The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 2:58 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: necesar subwoofer 2.1
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 10:43 am 
Neconectat
User

sunt un incepator in ale DIY, si as vrea sa stiu si eu cam de ce am nevoie sa-mi fac un subwoofer 2.1 pt apartament. Adica mai am doua boxe de la o combina mai veche, si vreau sa conectez si sub-ul la combina. Am tot citit pe net, dar inca am multe intrebari. Ce material sa folosesc la incinta? ( o incinta "2 port vented" e buna?) ma gandesc la un sub de 200w, cam ce boxa sa folosesc (dar nu f scump). ce marime sa aiba incinta? In rest ce mai am nevoie? (amplificator, sursa- dar ce cum?) altceva mai e nevoie? Am citit pe aici ca mai exista si un crossover care face diferentele intre frecvente. Fara acesta functioneaza? sau este inclus in amplificator?

Va Rog Ajutati-MA!!!!! Vreau sa simt bass-ul in plamani!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 11:11 am 
Neconectat
User

iti recomand difuzorul hp15w care costa 175 lei noi - are 200 w rms ( exact ce vrei tu )

ca material poti folosi : mdf , pal , osb, etc

"2port vented" - inseamna ca are 2 porturi de reflex, nu conteaza nr de porturi ci frecventa de acordaj , functioneaza si fara crossover , o sa ai nevoie de filtru

mai multe detalii pe id : crexy_boy

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 11:12 am 
Neconectat
User

pai daca vrei sa conectezi subul la combina ai iesire ptr woofer?
ptr incinta poti sa folosesti pal sau mdf.
daca vrei 200w uita-te la hp15w 15", gasesti proiect pe forum
ptr amplificare recomand kitul ipa400 si pui un filtru, sunt si kituri cu filtru inclus.... :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 11:30 am 
Neconectat
User

combina nu are iesire de sub, dar nu se poate face activ si pe amplificator sau pe kitul de amplificare sa aiba iesire pt alte boxe?

ce reprezinta filturul acela? si kitul ipa400 cam la ce pret este si unde pot gasi/comanda daca e sa am nevoie?
o boxa ceva mai iftinuta pot gasi, cam la 150...

La porturi conteaza ce dimensiune/lungime are? si unde este amplasata?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 12:29 pm 
Neconectat
User

dupa cate am inteles eu tu vrei sa facu un amplificator 2.1, ce impedanta au boxele de la combina? pretul unui kit ipa400 este de 1,5mil

la porturile de bas reflex conteaza lungimea si adancimea dar nu conteaza unde sunt amplasate... incinta o faci dupa difuzor asa ca intai stabileste ce difuzor vrei si apoi gandeste-te la incinta

dufuzoare la 1,5mil este HP-12S(12" Power: 200W rms, 400W program. Sensitivity: 97 dB Freq. Range 45-5000 Hz) dar mai bun este hp15w ptr 250mii..... e o mare diferanta in sunet

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 12:34 pm 
Neconectat
User

Sau poti folosi si un difuzor GroundZero, de 12"...cu un ipa400...ai fi multumit ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 12:46 pm 
Neconectat
User

boxele au 6 ohmi, si cred ca raman la cel de 15'' . e bun kitul care ai zis pt ce vreau eu sa fac? sau mai am nevoie si de altceva ca sa fie sub ul activ?
ai zis filtru si de filtru? mai e nevoie? ce face el?

Multumesc mult pentru ajutor!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 12:55 pm 
Neconectat
User

pai inafara de kit mai ai nevoie de un transformator, o punte, condensatori, radiator, filtru activ, carcasa si multe chestii marunte :D ... filtrul separa frecvanta in cazul tau iti da numai...sa zicem 40Hz-200Hz

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 1:08 pm 
Neconectat
User

:shock: mai... vrei sa ma sperii? pai de ce atatea? kit-ul ala nu contine nimic???? nu gasesc un amplificator cu transformator? sau ceva gata facut? chiar atat de complicat e? :(

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 1:30 pm 
Neconectat
User

ipa400 contine doar partea de amplificare, restul il faci singur
pai daca vrei amplificator gata facut posteaza la Anunturi Publicitare, amplificator nou nu cred ca iti convine ptr ca sunt destul de scumpe.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 2:37 pm 
Neconectat
User

DACA AM ASA CEVA:

Putere de iesire in regim permanent : 2x100 Wati RMS pe 8 Ohmi, 2x150 Wati RMS pe 4 Ohmi
pentru alimentarea Alternativ 2x28V ;
THD Tipic 0.5%
SNR 100 dB (5Hz to 200Khz)
Raspunsul in frecventa 5Hz - 200kHz ±1db
Preamplificator tranzistorizat ;
Protectie iesire prin releu pentru difuzoare ;

1.Tranzistori finali 2x4 buc MOS-FET= 2SK1745 (V-MOS,500V,18A,150W,<0,36ohmi(9A) ;
2.Radiator Aluminiu,special ;
3.Punte redresoare de putere ;
4.Condensatori filtraj 2x2 buc 4.700 uF/50Vcc (18.800mF) ;

e bun pt hp15w?

ce as mai avea nevoie? un transformator?
sau kitu-ul asta nu e pt sub activ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 3:49 pm 
Neconectat
User

da ai mai avea nevoie de un traf pentru el .acest kit este bun pentru o pereche de fullrange nu pentru un singur sub ,eventul daca vrei sa-l faci pe asta pui canalele in punte si pui filtrare pasiva pe sub, dar mai bine iti recomand un kit ca asta pentru hp15w http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=447 are exact puterea rms a lui hp15w

mai pui un traf si iesi mult mai ieftin decat ala , asta este pentru sub activ , ala nu .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 02, 2006 4:29 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

verso daca te intereseaza HP15W gata facut si cu amplificator pt el, contacteaza-ma .. PS: sunt din Iasi !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Oct 03, 2006 7:09 am 
Neconectat
User

Citat:
verso daca te intereseaza HP15W gata facut si cu amplificator pt el, contacteaza-ma .. PS: sunt din Iasi !

Mersi pt oferta dar eu sunt din Constanta, si e cam lung drumu, si prin posta nu m-as risca.

Citat:
iti recomand un kit ca asta pentru hp15w http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=447 are exact puterea rms a lui hp15w

mai pui un traf si iesi mult mai ieftin decat ala , asta este pentru sub activ , ala nu .

asta l-am gasit si eu prin cautari... dar nu stiam cat e de bun. Traf sa inteleg ca e un transformator de curent electric. ok. altceva nu mai imi trebuie? cum fac sa am si 2 iesiri pt boxe?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 04, 2006 11:13 am 
Neconectat
User

Acest amplificator va fi folosit numai si numai pt subwoofer, intri in el cu semnal dintr-o iesire aux, cele 2 boxe le legi normal la combina :wink:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2