mi si pare ok pentru aplicatia mea chiar pe 3 cai in conditiile folosirii unui filtru foarte bun, dar n-are sens sa stric postul omului.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 13, 2010 3:14 pm 
Conectat

mai mult ca sigur erau alti factori care modificau comportamentul

sunt unii producatori de amplificatoare care pun accentul pe DF in prezentari cu toate ca este prea putin important

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iun 13, 2010 4:37 pm 
Neconectat
User

costas

Cel mai probabil amplificatoarele lucrau in clase diferite (AB, H , G ,D google pt detali) =>> de aici rezulta sunet diferit in boxe

CAt despre 3 cai cu Wn15 e o tampenie , parerea mea !
De ce ?

1. Numai un filtru bine pus la punct pt 3 cai te costa aproape cat un difuzor !

2. Wn15 e difuzor de sateliti deci nu are rost sa te chinui sa scoti subbas din el .

Daca chiar vrei 3 cai orienteazate spre un 15" capabil sa coboare, c15-650El , selenium wpu1507 sau 15WS600 si atunci renteaza sa faci 3 cai

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 34 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2