The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 5:06 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: STEREO...?
MesajScris: Mie Mai 14, 2008 8:29 pm 
Neconectat
User

Salut maniacilor :twisted: , probabil ca unii dintre voi stiu care este semnificatia cuvantului stereo, dar sunt o gramada de amatori care inca nu stiu pur si simplu ce inseamna "stereo", la ce se foloseste acest efect? care este diferenta intre mono si stereo?, sonorizare stereo sau mono? si alte intrebari daca mai aveti legate de acest topic :lol: Stiu si eu cate ceva despre acest subiect, dar prefer ca expertii de pe acest forum sa ne lamureasca, si chiar ii rog sa detalieze ca sa nu mai fie confuzie pe tema acestui subiect. :wink:

Cu respect,
Adi

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 15, 2008 12:25 am 
Neconectat
User

Sunetul se poate "plimba" dintr-o boxa in alta , sau ceva ce se aude intr-o parte nu se aude in cealalta. E ceva foarte simplu :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 15, 2008 7:05 am 
http://en.wikipedia.org/wiki/Stereophonic_sound

tot ce vreti despre stereo :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 15, 2008 9:26 am 
Neconectat
User

Eu unu personal al sonorizari ma duc mono

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 15, 2008 9:39 pm 
mie nu imi place sa merg mono pt ca sunt multe piese care au efecte dragutze intre canele si pe mono se pierd..... sau se aud o bucata si restu se lasa liniste ..... e destul de enervant

Sus

MesajScris: Vin Mai 16, 2008 11:40 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Dr4g0n,
cand mergi la o sonorizare mono, asta nu inseamna sa folosesti doar unul dintre canale(L sau R) de la sursa de muzica, ci trebuie sa le mixezi pe cele 2 canale(adica mono=L+R);
Astfel in cazul asta, nu ai problema care tocmai ai spus-o.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 16, 2008 12:24 pm 
Neconectat
User

Si daca sunt defazate cu 180 grade intre ele anumite efecte ? :roll:
La insumare L+R nu mai este nimic.
Am mixat si eu, asa din plictiseala mai demult ceva piese ( nu pt sonorizari, dar care se bazeaza foarte mult pe efectul stereo ) si suna sec, adica din momnet ce eu stiu piesa cum trebuie sa sune, si cand vine un instrument, cand trece de prin dreapta spre stanga etc si cand nu il aud deloc pe mono e cam nasol.
Dar la o sonorizare nu prea vad rostul de a te duce spre stereo; cu toate ca sunt concerte unde se merge pe stereo, dar cei care se bucura sunt doar cei care stau la distante aproximativ egale de ambele canale.

Sus

MesajScris: Vin Mai 16, 2008 1:20 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

eu zic totusi ca e mai bine asa decat sa lipseasca cu desavarsire anumite instrumente, voce sau cine stie ce....(daca pui doar un canal L sau R)
cazuri din astea sunt intalnite probabil la muzica electronica....dar nu la muzica cantata.... asa ca nu vad probleme mari; dar chiar si acolo doar o parte...sunt defazate :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 16, 2008 2:35 pm 
problema asta apare daca mergi cu 2 sat si un sub pe acealasi amplif ... e foarte aiurea . acolo nu poti insuma L+R

oricum eu merg stereo , asa m-am obisnuit

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 16, 2008 9:24 pm 
Neconectat
User

stereo e bun.... niste efecte in plus in anumite conditii
dar cam peste tot se foloseste mono (L+R) datorita faptului ca urechea umana percepe sunetul cel mai puternic (nu mai distinge sunete mai slabe) astfel oriunde te afli auzi cam acelasi sunet.....
plus de asta e mult mai usor de amplificat..... iar un sumator (L+R) e extrem de simplu de realizat prin 2 rezistente..

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2