The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 8:58 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 44 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: FR cu SNII-12MB + D2500Ti-Nd - 16 + PH-220 - teste
MesajScris: Lun Mai 31, 2010 1:16 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Dupa cum se poate observa din fotografii, am finalizat deja o incinta.

Dupa lungi discutii cu userul Shambala, am ajuns sa testez 4 tipuri de filtre, pe partea de inalte. Initial am incercat o taiere 2000/24 LR dar am renuntat.

Apoi am probat pe rand si "toate o data", cu ajutorul unei "radiocomenzi" troglodite :D ce se poate deduce dintr-o fotografie, o taiere 2400/24, 2800/12, respectiv 2600/12.

Dupa cateva saptamani de plimbat bobine, condensatoare, consumat timpul si nervii domnului Bogdan, mi-am calcat pe inima si am ales varianta 2600/12.

Daca mai accentuam ideea cateva zile, cred ca o luam razna; si asa nu am ajuns prea bine.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Neavand inca incintele finalizate, m-a pus Shambala sa fur de prin supermarket cutii de banane, ca musai trebuie incinta.

Apai noroc de cutiile de la difuzoare, foarte bine lucrate si foarte rigide (la modelul asta cel putin): fundul are doua straturi de cel putin 8 mm si peste el pus un fagure de peste 10 mm. Deci mi-am permis sa infiletez 8 holtzsuruburi fara probleme in carton; tapan.

Incinta are un volum de vreo 65 l. O jumatate am indesat-o cu ceva burete gofrat.

Am zis sa ma duc la o sonorizare cu asta asa cum e, care intreaba zic ca e subufar la mega.

Filtrul il voi asambla pe o bucata de HDF de la o bucata de parchet si voi folosi sarma de 4 mm (din gard), ca de obicei.

Da. Cand voi finaliza incinta, voi posta si proiectul (tare ochios de altfel, din perspectiva mea :wink:), poze si tat si schema filtrului (am cerut acordul domnului Bogdan, om care mi-a facut multa ordine in haos in sensul asta).

LE. Hornul sta inclinat ca asa stateam si eu.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 31, 2010 2:37 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

-faci treaba cu alinierea fizica intre mid-bass cu driver?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 31, 2010 3:36 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Da. Vedem ce iese.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 16, 2010 10:59 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

General vorbind, in cazul driver -elor, e normal sa se distinga mici distorsiuni pe medii? Cand zic distorsiuni ma refer strict la un sunet ce seamana cu niste guitaturi.

Se distinge cand ascult doar driver -ul, fara woofer (filtrat - evident) si doar la anumite piese, anumite pasaje - de ex. ceva voci mai puternice, cand mai chinuie unul vreo chitara, etc.

Sursa de semnal e curata - FLAC + USB DAC (alimentare proprie) + amplificator Hi-Fi.

Se distinge in oricare din configuratiile: 2000/24, 2400/24, 2600/12, 2800/12.

Se distinge si la putere mica; la putere mare devine clar efectul "guitat".

Ceva sugestii?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 16, 2010 11:14 am 
Neconectat
User

cred ca ala este un varf... un peak in raspunsul in frecventa. Daca ai avea un Eq cu multe benzi... sa vezi unde se produce avel varf... si trebuie taiat.

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 16, 2010 12:01 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Chestia e ca daca folosesc un generator de frecvente, si ii dau drumul pe toata plaja de frecvente utile, nu se simte nici un guitat nimic, indiferent de putere. Se disting doar pe muzica, cand se compun mai multe frecvente probabil.

LE. intr-adevar ala e efectul, ca si cum ar fi un slider de pe medii ridicat cu 500 dB fata de restul frecventelor. Dar, la ureche, nu suna mai tare. Nu se aude normal muzica si sa spui ca deodata cand baga unul o voce, iti sare capul ca se aude prea tare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 16, 2010 7:39 pm 
Neconectat
User

Am si eu un fel de sunet dinasta, cred ca e totusi taiat cam jos driverul...sau ceva care-l irita :lol: :lol: :lol:
Si eu m-am chinuit sa fac ceva sa nu mi se mai auda...si am inceput cu verificari din frecventa in frecventa, si am descoperit ca in plaja 2,5-3khz e sunetul, si l-am mai atenuat din eq si nu se mai aude(rau)...incearca, nu prea ai ce sa pierzi :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 16, 2010 8:37 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Sunetul nu se distinge atunci cand merge driver -ul impreuna cu woofer -ul, dupa cum am mentionat. Se aude atunci cand merge doar driver -ul; cand intervine si difuzorul de bas in ecuatie, deja e volum mare si acopera guitaturile.

Bine, puteti spune atunci care e problema ca doar nu ascult numai driver -ul. Inca nu am cum sa dau cu putere mare in toata instalatia, dar ma gandesc ca la 500 W va deveni sesizabil efectul.

Eu m-am oprit la 2600/12; asa suna cel mai bine, dupa urechile mele. Suna cel mai in intervalul de frecvente unde urechea e cel mai sensibila, adica pe la frecventa de taiere dintre bas si driver.

La fel, cu driver -ul taiat 2600/12 suna mai atenuat parca acel efect, se distinge mai greu, decat restul variantelor...

Na, de aceea intrebam daca e natural sa se auda asa un driver de 1". Frecventele de taiere nu sunt asa joase...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 16, 2010 9:42 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Sa nu se inteleaga gresit, driver -ul suna foarte bine, se apropie foarte bine de sunetul Hi-Fi. Inaltele superioare nu mai zic. E ca si cum ai trage un gat de ulei.

Cred ca voi incerca si o taiere ceva mai sus, undeva pe la 3600 Hz... Ramane de ascultat.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 16, 2010 11:33 pm 
Neconectat
User

Eu nu am spus niciodata cuiva sa fure cutii goale de prin supermarket - am spus "sa ceara" :lol:

Discutii lungi ... care nu s-au incheiat (nici pe departe!) ...

2600hz a fost (pana azi) frecv. de taiere maxima acceptata de dl. Valfar.
Dupa inca cateva ceasuri de discutii in seara asta si niste pareri din alte parti a acceptat sa testeze si taieri mai ridicate.

Din pacate mie nu imi este clar cum anume sunt/suna acele distorsiuni /guitzaturi...
La sfarsitul saptamanii vor pleca spre Sv inca niste bobine si asteptam noile impresii si eventual mai multe detalii.

ps - imi place la nebunie cum arata filtrul lucrat "in aer" :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iun 16, 2010 11:57 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

shambala scrie:
ps - imi place la nebunie cum arata filtrul lucrat "in aer" :D

Inca imi pare rau ca nu au fost inca vreo 2, 3 variante, sa fi umplut un sfert de camera cu mate si caramele; nu de alta, dar loc pe regleta mai era :lol: .

PS. n-am reusit sa adorm :D .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 17, 2010 1:05 am 
Neconectat
User

Sigur nu are nimic driveru? Poate o greseala ceva la asamblare filtru,putina putere in plus ceva.uneori mai au un gutait ciudat(suierat pe voce,asemanator unui scartait),difuzoarele cu bobina putin desprinsa sau faze dinastea.Am patit

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 17, 2010 8:38 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Driver -ul este foarte bun, prea bun. Mai e multa munca la filtru :wink: .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 17, 2010 2:53 pm 
Neconectat
User

Indiferent care e cauza, astept si eu un raspuns de la cineva care a mai intampinat pb asta...
Eu am niste drivere ieftine, deci nu se poate lua ca si etalon sau ceva, e un sunet care apare ca fiind foarte deranjant din cauza ca stii ca face asa, nu si din cauza ca se aude efectiv...dar e o pb si poate se poate rezolva cumva... :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Iun 17, 2010 4:19 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

subiectul asta ar trebui sa fie la boxe DIY :roll:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 44 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2