The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 12:35 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 27 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 09, 2007 11:54 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

O pereche de boxe active sunt mult mai bune decat pasive+putere ... difuri oem, amplificare corespunzatoare, procesare pe masura, dar parerea mea ca sunt mult prea scumpe. Deci in concluzie prefer mixer,putere,boxe pasive.

adircf scrie:
p.p.s daca tot ii topicu lui kenwood, hai sa-i dau un telefon sa vad ce face ca azi a avut prima nunta din viata lui de sonorizat. :lol:

IOI poate nu pune poze... nici io nu am avut nici o nunta pana acuma, si tare mie frica ca o sa le stric nunta la oameni cand o sa o am pe prima. :oops: :oops: :cry: :cry:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 10, 2007 12:04 am 
daca te interesezi din inainte ce muzica sa pune pe la nunti, dance, retro si ce gen de populara merge pe la voi.. si ai noroc nu o sa le strici nunta. Prima mea nunta a iesit super bine :wink: dar am si fost "la meditatii" inainte la peste 20 de nunti. Primele 5 vazand cum sta treaba, apoi mai puneam cate un set de muzica la sfarsit, apoi faceam seturi de o ora si tot asa...progresand :lol: Ideea e sa-i citesti pe oameni si sa le dai ce vor. :wink:

L-am sunat pe Iuoan :lol: . a spus ca a fost ok. nu am stat mult in povesti ca trebuia sa ajunga acasa. Sigur o sa zica ceva cand ajunge acasa :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 10, 2007 12:16 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

adircf scrie:
dar am si fost "la meditatii" inainte la peste 20 de nunti.

Tre sa imi gasesc si eu pe cineva sa ma uceniceasca.:P
Ca dupaia probleme cu gasitu nuntilor nu cred ca vor fi, conscand 2 patroni de localuri unde se tin nunti. 8)
Pfoai sa vezi atunci ce de $$$ vin ... numa ecler dpa 2000 si wnd72 imi iau ... (a se intelege bere si gratare :wink: )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 10, 2007 12:09 pm 
Neconectat
User

salutare.
nu am dormit de 2 nopti... si am avut si febra acolo , o fost aiurea din punctul asta de vedere.
Oamenii s-o petrecut la maxim, o fost foarte multumiti mirii si restul lumii. Toata lumea o fost multumita. S-o distrat lumea... ce sa mai.
o sunat boxele.... de doamne feri. cand trecea lumea pe langa boxe, puneau mana la ureche :lol: . Pe ring o bubuit de doamne feri.
Cu 2 boxe cum am eu sau CFR-istu (adita) faci lejer nunta. Nu am stat pe clip ca era prea tare :D si io la majorate clip le dau :D
Ma pun in pat sa mai dorm ceva.... ca's rupt :|
si RACIT la MAX si nedormit de 2 nopti. Tot pe drumuri am fost.
salut
PS: o sa revin cu ceva poze

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 10, 2007 1:09 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

si acuma sa revenim la topic.
eu am avut de-a face cu boxe active .. nu mai stiu sincer ce firma erau .. dar .. ce am remarcat in primul rand la ele a fost greutatea.
adica, pe langa cei 30kg ce ii avea boxa in mod normal, mai avea si un transformator, radiator, etc.
deci, am avut de ridicat pe stativ o jucatie care cantarea undeva la 40kg. si nu a fost placut.
inca un dezavantaj, dupa cum parca s-a mai mentionat este pertea ca nu poti avea diversitate. poate la un moment dat vrei sa schimbi boxele sau amplificatorul .. dar nu poti, deoarece sunt impreuna.
trebuie schimbat sistemul cu totul.

offtopic. felicitari kenwood pt prima ta nunta

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 10, 2007 3:03 pm 
Neconectat
User

ms
auzi... da sunt boxe care au sub 20 Kile si is active !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 10, 2007 5:48 pm 
DJ_Kenwood scrie:
auzi... da sunt boxe care au sub 20 Kile si is active !

sunt chiar si de 18,5 kg , amplificare totala de 750 W, 15"+2" sau 1,5". :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 10, 2007 7:17 pm 
Neconectat
User

am precizat, SUB 20 kile

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 10, 2007 7:53 pm 
Neconectat
User

Pai si 18.5kg nu sunt sub 20kg? :lol:

Adi, zi si tu ce model sunt astea de "750"w si 18.5kg, sunt foarte curios.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 10, 2007 8:00 pm 
Neconectat
User

de ce pui intre ghilimele? :roll:
e vorba de art 525-A
edit: pai nu vroiam sa ne ascundem dupa degete si nu era vorba de reclama sau ceva de genu, pur si simplu era ontopic: boxa activa

Ultima oară modificat de Gizmo pe Lun Sep 10, 2007 8:45 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 10, 2007 8:32 pm 
Lasa rcf-u. Aia cu alta ocazie :lol: . Au si ei site... sunt acolo toate datele.
Ati uitat ca Nexuse are alergie la Radiocinefirmiture ? :lol: :lol: :lol:

neinvins scrie:
inca un dezavantaj, dupa cum parca s-a mai mentionat este pertea ca nu poti avea diversitate. poate la un moment dat vrei sa schimbi boxele sau amplificatorul .. dar nu poti, deoarece sunt impreuna.
trebuie schimbat sistemul cu totul.

poi stai umpic. Daca cumperi o boxa activa, fie jbl, fie rcf, fie dynacord, ar fii prostie mare sa umblii in ea incercand sa "o faci mai buna". Mai degraba i-ai face rau schimband ceva pe acolo. Bine...vorbim de boxe de peste 800 coco bucata nu jeguri de berry. Poi o boxa activa cred ca se face in urmatorul mod. se stabileste prima oara ce diametru sa aiba difuzorul. Sa zicem ca se alege pe 15". Ok, apoi incercam sa sa facem un difuzor oem astfel incat sa il punem intr-o cutie cat mai mica, driverul iara se studiaza, inclusiv dispersia hornului si se incearca liniarizarea raspunsului intre cele 2 difuzoare. Acuma vin amplificatoarele in mod sigur facute special pt difuzoarele alese + crossowerul activ + eventuala procesare cum ar fii clip-ul, high-pass-ul. Si toate astea se fac pentru ca boxa sa sune cel mai bine.

Se fac si compromisuri cum ar fii cu transformatorul pt ca producatorul stie bine ca lautarul din Ferentari (m-am uitat pe prima mai-nainte la 112 :lol: ) nu o sa dea niciodata sinus pe boxe ci doar program muzical.

Oricum in concluzie eu zic ca ar fii o mare prostie sa fac un eventual upgrade la o boxa deja gandita.

Si referitor la ce ai zis ca esti limitat daca vrei sa progresezi. poi, nu uita ca boxa respectiva, pentru aplicatia respectiva :wink: . Sa zicem ca daca vrei sa-ti cumperi un satelit micut activ gen 10" + 1" pentru.... nu am idee acuma....pentru o aplicatie intr-un garaj unde vrei sa-ti incerci chitara... 8) , eu zic ca-i super ok, dar daca vrei sa faci nunti de 400 persoane cu el nu prea poti, indiferent ce ai schimba la satelitul respectiv.

Ma intelegi? Oricum nu prea ii corect exemplul dat de mine, dar sper ca m-ai inteles. :wink:

@ Don si Iuoan. Am vrut sa zic "Mai exact de 18.5 kg", dar mi-a sunat telefonul si am uitat sa-i dau edit

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 10, 2007 11:28 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

nu adi .. la partea cu schimbatu ma refeream la schimbatul puterii sau difuzoarelor .. precum tu mergi de multe ori cu mixerul amplificat .. sau cu phonicul .. pe aceleasi boxe.
nicidecum la difuzoare sau componente ale amplificarii

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 27 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2