shambala scrie:
Procedura uzuala era sa se faca U-uri [coaxiale] din tabla, nu L-uri, pentru a se obtine o suprafata mai mare. Se pun cam 3 U-uri unul in altul.
Tranzistorii montati pe centrul U-ului - zona de grosime maxima a tablei (3x).
Pe forumul lui Vasile s-a discutat asta de mai multe ori.
Bine shambala dar cum sa indoi eu tabla aia in forma de U? Caci la IPA400 vorbim de niste U-uri mari. Deci primiul U, in care o sa intre cellelalte 2 cred ca ar trebui sa fie lung de cel putin 30 cm si sa aiba o baza de cel putin 20 cm, iar cele 2 indoituri as fie inalte de cel putin 10 cm. Celelalte 2 ar avea baza mai mica dar tot mari sunt. La asa ceva te-ai gandit, nu?
Deci toata satra aia ar trebui sa aiba o lungimed e cel putin 30 cm.
Astfel pentru a face primul U imi trebe o bucata de tabla de 30/40cm. Capete laturii de 40cm le indoi i sus pe la 10 cm fiecare. (ca sa obtin baza de 20cm sicele 2 "aripioare" de 10cm. Indoirea se face pe o distanta de 30cm

Si celelalte 2 U-uri tot asa greau sunt de facut chiar daca sunt cu ceva mai mici. Deci cum naiba sa fac eu indoiturile alea? Ai vreo idee? Ca pe forumul lui vasile nu am gasit cum se poate realiza practic asa ceva. Ideea ta este buna si pare mult mai usor de facut la prima vedere, ca ai de taiat numai 3 bucati de tabla (la radiatorul meu tre sa tai 15 bucati pt. aripioare + talpa radiatorului). Dar cand ajungi la indoituri nu stiu cum se pot face.

Are cineva vreo idee?
Ca la aripioarele de la radiatorul gandit de mine e simplu cu indoiturile. Bucatile de tabla au 9/20cm. Le prin in menghina exact in punctul pe unde vreau sa indoi si dau cu ciocanul pe ele pana obtin L-ul.

Nu-i vorba ca se indoaie usor aluminiul dar problema e ca nu stiu cum sa prind tabla ca sa o pot indoi pentru a obtine U-ul. Pentru a face U-ul trebe sa fac mai intai un L si dupa aia mai trebe sa indoi celalalt capat. Tocmai asta e ca dupa ce ai obtinut L-ul nu mai ai cum sa prinzi chestia in menghina ca sa mai indoi si celalal capat. Cred ca am avea nevoie de un ferar sa ne explice cum se poate face
Nexus tu vorbesti serios? Ala-i tot radiatorul la ampliful ala de 1000W?

Deci cele 2 U-uri pe care sunt montati cei 4 tranzistori? Sau aia 4 tranzistori o fi numai pe un canal? Dar si la 500W tot mi se pare mic un astfel de radiator. Si vad ca nu are nici un ventilator montat pe radiator, numai unu care scoate aerul cald afara din cutie.