The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 5:40 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 55 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: C-18ELF in Bas Reflex ( Chellenger II )
MesajScris: Vin Aug 15, 2008 5:56 pm 
Neconectat
User

Volum net interior : ~150 litri
Frecventa acordaj : 43hz
Material folosit : MDF de 18mm
Am atasat cateva poze din timpul constructiei lui...
Subwooferul nu e terminat !
Mai trebuie sa :
- dau 2-3 straturi de lac Kober( sa il protejez impotriva umezelii)- subwooferul va fi mochetat
- pun vatelina
- pun manerele
- pun cele 4 rotile (dintre care 2 is cu frana)
- mufele spk Neutrik mama
- sita protectie
- buretele fono pe sita
- pun cele 4 puffere de cauciuc

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Spuneti-mi careva unde gasesc mocheta neagra..... si sita de protectie (pe siteul ala nu vinde bucati, ci... doar la coala)

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Ultima oară modificat de Fechete Ionut pe Dum Aug 17, 2008 2:10 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 15, 2008 6:03 pm 
Neconectat
User

poate sa imi spuna careva de ce valori trebuie sa fie un halogen... ca sa se aprinda la 1000W rms .... vreau sa pun in subwooferul asta.. 1/2 becuri de alea, dar la 1000W sa se aprinda.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 15, 2008 9:26 pm 
Neconectat
User

Felicitari pentru constructie! Cat cantareste? :D

De ce vrei sa-l mochetezi? Fa cumva si vopseste-l!!!. Nu se renteaza deloc mocheta daca il transporti la sonorizari, cu atat mai mult fiindca e subwoofer (sta tot timpul pe jos si e expus la praf). Praful e cel mai mare inamic al mochetei. Cu timpul se impregneaza mocheta cu praf si trebuie schimbata fiindca arata ca naiba. Mai ales ca vrei sa folosesti mocheta neagra, pe aia se vede cel mai urat praful si toate scamele...

PS: daca chiar o sa vrei sa-l mochetezi si nu gasesti mocheta nicaieri, da-mi un privat si vedem cum facem...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 15, 2008 9:41 pm 
Sebi scrie:
Nu se renteaza deloc mocheta daca il transporti la sonorizari

are avantajul ca nu i se zgarie.

Kenwood scrie:
vreau sa pun in subwooferul asta.. 1/2 becuri de alea, dar la 1000W sa se aprinda.

paranoia asta. :shock: :roll:

Omule, daca ii dai 1,6 Kw muzicali in difuzorul ala rezista (teoretic)

Acuma o intrebare la care nu-s sigur (nu tie ioane)

Daca si-ar pune cineva becuri pe bas.... Cand s-ar aprinde becurile... nu ar actiona ca si un compresor toata treaba asta ? + ca s-ar pierde putere curata degeaba prin actionarea becului. teoretic ar fii un sunet varza si risipa de multa putere ? Plus ca nu s-au inventat inca becuri care sa opreasca distorsiunile.

Am zis bine ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 15, 2008 10:11 pm 
Neconectat
User

Ai zis bine adi :P
Oricum un bec care sa se aprinda abea la 1000w...nici nu-mi pot imagina de ce bec ar fi nevoie :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 15, 2008 10:15 pm 
plus ca becul ala care actioneaza ca si o rezistenta.... ar creste impendanta cu foarte mult si de aia am zis de compresor.... ca efectul de pompare, hard knee de la dbx :mrgreen: + ca peakurile pe partea de bas sun mult mai mari ca cele de pe spectrul driverelor si de aia ziceam.

e o prostie ioane, exista metode sa fii protejat mai bine numai ca pretul e cu mult deasupra unui bec sau unui prezervativ.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 15, 2008 10:52 pm 
Neconectat
User

vezi ca e o schema de la dynacord

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 14, 2009 11:43 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 15, 2008 10:54 pm 
Sharky scrie:
vezi ca e o schema de la dynacord cu becuri si alte traznai.

s-a mai discutat de aia pe forum parca.

da-mi un buzz

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 16, 2008 3:03 pm 
Neconectat
User

adita, nu e paranoia :)
am intamplarile mele legate de depasirea puterii boxelor :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 16, 2008 5:36 pm 
Neconectat
Admin
Admin

4 becuri halogen de 12V/50W cuplate în serie şi ştrapate cu RXE110 - RXE130 ( se testează valoare PTC-ului, pentru a se stabili punctul de anclanşare, mai sus, sau mai jos ).

Eu am folosit această soluţie, în mai multe cazuri, mai ales acolo unde nu există un control al puterii.
Nu se prea simte când intră în funcţiune, dacă este bine reglat.

Merită experimentat, chiar dacă nu se implementează practic.
Eu am făcut aceste teste, mai demult, în timp ce participam la o discuţie despre dumping factor, pe HFMM.
Am ajuns la concluzia că dacă ai un 30 - 50 dumping factor, este mai mult decât satisfăcător, iar 100 este parfum. În rest sunt teorii.
Măr rog, este netul full de teoria chibritului, dar până nu pui un bec înseriat cu o boxă, care să îţi bage o rezistenţă variabilă serie, apoi să asculţi, nu îţi prea vine să crezi.

Ca protecţie, lucrează bine şi îşi face treaba.
Am 8 suburi făcute cu HP-18W care merg de o jumătate de an, în "Bagdad":lol:, pe o digitală de 2 x 3000w în 2 ohmi şi sunt still alive.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 16, 2008 9:52 pm 
Neconectat
User

Problema cu RXE e ca au tensiune de strapungere mica

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 14, 2009 11:43 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 17, 2008 12:28 pm 
Neconectat
User

o poza cu incinta lacuita, in 2 straturi. mai trebuie dat, dar in mare am cam dat. Fata incintei e facuta superficial pentru ca vor veni puse sipcile.
Imagine
maine,luni,pun sipcile pe fata incintei pt tabla perforata,dau gaurile pt mufele spk Neutrk si caut mocheta ( preferabil gri inchis).

Ultima oară modificat de Fechete Ionut pe Dum Aug 17, 2008 12:34 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 17, 2008 12:32 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

arata frumos!

n-ar fi mers 4 porturi in colturi, ca la proiectele RCF?

oricum, bine lucrat!

pana la urma e tego ala? de 18mm?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 17, 2008 12:46 pm 
Neconectat
User

Calin, mersi mult man. E MDF de 18mm. :) culoarea aia e de la LAC, nuanta STEJAR zice ca....
4 porturi.... probabil ca ar fi mers... ar fi aratat si fain... dar... asa o fo sa fie :D
la urmatorul, cand va mai fi, 4 porturi vor fi in colturi. Deocamdata... asta asa moare :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 17, 2008 1:07 pm 
Neconectat
User

FELICITARI Kenwood pentru proiect. Doar unu iti faci? ma eu ma tot gandest cien ti-a taiat materialul deoarece vad ca ai multe intarituri, cred ca i-a fost greu :wink: si probabil si tie ti-a fost greu sa asamblezi cutia :wink: dar a meritat bravo ma:) ii doresc viata lunga si cat mai mult spl :D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 55 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2