Ai mai coborat cu picioarele printre noi... un alt mod de a vorbi, deci se poate.
Uite eu nu am mai facut nimic in domeniul asta de la AV in coace, pentru ca nu am avut nevoie,
si nici finantarea necesara, bugetul meu actual mergand in alta directie.
Insa da, acum asi pune control al turatiei in functie de temperatura,
chiar am aplicat cu un prieten acest lucru pe amplificatorul sau,
sau mai bine zis am asistat la asta.
Un soft start pe alimentare am pus la AV de cand e facut,
nu am pus protectie la dc si cuplare intarziata, desi nu ar strica,
iar partea de hi-pas, low-pass, limiter si alte procese dinamice, fazari s.a.m.d.,
prefer sa le fac in virtual (procesare software in pc pt cei care nu stiu la ce ma refer).
Am zis prefer, dar cum nu sonorizez decat evenimente unde cel mult am fost cu 4 FR si un amp,
ma folosesc de capabilitatile lui DDM4000 pentru asta, care are un cross incorporat la nevoie,
are un mic compresor pe iesire, si ochiul meu care citeste bine vu-metrele...
Esenta este ca toate aceste chesti sunt adaugate pe langa un etaj final da?
Nu ma avantajaza prea mult o intrare balansata cand amplificatorul e la mai putin de 2m de mixer.
Este ok sa o ai, insa multi nu folosesc, mai ales acasa, si mai multi nici nu stiu principiul de functionare a acestor intrari.
Ok daca vrei se poate face intrare balansata foarte usor, sti asta.
Cat despre partea cu limitare, parerea mea e ca un sunetist care se respecta si vrea sa atinga
cat mai mult din perfectiunea audio, foloseste un sistem in care are headroom suficient fara limitare, care introduce distorsiuni.
Stiu asta nu este un sistem economic, costa mult, dar cum spuneai, se poate mai mult...
Imi place initiativa ta, cu dezvoltarea unui proiect, insa cred ca eu vad altfel lucrurile...
Si partea cea mai rea e ca nu e bani, din pacate, desi imi lipseste mult perioada in care faceam tot felul de chestii,
pt ca ador mirosul de sacaz
Btw, eu sunt adeptul incintelor cu sensibilitate mare si putere pe amplificatoare cat mai mica.
Am in cap, dar cum spuneam nu am bani acum, sper sa ies si eu din criza asta odata,
deci am in cap un sistem cu 8 basi dinastia:
http://www.freespeakerplans.com/cubo-15q.html si 4 topuri dinacelea coaxiale de 12"+2".
Macar jumate de sistem initial asi vrea sa fac.
Si am dat-o in una in alta, asi vrea sa fac si modificari la topuri sa pot folosi supertweeter,
deci cumva pe 3 cai, ma rog ramane de vazut.
Dar pentru asta am nevoie si de amplificatoare, si aici revenim ca sa sustin ca asi avea nevoie de 3 amplificatoare de 2x400W pentru jumatate de sistem (4 basi + 2 topuri)
4 basi cate 2 pe canal in paralel, cate o medie pe canal la topuri
si partea de medii inalte +inalte cu filtru pasiv pe al treilea amplificator.
La toata treaba asta asi face procesarea virtual, si cate o iesire stereo pe fiecare banda (3 la numar).
Lipsa pieselor originale este un alt aspect pentru care nu asi mai face un amplificator cu mana mea azi.
Totusi pretul marcilor considerate bune pe piata amplificatoarelor, mi se pare mult prea mare pentru cat costa ce e in ele.
Si uite asa, un incepator care vrea si el ceva acoloshea, se apuca si isi face un 2xAv400 pt ca suna binisor si costa putin.
Ai sa razi dar asta facut de mine, a stat un an jumate intr-o baraca (pub), eu puneam muzica acolo vineri, sambata si duminica.
Odata am fost inopinant si era dat totul la maxim, pe haspeuri de catre barman...
Da in aceste conditii cred ca nu mai avea viata lunga, dar am luat un minico com800 dinala de la behringer,
l-am pus pe hard limit, in spatele amplifului sa nu il vada GHEORGHE, si aia a fost...
dar eu nu am mers niciodata cu limiter pe amplifurile mele cand am fost eu la butoane.
Si am cam obosit de scris
iti inteleg si respect punctul tau de vedere, insa raman in continuare cu adanc intiparita conceptie
ca conteaza foarte mult cine este la butoane.
Poate nu e comparatia cea mai buna de facut... dar cum ai zis ca e copie fidela QSC,
EP1500 este pe bipolari si sincer pe partea de medii si inalte AV-ul imi suna muuuult mai frumos.
EP-ul are basul mai frumos dar tare imi este ca nu e cel real...