Mircea Bartic scrie:
costas
pot sa-ti demonstrez oricând ca damping factor-ul se duce pa râpa în momentul in care faci conexiunea cu boxele.
DF-ul este o funcţie a rezistentei etajului de ieşire , în momentul în care avem o mulţime de conectori , bobine şi conductori pe calea de putere, degeaba avem o rezistenta interna a etajului final de 0.01Ohmi, când pierderile externe sunt deja cu 2 ordine de mărime mai mari.
ceea ce ai observat are alte cauze cum ar fi topologie diferita a etajului final, piese utilizate, semnal diferit procesat, amplasare diferita a boxelor , etc etc.
Eu am comparat 2 puteri - nu dau nume ca nu e relevant - pe acelsi sub, fitrat activ, fara nici un fel de filtru pasiv. Acu o fi fost de la damping sau de la altceva nu prea stiu (cunostintele mele de electronica sunt la nivel de ce am invatat la scoala si putin mai mult sa zicem - fara experienta practica) Ideea este ca cea cu dampingul mare s-a auzit muultm mai bine in exct aceleasi conditii. Din cate stiu, si am observat - sunetul e ceva mai profund, rotund sa zic. Foarte posibil sa ai dreptate, nu mi-am pus in minte sa te contrazic aici. Doar am impartasit o experienta. Stii ca studiez povestea cu o pereche de boxe pasive si vreau sa vad ce e mai bine. WNul mi si pare ok pentru aplicatia mea chiar pe 3 cai in conditiile folosirii unui filtru foarte bun, dar n-are sens sa stric postul omului.