The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 1:48 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Subwoofer activ vs. pasiv
MesajScris: Mar Iul 06, 2010 12:44 pm 
Neconectat
User

Fiindca am in plan achizitionarea unui subwoofer, as avea nevoie de o lamurire:
Recent am discutat cu un tip care e DJ in Germania de vreo 25 ani si a zis ca in timpul asta a incercat multe variante si combinatii de boxe pasive si active. Pentru DJ mobil, mi-a recomandat cu increderea varianta activa pentru subwoofer (el avea unul HK, nu mai stiu exact ce model), pe motiv ca pentru aplicatii indoor, in care bass-ul trebuie sa sune frumos si la puteri mici, un subwoofer activ va fi intodeauna mai potrivit, va cobori mai bine, e procesat etc.

Inca nu stiu ce varianta sa aleg:
Un subwoofer activ este destul de piperat. De ex doua variante in jur la 1000 euro:
http://www.rcfaudio.ro/art-905-as.php
http://www.jblpro.com/catalog/general/P ... d=49&MId=3

Iar cu aceiasi bani, as putea lua doua : http://www.poweraudio.ro/?p=productsMore& ... pulsar-x18 (sau poate ca nu e nevoie decat de unu singur)

Mentionez ca am doua FR cu E15-350N si D2500Ti, iar ca amplificare Yamaha P7000. Intentionez ca E15 sa le schimb in viitor cu WN-15, insa asta dupa subwoofer.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 06, 2010 1:43 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

toate boxele active cu care am avut ocazia sa lucrez sufera de aceeasi problema de baza

toate , fara exceptie sunt subamplificate si supraprocesate.

este adevarat ca uneori suna ceva mai bine la puteri mici, insa imediat ce incepi sa te dai la ele ori intra foarte repede in limitare ori in protectie

un subwoofer pasiv întotdeauna va fi mai performant decât unul activ pentru ca poate fi amplificat din start cu o putere pe masura (a se citi 2-3 x RMS)

am mai spus-o de foarte multe ori

Eu nu agreez boxele active decat pentru aplicatii de speech sau de muzica de fundal, unde nu vor vedea forja.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 06, 2010 3:06 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Foarte adevarat ce a spus Mircea. Am folosit de un an un sub activ si exact asta este problema, subamplificat, la volum mai mare ai distorsiuni si omori difuzorul.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2