The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mie Iul 02, 2025 7:41 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 27 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 1:54 pm 
Neconectat
User

R@C@U scrie:
oreste eu am luat de la un tamplar cauta la tamplari si vezi daca gasesti ori cum am dat 100 lei pe un litru e prieten acuma na ce sati cauta si vezi daca gasesti,daca nu gasesti incearca aracet si la imbinari baga aracet cu rumegus fin si acolo intapeneste

mersi. am sa ma interesez.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 2:10 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Holtsuruburi si aracet.

Daca sunt corect lipite si imbinate, pot cade de la 2 metri pe beton, zboara magnetii prin boxe , se sparg hornurile, se rup marginile, se belesc colturile, dar nu se desfac lipiturile.

Vorbesc din experienta :roll: .

Cel mai bun holtsurub pentru imbinari este cel de 3,5 x 50mm.
Intra mult, nu crapa materialul, tine de nu mai are moarte.

Cel de 4 x 35mm este prost. Nu are suficient loc sa prinda si este cam prea gros.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 2:43 pm 
Neconectat
User

eu folosesc 4x50 mm si spun cu mana pe inima ca nu am treaba cu ele...am 2 sateliti din plywood de 18 mm....imbinati cu holzsuruburi de 4x50 mm si adeziv bison super wood si chiar am ramas socat cat sunt de rezistenti......pot garanta ca rezista la orice abuz....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 4:05 pm 
Neconectat
User

@calin stai linistit ca nu zbarnaie nimic(atata timp cat o incinta are 140-160 holtzsuruburi , vezi topicul meu) si mi-a cazut de pe stativ odata si s-a luat vopseaua din coltul unde a cazut, dar a spart si respectiva placa de gresie :shock:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 4:12 pm 
Neconectat
User

ba marius de asta se pune clei nu sa pui 1000 de holsuruburi unu langa altul ai nevoie nu sa ingreunez boxa tre sa fie cat mai usoara si teapana

Fbt Himaxx 40A 4buc
Playere pioneer cdj 200 2buc
Mixer Allen&Heath PA12
Mixer Soundcraft EFX8
microfon--shure pg58 (wireless)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 4:14 pm 
Neconectat
User

sa zicem ca pun clei... 300-400 g la o incinta fullrange 12" plus 1" e, cam aceeasi cantitate de holtzsuruburi folosesti

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 4:31 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

Opinia mea este urmatoarea:

Pal-ul nu mai are rezistenta ce o avea inainte, asa ca daca daca folosesti doar adeziv (Bizon, aracet, clei de oase, etc) nu faci o treaba neaparat buna. Nu iti cedeaza imbinarea, se poate sfarama pal-ul (am patit-o, s-a crapat placa in jumate pe grosime, asa ca din 18mm, s-au facut 2 :)). Folosirea adezivului ca singura prindere a placilor se justifica la boxele mici sau daca materialul folosit este plywood.

Ganditi-va la un aspect: pana ce se intareste trebuie presata destul de tare ca sa se lipeasca asa cum trebuie. De ce sa folosesti menghine sau improvizatii cand infiletezi niste holtzsuruburi si nu mai ai treaba !

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 5:05 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

mariusradulescu1990 scrie:
@calin stai linistit ca nu zbarnaie nimic(atata timp cat o incinta are 140-160 holtzsuruburi , vezi topicul meu) si mi-a cazut de pe stativ odata si s-a luat vopseaua din coltul unde a cazut, dar a spart si respectiva placa de gresie :shock:

ti-a cazut un kkt.

hai sa-ti explic eu cum se face:

pui aracet/adeziv pe suprafata de contact, pui placile in pozitia in care tre sa moara si bagi suruburi din 10 in 10 cm.
in felul asta iese si etansa, cand se intareste adezivul poti sa si scoti suruburile, ca nu mai au mare valoare.

de ce naspa cum ai facut tu? pt ca de la vibratiile permanente la care e supusa incinta, suruburile isi dau drumu incet incet, palul se macina la filet si incepe sa zbarnaie. daca pui si adeziv asta nu se va mai intampla.
uite de curiozitate, cand mai faci boxe, mai ales basi, fa-le si da-le in gura vreo 2-3 zile, apoi sa vezi ca toate suruburile mai merg stranse juma de tura.

in fine, faci cum crezi tu, dar punand suruburi din 4 in 4 cm slabesti rezistenta materialului la imbinare :wink:

PS: rezistenta unei boxe nu se masoara prin faptu ca daca cade de pe stativ ramane intreaga sau nu.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 5:39 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

stefanev scrie:
Ganditi-va la un aspect: pana ce se intareste trebuie presata destul de tare ca sa se lipeasca asa cum trebuie. De ce sa folosesti menghine sau improvizatii cand infiletezi niste holtzsuruburi si nu mai ai treaba !

Eu am folosit si holtzuruburi si menghine; menghina e sfanta si batrana. Am strans suruburile, apoi am strans si menghina; e o diferenta clara, vizibila.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 8:00 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Uitaţi cum arată o boxă făcută cu îmbinare în holtzşuruburi şi aracet, care a luat un şoc ( trântitură ) atât de tare încât s-a rupt hornul.

Se vede unde a fost lovitura şi că s-a rupt marginea ( stânga sus ). Nu este foarte zgâriată pentru că era ambalată . Trântitura a fost opera celor de la fancourier.

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 28, 2009 8:16 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mi si groaza sa mai comand difuzoare prin curier, mai ales ca sunt si patit; vad eu cum fac pe viitor.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 06, 2009 2:05 am 
Neconectat
User

DNA scrie:
Trântitura a fost opera celor de la fancourier.

cu fancurieru am patit-o si eu, numai ca doar le-au zgariat calumea si au rupt un speakon. astia sunt nebuni rau. vad bine ca sunt sunt boxe si ei tot le arunca ca pe cartofi. dup'aia dau vina pe expeditor ca nu le-a impachetat bine.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 27 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2