The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 06, 2025 9:44 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Probleme amplificator TDA 7294 (Brum)
MesajScris: Sâm Mar 27, 2010 11:02 am 
Neconectat
User

am reusit sa termin proiectul 2.1 , problema este ca am brum si nu imi dau sema de unde vine , traful este toroidal de la petra , cablu de la traf pana la PCB are cam 20 cm si este torsadat
am observat ca in momentul in care opresc alimentare mai functioneaza cateva secunde cat se consuma curentul din conzi iar in aceste cateva secunde nu mai apare brumul
atasez cablajul si schema poate este vreo eroare la cablaj pe care eu nu o vad
Am pus conzi de 68n pe diodele puntii insa brumul devine si mai pronuntat cu acesti conzi , am eliminat alimentarea de 12v din partea de sursa insa nici o schimbare

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 27, 2010 1:54 pm 
Neconectat
User

am intalnit si eu la mai multe amplificatoare cu tda7294 in punte acesta treaba..brumu asta :?
cel mai recent la un astfel de montaj am reusit sa scap de el punand pur si simplu radiatorul la masa :roll: montionez ca CI erau izolate de radiator amadoua...altfel nici nu s-ar putea pune :lol:

dupa mine ar fi o problema de masa..o legaura gnd uitata undeva
daca folosesti un preamp tot la fel diy sau kit vezi acolo sa nu ai ceva probleme cu cabluri ne ecranate ...

verifica sursa de semnal,cablu de semnal...poate fi ceva din intrare..condensatorii de pe intrare,etc..
cam asta or fi parerea mea incercand sa te ajut :roll:

spor la treaba si sa piara brumul :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 27, 2010 3:46 pm 
Neconectat
User

am si un filtru 2.1 pe inrare insa brumul nu este de la acesta , brumul este si daca conexiune pe intrare , singurele conexiuni sunt alimentarea si conexiunea difuzorului , am sa icerc sa pun radiatorul la masa sa vad ce se intampla desi nu vad ce legatura sa aibe radiatorul in brum

P.S

Am pus radiatorul la masa , nici o schimbare . alte idei :D :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 27, 2010 10:48 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

Pentru inceput desfa firele ecranate de la intrare de pe placa (si firul cald si masa), iar apoi leaga carcasa la masa (banuiesc ca este de tabla).
Toate masele conecteaza-le in stea de la un punct comun, aici ai si niste scheme sa vezi cum se face acest lucru: http://www.elforum.ro/viewtopic.php?f=5 ... &sk=t&sd=a

Pune poze sa vedem si noi ce ai facut acolo.

P.S. Ti-am modificat titlul topicului cu unul mai potrivit.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mar 27, 2010 11:13 pm 
Neconectat
User

amplificatorul este facut in incinta este montat pe spatele incintei pe asa ceva

Imagine

am deconectat orice sursa de semnal schiar si alimentarea de 12v din partea de sursa , singurele conexiuni care sunt in momentul actual sunt alimentarea si difuzorul , nimic altceva
cablu de la traf la amplificator este cu cablu de 0.5 - 30 / 0 / 30 firele sunt torsadate ; asta este schema sursei care este tot pe pcb ul principal cu amplificatoarele

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 28, 2010 11:24 am 
Neconectat
User

am eliminat sursa si am alimentat circuitul din alta sursa , ca in desen ,

Imagine

nici o schimbare brumul este tot acolo ; tind sa cred ca este undeva o eroare de proiectare , singura modificare adusa schemei este eliminarea functiei de mute si standby prin conectarea pinilor 10 si 9 la + Vcc ; mai este si filtrul ala de pe iesire dar nu cred ca afecteaza cu ceva

inca mai astept idei si sugestii

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 28, 2010 3:32 pm 
Neconectat
User

conexiunile in incinta sunt facute ca in desen

Imagine

designul pcb ului are la baza kiturile cu TDA de la adelaida , Mircea stiu ca ai folosit in trecut aceste kituri ai avut cumva probleme de genul asta?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 28, 2010 3:38 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

prima şi ultima data am folosit acele kituri în 2003.

Nu am avut probleme de nici un fel.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mar 28, 2010 10:41 pm 
Neconectat
User

am rezolvat broblema multumita lui sharky , am separat masa de putere printr-o rezistenta de 1.9 ohm

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 29, 2010 9:00 am 
Neconectat
User

dj4you scrie:
am rezolvat broblema multumita lui sharky , am separat masa de putere printr-o rezistenta de 1.9 ohm

Are cineva timp sa-mi explice cum s-a rezolvat pb prin rezistenta aceea, sau din ce cauza face ca brumul sa dispara?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 29, 2010 10:47 am 
Neconectat
User

pai initial aveam masa de putere comuna , asa practic am impartit masa in 2 ; una pentru semnalul mic si separat masa de putere , in acest cablaj sunt niste erori de proiectare , deasemeni initial ca sa castig spatiu am vrut sa elimin decuplarile pe fiecare integrat si am pus un singur rand de condensatoare in cea mai proasta pozitie , exact in bucla aia mare facuta la masa dntre conzi ,deasemeni am eliminat si semireglabilul de pe intrarea amplificatorul in punte care folosea tot masa de putere

acum brumul a disparut la amplificatoarele cu un integrat , iar la amplificatorul in punte brumul se mai aude doar daca bagi urechea in difuzor

am sa postez varianta de cablaj corectata impreuna cu toata documentatia necesara realizarii acestui proiect

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 29, 2010 1:53 pm 
Neconectat
User

dj4you scrie:
pai initial aveam masa de putere comuna , asa practic am impartit masa in 2 ; una pentru semnalul mic si separat masa de putere , in acest cablaj sunt niste erori de proiectare , deasemeni initial ca sa castig spatiu am vrut sa elimin decuplarile pe fiecare integrat si am pus un singur rand de condensatoare in cea mai proasta pozitie , exact in bucla aia mare facuta la masa dntre conzi ,deasemeni am eliminat si semireglabilul de pe intrarea amplificatorul in punte care folosea tot masa de putere

acum brumul a disparut la amplificatoarele cu un integrat , iar la amplificatorul in punte brumul se mai aude doar daca bagi urechea in difuzor

am sa postez varianta de cablaj corectata impreuna cu toata documentatia necesara realizarii acestui proiect

ms pt explicatii 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 31, 2010 11:36 pm 
Neconectat
User

asteptam varianta buna a cablajului. :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 

Ora este UTC + 2