The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 7:12 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Tabla perforata
MesajScris: Mie Apr 04, 2007 10:18 pm 
Neconectat
User

Vreau sa pun tabla perforata pe incintele cu HP-15W. Am vazut ca toata lumea pune tabla perforata, dar as vrea sa va intreb, nu influenteaza sunetul? In special inaltele, nu le atenueaza?

Si inca o chestie. Nu fasaie prin gaurile de la tabla (5mm) aerul care iese prin tuburile de reflex? Fiindca am avut niste tuburi de reflex cu sita din aia de plastic la un capat si fasaia aerul tare nasol la putere mare. O trebuit sa tai porcaria aia jos... Si tabla perforata pusa in fata tuburilor ar fi cam acelasi lucru...

Sus

Subiectul mesajului: Re: Tabla perforata
MesajScris: Mie Apr 04, 2007 11:45 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Sebi scrie:
Vreau sa pun tabla perforata pe incintele cu HP-15W. Am vazut ca toata lumea pune tabla perforata, dar as vrea sa va intreb, nu influenteaza sunetul? In special inaltele, nu le atenueaza?

Si inca o chestie. Nu fasaie prin gaurile de la tabla (5mm) aerul care iese prin tuburile de reflex? Fiindca am avut niste tuburi de reflex cu sita din aia de plastic la un capat si fasaia aerul tare nasol la putere mare. O trebuit sa tai porcaria aia jos... Si tabla perforata pusa in fata tuburilor ar fi cam acelasi lucru...

Inaltele nu le atenueaza.

Daca porturile sunt prea aproape de sita si au o circulatie rapida a aerului, pot sa fasaie destul de nasol.

Eu le pun mai departate ( minim 4 ~ 5 cm ) si le supradimensionez, in asa fel incat sa nu am mai mult de 7m/s.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Tabla perforata
MesajScris: Sâm Apr 07, 2007 1:22 am 
Neconectat
User

DNA scrie:
Daca porturile sunt prea aproape de sita si au o circulatie rapida a aerului, pot sa fasaie destul de nasol.

Eu le pun mai departate ( minim 4 ~ 5 cm ) si le supradimensionez, in asa fel incat sa nu am mai mult de 7m/s.

Tu bagi panoul frontal 4-5 cm inauntru ca sa fie tuburile mai departe de sita? Stiam ca toata lumea il baga vreo 3 cm. Atata l-am bagat si eu.

Cat despre viteza aerului prin porturi BB6 arata vreo 18m/s la 40Hz, 200W. Cam mult... Am vrut sa fie cat mai compacte incintele si nu aveam unde sa pun tuburi mai groase, nici mai mult de 2 tuburi. Si alea le-am inghesuit destul de tare.

Deci pana la urma ar fi mai bine sa renunt la tabla perforata? Ca sa nu o comand degeaba...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 07, 2007 9:57 am 
Neconectat
Admin
Admin

Eu bag fetele mai in spate, tocmai pentru a nu interactiona prea mult cu difuzoarele si proturile ( mai ales ).

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Apr 07, 2007 12:57 pm 
Neconectat
User

eu de obicei le adancesc cam 3-4 cm

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 08, 2007 8:28 pm 
Neconectat
User

Trebuia sa le pun mai groase sau sa folosesc 3 tuburi... Ca asa cu 2 e cam mare viteza aerului. O sa comand tabla degeaba.

Raman la "ochiuri din alea de aragaz" numai pe bas.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2