DNA scrie:
Acest topic, la fel ca şi altele, păcătuieşte prin faptul că se discută la nivel de fan club. Firma X este mai tare decât firma Y, pentru că .... .
Sugestia mea ar fi următoarea. Nu vă mai certaţi inutil pentru "onoarea" unei mărci anume, pentru că în spatele oricărei mărci stau oameni cu interese financiare. Azi au un interes, mâine se pot întoarce la 180 grade.
Azi fac avioane, mâine pot trece la fabricarea de trotinete. Nimic pe lumea aceasta nu este stabil, aşa că timpul alocat preaslăvirii unui brand anume nu se justifică.
Încercaţi să vă concentraţi pe buget, pentru că acesta este cu adevărat important, nu mărcile sau ce spun unii şi alţii, prin târg.
Bugetul alocat investiţiei este factorul determinant.
* Cât de eficient poate fi cheltuit un buget alocat unei investiţii în sunet ?
* Care este profilul aplicaţiei principale ?
* Cine va folosi acel echipament în majoritatea timpului ?
Sunt exemple de întrebări pe care fiecare om care investeşte ar trebui să îşi răspundă înainte de a cheltui banii.
* Cât de mult poţi obţine la acelaşi buget ?
* Cât mă aştept să câştig pe an, la modul realist ?
* În cât timp se va uza şi cât costă piesele de schimb ?
* Care ar fi timpul de amortizare şi care ar fi valoare de revânzare, în cazul că vreau să îl schimb ?
* Câţi bani câştig în plus dacă voi cumpăra brandul X, dublu ca preţ faţă de brandul Y ? Voi câştiga dublu doar pentru că voi folosi un echipament mult mai scump ?
* Apreciază cineva, sau se simte în încasări ?
i dreptate. am intrebat doar pareri. nu slavesc pe nimeni. sunt de parere ca sunt bune si sunt constient ca brandul in totdeauna a costat si va costa, niciodata nu o sa spun ca nu exista nimik mai bun decat brandul x si y pt ca traim in anul 2009 unde tehnologia nu pra mai are limite, nu stii la ce sa te astepti maine. eu vreau sa imi fac ceva pt mine.sunt de la tara, momentan nu sunt pe plaiurile mioritice, mi-am luat niste playere si un mixer de la pioneer. ma indoiesc ca o sa recuperez investitia datorita felului in care gandesc oameni. nu am nimik cu manelele, nu le consider o problema, lumea este prea inchisa, atata tot. este o investitie care o fac pt satisfactia mea(unora le plac masinile mie imi plac jucariile astea de care se discuta pe aici). in caz ca o sa ma retrag (pe aici nu prea mai merg treburile- pt mine unu nu au mers niciodata) am sa incerc sa prestez, daca mere mere daca nu asta-i viata cautam altceva. cam asa gandesc io.