Mie imi place ca Leco le pune la suflet

si se enerveaza cu adevarat
Leco, ai apucat sa vezi acel monstru de la Crest Audio numit 10001 ?
Apropo de putere continua.
Nu mai vedem noi astfel de amplifuri cat ie sula lui Hector.
Legat de aceasta discutie, eu cred ca pentru sonorizarile din strainatate, amplifurile in clasa D pot fi ok, in anumite situatii. Daca au suficiente boxe, si capacitate de a face presiune acustica mare, nu au nevoie sa duca ampliful in apropierea zonei in care acesta lucreaza cam ca la puterea continua. Sa zicem ca lasa o marja de 6 dB ( un headroom respectabil ) sau chiar 8-9 dB ( adica lux de lux ).
Atunci se schimba socoteala. O sa aiba o putere medie foarte ok, cu care asigura presiunea, iar peakurile pot fi redate fara limitari, intrucat amplifurile pot debita acele puteri de varf.
Evident, chestiile astea sunt avioane pentru firmele mici, unde saracia obliga la regimuri de lucru ultracomopresate, cu cel mult 2-3dB headroom.
In aceste conditii, amplifurile capabile de a sustine puterea pe termen nedefinit, rulez.
Cred ca cele trei firme din testul de pe DiY Audio nu intentioneaza sa isi minta cumparatorii. Mai curand cred ca este o neintelegere in interpretarea modului de utilizare, iar o eventuala vina acestor firme este ca nu reusesc sa explice foarte clar cum trebuie folosite astfel de scule.
Am vazut ca sunt o gramada de firme care s-au apucat sa puna pe boxele lor module in clasa D, de la Bang & Olufsen .
Sunt foarte bune, dar puterea continua este de vreo 5-10 ori mai mica decat puterea nominala. Poate sa iti placa, sau poti sa le urasti din prima.
PS. Daca vreun forumist are timp si chef sa caute, il rog sa puna un pdf cu cu acel Crest Audio 10001, sau macar niste poze.
Merita
