The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iul 07, 2025 2:24 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 19, 2010 3:28 pm 
Neconectat
User

djvady2009 scrie:
soooper tare !!! vei fi cel mai fericit om daca vei cumpara 50-100 bc de astea ji mai dai ji vreo 20 lei bc ........ soooper tare

Ji gred ga doar ashtia care vb k tine patzesc asha cv. :lol:
Invata sa scrii te rog...

www.md-events.tk

***Scarface***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 19, 2010 5:31 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Dupa ce am vazut aici, ma cam gandesc sa merg cu aparatul de masura la cumparaturi. Foarte trist :!:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Surpins de aparente...
MesajScris: Mar Ian 19, 2010 8:47 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

deejaymarco scrie:
WOW :shock: ...nu imi vine sa cred ce vad ...

Crezi, nu crezi, se-ntampla :lol: .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Ian 19, 2010 10:37 pm 
Neconectat
User

FuBu scrie:
Dupa ce am vazut aici, ma cam gandesc sa merg cu aparatul de masura la cumparaturi. Foarte trist :!:

Nu rezolvi mare luru, mai ales in cazul condensatorilor electrolitici.
nu poti masura tensiunea de functionare si nici pierderile, degeaba are capacitate mare daca are pierderi...

doar sa faci experimente, asta inseamna sa cumperi 1-2 bucati, le testezi si abia apoi iei mai multe.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 20, 2010 2:48 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ba se poate masura capacitatea cu capacimetrul, si pe deasupra testa tensiunea maxima foarte simplu:

Presupunind ca avem un electrolitic de 6800uF/63Vcc, a carei capacitate nu o contestam dar avem dubii asupra tensiunii maxime,procedam in felul urmator:

Intii il descarcam complet tinindu-l citeva secunde cu bornele in scurtcircuit,pe urma inseriem acel electrolitic cu o rezistenta de 1-2 Kohm la 3W sau mai mult si il alimentam la o tensiune mai mare de ex, 80 Vcc sau chiar 90 Vcc, sau peste.

Punem un aparat de masura pe electrolitic , alimentam jucaria,si citim tensiunea in permanenta,ea urcind de la valoarea minima, spre tensiunea maxima suportata de electrolitic, restul de tensiune "cazind" pe bornele rezistentei de balast,facind-o sa se incalzeasca.

Daca pt acel electrolitic aavem o tensiune la borne de minim 65-70 Vcc dupa 1-2 min este OK.

Daca avem mai mult este si mai OK,insemamna ca suporta SURGE bun si este de supercalitate, electrolitul din interior.

Pentru siguranta absoluta,dupa ce ati testat prima oara cum am scris mai sus, inseriati electroliticul cu o rezistenta de 82-120 ohm/3W, si alimentati-l pt 30 min cu tensiune cu 10-15% maxim, peste valoarea scrisa pe el.

Ex pt 63Vcc incercati 70 chiar 75 Vcc,daca este bun, nu se va incalzi, si va puteti baza pe el pt 63Vcc, la borne permanent.

Pt orice masura de precautie,electroliticul ce urmeaza a fi testat,bagati-l intr-o cutie de conserva sau ceva protector sa nu va sara in cap, ochi, etc.

Daca e o basina de condensator, rezistenta se va incinge rau de tot, si tensiunea pe bornele lui,va fi sub valoarea scrisa, urmind ca in timp, acel electrolitic sa se incinga, umfle sau chiar sa bubuie!

Alimentarea se face direct, adica + sursa la + electrolitic(prin rezistenta) si minus sursa la minus electrolitic, direct.

Succes!

BTW, acesta este de testat in special pt electroliticii de filtraj capacitate mai mare, cumparati recent, ca nu sta nimeni sa contrafaca un 1000uF/25Vcc, bagind in el 100uF/16Vcc, sau mai sti in ce stadiu o ajunge criza? :roll:

Eu as fi dat cutremurul din HAITI, :cry: in China,nu la amaritii aia nevinovati...

GOD este suparat rau pe noi, dar loveste in cine NU trebuie, din pacate...

Or trebuii si Chinezii sa traiasca, dar nu pe spinarea si banii+nervii nostrii!

Sa se "imperecheze" mai putin daca nu au din ce trai,ca nu-i pune nimeni sa se inmulteasca ca furinicile :oops: .

Ultima oară modificat de Claudiu E aka DjLeco pe Mie Ian 20, 2010 5:19 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 20, 2010 3:44 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

Respect maxim pentru tine profesore LECO !!!
Se vede după modul în care a postat
atenţia extraordinară pentru detalii şi perfecţiune a lui LECO .

Imagine Imagine Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 20, 2010 5:16 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Si eu am invatat de la altii sau din experiente proprii.

Din punctul meu de vedere, acestea trebuiesc raspindite, impartite spre alti oameni care vor duce mai departe ce si cum.

In groapa nu plecam decit cu ce am bagat in gura si am tras pe scula.

Nu tre' sa fim egoisti.

Din pacate ,in zilele noastre, oamenii devin din ce in ce mai egoisti si rai... :cry:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 20, 2010 9:14 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

Leco scrie:
In groapa nu plecam decit cu ce am bagat in gura si am tras pe scula.

Asa spun si eu mereu ,
pufuletz este martor . :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2