ICEMAN Vopsirea electrostatica are la baza urmatorul principiu: particulele de vopsea, email sau pulbere, se incarca electric prin influenta sau prin ionizare, folosind o sursa de inalta tensiune. Aceeasi sursa este folosita si pentru a crea un camp electric intre pistolul de vopsire si obiectul de vopsit. Particulele de vopsea se misca in lungul liniilor de camp, care ajung atat pe suprafata obiectului din fata pistolului cat si, in buna masura, in spatele obiectului, ceea ce asigura o excelenta acoperire cu vopsea.
Procedeul are o serie intreaga de avantaje: este rapid, asigura o buna calitate a vopsirii, reduce pierderile de vopsea etc. Iti trebuie echipamnete speciale. Daca nu ai poti sa apelezi la o firma care presteaza astfel de servicii. Uite citeste aici daca vrei sa afli mai multe
http://www.mec.utt.ro/~mvasile/BTN_LAB_5.pdf (vezi ca se incarca destul de greu) Cu putina rabdare si indemanare poti obtine rezultate la fel de bune si cu un pistol de vopsit normal (aer)
Sunt curios tu cu ce ai indoit tabla aia ca sa faci carcasa? Si cum se fac decuparile alea din panoul frontal, si gaurile pentru ventilatoare (cu ce scula)? Ca tare fain ti-or iesit decuparile.
ICEMAN scrie:
ai vazut acolo 2 stabilizatoare de 12V... unu de tensiune pozitiva si unu negativa, cu pesele aferente
pe traf am si un 2x12V si acele piese formeaza stabilizatorul de +/-12V pt alimentarea preamplificatorului acesta:
http://www.icemanaudio.lx.ro/electro/preu.html si a ventilatoarelor care se alimenteaza imediat dupa puntea redrespare de la 2x12V
Dar vad ca preamplificatorul se alimenteaza la 15V... Deci montajul ala iti asigura +/-12Vcc (din 2x12Vca). Si eu o sa am ventilatoare si preamp la ampliful meu si nu stiu cum sa le alimentez. Deci o sa comand si o priza de 2x12 la traf, si o sa am nevoie de 2 stabilizatoare din alea de 12Vcc (am vazut ca se vand si la elprod)
http://www.elprod.ro/supply.html. Ele vor scoate cate 12 Vcc fiecare, cu care voi alimenta preamplificatorul (+/-12Vcc). Si ventilatoarele cum le alimentez? De pe o singura ramura de 12Vcc? Deci conectate la o singura sursa din aia de 12Vcc, tot in punctul unde vin lipite si firele de alimentare pt preamplificator?(in paralel cu acesta) Nu o sa apara ceva brumuri pe acolo? Ceva paraziti care sa se auda in boxe?

Eu nu prea ma pricep la electronica, deaia intreb...
Sharky scrie:
sebi..ar fi bine sa pui si niste condensatori de 100nF in paralel cu aia mari
si altii tot de 100n pe fiecare dioda din punte ca sa le reduca zgomotul de comutatie
La ce se refera acel zgomot de comutatie? Si cum se manifesta, unde se aude, in boxe?
Nu prea am inteles cum vin pusi acei condensatori de
100 nano farazi pe fiecare dioda din punte

Daca te rog nu poti sa-mi dai schema blocului de alimentare ca sa vad exact cum vin pusi condensatorii de 100 nano farazi (sa nu fac vreo prostie)

Deci schema de alimentare cu tot ce trebuie pe ea... Eu am 4 condensatori de 10.000micro/100V.
Si inca ceva. Pana la urma de cati volti trebuie sa fie acei condensatori de 100 nano farazi?(cei de pe diode si cei care sunt in paralel cu aia mari, de 10.000 micro)