The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 1:07 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: 1 intrebare in legatura cu..
MesajScris: Dum Iul 16, 2006 2:42 am 
Neconectat
moderator

am si eu 1 intrebare mai ales pt domni snake si nexus si alti ce parere aveti despre difuzoarele SAL si de aceasta firma
pcte de vedere
intamplari
dezamagiri is tare curios :shock:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 16, 2006 8:20 am 
Neconectat
User

SAL nu e o firma chiar asa de rea dar am vazut mulde defecte la ea, mai toate difurile cu membrana de kevlar, cele galbene, nu sunt bine facute si cam trece aeru prin ea si gajaie diful la putere mare :roll: , filtrele SAL cam lasa de dorit.. sau ce putin cu cele cu care am lucrat

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 16, 2006 8:45 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

SAL este o marca de difuzoare ungureasca , care produce toate difuzoarele in regim OEM in fabricile din china

Difuzoarele , sau cel putin o parte din ele sunt produse in aceeasi fabrica unde se produc si vestitele :lol: difuzoare Ying Chun (sunt aceleasi difuzoare, doar marcate cu "SAL")

singura diferenta fata de gunoaiele din bazar este faptul ca se dau parametrii t/s si puterea RMS, atat.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Iul 16, 2006 11:48 am 
Neconectat
User

Eu nu am folosit Sal apan acuma, dar s-ar putea sa folosesc in viitorul foarte apropiat intr-o incinta vtp st atunci o sa-ti impartasesc impresiile mele.

Pana atunci iti spun parerea despre un dif de 15" de la ei, nu mai stiu exact ce model, parca SB4-50, pe proiectul recomandat de ei, care pe un amplificator panasonic, destul de slab ( in comparatie cu cele profesionale bineinteles ) s-a ars dupa prima nunta folosita, daca numa insel chiar in timpul ei, noroc pe capul omului ca mai avea alte boxe pe acolo, ca de nu se facea de kko cu sal-ul lui...parere oarecum "din auzite"...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Iul 17, 2006 8:14 am 
Neconectat
User

ma in legatura cu arsul,l-a ars din doua motive distorsiuni puternice sau depasirea puteri.Modele lor de 15'' au toate pana in 130 RMS declarat de SAL.Exceptie facand doar difuzorul de 15'' din seria PA,care ia lejer vreo 500W(SAL il declara cu 600 rms).Eu am folosit destul de mult timp doua sal SPA 3040 (cica au 150W) pe un ipa 400 la majorate si alte chesti si merg de mai bine de un an.Acum le-am inlocuit cu HP-12S si e mare diferenta de spl si calitate,dar nu despre asta era vb,eu incercam sa spun ca puterile specificate de SAL sunt cele mai reale dintre toate chinezariile.Daca seria PA de la ei ar fi mai ieftina ar fi foarte competitiva.Vreau sa spun ca un PA din acela de 18'' da clasa la un HP-18w pe incercate.Acum problema e ca costa mai mult decat dublu fata de hp si de bani aia iti iei un c18-650el.
Oricum toate serile lor in afara de seria PA sun facute pentru HOME-use deci du sonorizari.Si daca le iei de unde trebe(adica fara adaus comercial foarte mare) isi fac treaba.Mai ales dac treci de la un sistem *.1 de doi bani la ceva de vreo 12'' de la sal o sa se simta diferenta.In rest fiecare dif cu segmentul lui de piata.
Mie pt casa mi-a placit in special seria SR,modelul de 12'' deoarece oferea un bas suficent de rapid pt a asculta muzica si in acelasi timp si suficent de jos pt viziona filme.Dar are nevoie de o medie cu ''prezenta''

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 31, 2007 1:38 am 
Neconectat
User

is destul de bune
eu am boxe facute cu SPA 4050"difuri de 15" care au 160 sinus" shi cred ca sunt comparabile cu HP 15 W
sunt foarte bune avand in vedere costul de 1 mil 600

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 31, 2007 2:07 am 
Neconectat
User

pisoias scrie:
is destul de bune
eu am boxe facute cu SPA 4050"difuri de 15" care au 160 sinus" shi cred ca sunt comparabile cu HP 15 W
sunt foarte bune avand in vedere costul de 1 mil 600

Pai la banii aia mai bine ia P-audio :idea:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 31, 2007 3:43 am 
Neconectat
User

pisoias scrie:
is destul de bune
eu am boxe facute cu SPA 4050"difuri de 15" care au 160 sinus" shi cred ca sunt comparabile cu HP 15 W sunt foarte bune avand in vedere costul de 1 mil 600

Aberezi in ultimul hal cand compari trompeta aia cu HP-15W! Fara suparare.
HP-ul suporta si 500w RMS fara probleme...sa nu mai vorbesc e spl-ul mai mare etc.

Baga tu 500w rms in sal-ul ala sa vad si eu cat fum iese. :wink:
ps: avand in vedere ca un hp15w este 1.5mil, chinezariile alea nu merita nici macar 1.1mil....ce sa mai zic de 1.6mil cat ai dat tu pe ele...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 31, 2007 10:15 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

le-ai comparat "side by side" ?

orice alta comparatie este irelevanta deoarece memoria auditiva tine cam 3-4 secunde.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 31, 2007 11:23 am 
Neconectat
User

Gusturile difera de la om la om.
Pt multi hp15W suna ca un gunoi pe langa niste difuzoare no-name, asta e adevarul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 31, 2007 11:43 am 
Neconectat
User

Radu scrie:
Eu nu am folosit Sal apan acuma, dar s-ar putea sa folosesc in viitorul foarte apropiat intr-o incinta vtp st atunci o sa-ti impartasesc impresiile mele..

Iti pierzi vremea. Am folosit si eu o vreme SAL, dar sunt la nivelul unor sisteme de calculator. MAjoritatea au mediile f sterse. Suna infundat si cu bas bleg.
Din moment ce gasesti difuzoare mai bune la preturi doar putin mai mari nu se merita sa te incurci cu sal. Mai bine ramai pe wn-uri.
Totusi la ce modele te-ai gandit?

Cel mai penal mi se pare diful de 18 din seria spa. :lol: varza totala.
Hai sa zicem ca celelalte mai mici sunt mai bune, mai ales luand in considerare pretul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 31, 2007 12:40 pm 
Neconectat
User

cel de 18" io stiu ca are qts de peste 1 !

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 31, 2007 4:41 pm 
Don tu daca dai 500 W in haspeu ala iti formezi un powercompression de peste 6 decibeli :lol:

Si sa fiu ontopic

Seria ""PRO"" de la sal e o gluma, Efectiv suna prost. Zic unii ca au pus difu pe un amplif de 5000 W si nu a avut stres. Dar multi nu sesizeaza cum suna difuzoarele. Efectiv armonicile alea strica tot sunetul... Suna dar nu deosebesti sunetele la putere mare, efectiv nu-ti dai seama ce se aude....doar zgomot

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 31, 2007 8:09 pm 
Neconectat
User

Daca vrei in casa e ok. Dar daca vrei sa mergi cu ele si sa faci sonorizari uita SAL-ul. Nu recomand difurile cu membrana de kevlar si nici seria pro, mai ales PA 50100 ei zic ca merge pana 800W. Am auzit de la multi ca la 400 W ori au ars diful ori au avut probleme. Eu personal am dat la unul cu 250 W si se comporta destul de ciudat. + daca ne uitam si la pret mai bine cumperi 2 HP 18 W si sigur ca faci mai buna treaba nu numai in SPL dar si in calitate.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC + 2