De masurat o sa masor maine ca am expediat inapoi ampliful. Merci pentru indicatii.
Mufele sunt bune, amplificatorul are din alea cu filet eu pe boxe am folosit tot cele cu filet in timpul probelor
La nivel normal se aude clar, nu distorsioneaza, dar parca nu are dinamica asa buna. Se aude...sec. Avea un buton de loudness si daca il apasam parca se imbunatatea putin sunetul.
Acuma amplificatorul avea o gramada de intrari de semnal. Nu mai tin minte exact dar printre ele era: AUX, CD, TUNER, PHONO (de asta nu am auzit pana acuma), TAPE, etc Nu stiu care din ele e mai indicat sa o folosesti pentru placa de sunet fiindca nu am lucrat cu astfel de amplificatoare...
Am folosit intrarea de TUNER fiindca ni s-a parut ca merge cel mai bine, celelalte aveau un zgomot de fond mai pronuntat.
Ceea ce nu inteleg este de ce avea basul cursa asa mare (pentru 80W, boxele sunt acordate pe la 41-42Hz)) si SPL destul de mic (pentru 2x80W in camera de 4x5). Membrana avea o miscare asa necontrolata parca.
Alta chestie ar fi, de ce naiba s-au inrosit becurile din protectie (la 80W)? Nu s-au aprins foarte tare, doar s-a colorat filamentul. Schema filtrului am respectat-o intocmai... Acuma nu stiu, abia cand treci de 300W ar trebui sa se aprinda becurile s
au e normal sa se inroseasca putin si la putere mai mica. Daca reduceam inaltele din corectorul de ton se stingeau becurile dar daca era pe 0 ramaneau inrosite.
Si nu stiu de ce naiba distorsioneaza asa nasol la volum ridicat. Nu are led de clip dar potentiometrul nu merge nici pana la jumate ca incepe deja sa faca urat. Daca reduc basul si inaltele din corector (mult sub 0) se mai amelioreaza putin treaba. Si cum am spus SPL nu este nu stiu ce... Este prost acest integrat?
Tipul al cui e amplificatorul e mai paralel ca mine la electronica, asa ca nu ma iau prea mult dupa ce spune el, dar zicea ca statia citeste impedanta boxelor si alege alimentarea in functie de impedanta. Se poate? Poate o sa masor maine daca ma mai lasa sa-l desfac. Cand l-am desfacut la mine o trebuit sa-l scoatem din priza sa nu cumva sa stricam bijuteria
In orice caz, transformatorul mi s-a parut destul de mic. Poate asta e cauza ca se aude prost la volum mare. Era traf cu tole si l-am comparat cu unu de 100W care-l aveam acasa. Nu era mai mare cel din amplificator. Si i-ar trebui traf macar de vreo 230W ca sa scoata 2x80. Dar chiar asa cretini sa fie cei care l-au facut?

Sa puna traf de 100W?
Referitor la cabluri, se poate sa se piarda chiar asa multa putere pe ele, si pe boxe sa ajunga mult mai putin fata de cat da amplificatorul? Si astfel noua ni se parea ca merge incet chiar daca amplificatorul scotea putere (care se pierdea pe cabluri), si astfel duceam amplificatorul in limitare cand dadeam mai mult?
Am mai citit undeva ca dumpingul electric al amplificatorului este influentat foarte mult de lungime/grosimea cablurilor cu care e legata boxa. Cablurile fiind subtiri si destul de lungi (5m), exista posibilitatea ca amplificatorul sa nu controleze chiar asa de bine membrana la difuzor?? Si asta sa fie o explicatie a cursei destul de mari?