The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 10:59 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Not another clip picture...
MesajScris: Mie Feb 07, 2007 1:27 am 
Uitati lautarul si acordeonul lui modern

Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 07, 2007 10:38 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

oh yea

parca-l si vad pe proprietar ca se duce cu boxele la firma de la care le-a cumparat , ca nu tin deloc :lol:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 07, 2007 10:55 am 
Neconectat
User

Sunt cam prostovani dj-ii astia in general...am incercat de nenumarate ori sa ii conving ca nu e buna ideea cu gain-u dar e ca si cum ai vorbii cu un copac :roll: cred ca se simte el mai bine daca vede rosul ala acolo...habar n-am :? :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 07, 2007 1:56 pm 
sandule, cu mari regrete iti dau dreptate la faza cu clipul ca unii se simt mai bine cand vad gainurile pe rosu, dar mnoah ce sa le faci la saracii lautari moderni.

Eu am boala pe dj-ii care lucra "pe rosu".
Puteti sa cautati pe www.youtube.com multe concerte de dj si sa vedeti cum lucra in clip. Cel care m-a dezamagit cel mai mult a fost ATB... Lucra in full clip si ala. mixa de pe 2 viniluri si merge si un cdj, ca se vedeau 3 potentiometre "impinse", deci 4 vumetre in blana :lol:

Sahsa mi-a lasat o parere buna in sensul ca inainte de un show, studiaza ce pot sculele ca sa nu intre in clip. si la un concert era ceva dj ce mixa inaintea lui si sasha la intrerupt zicandu-i sa dea mai incet ca intra pe rosu :))

Si la no am vazut o faza, mi se pare ca la Liberty Parade in care "special guest" era Dj Tonka si la care ii vine ingineru' de sunet roman si ii face semn pe mixer sa dea mai incet, asta dupa 2 minute ce si-a inceput programul. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 07, 2007 3:59 pm 
Neconectat
User

Nu ai ce l-e face...eu stateam langa ei si cand dadeau in gain eu puneam mana si il scoateam...altfel nu am reusit sa tin gain-urile in "limite" :evil:
Stau si ma intreb totusi ei nu aud sunetul ala distorsionat pana la mama dracului? :roll: caraie tot sistemul , dar el nu se simte bine si inca mai baga 2-3dB in gain ca parca totusi nu se aude cum trebuie :? :? :? :shock:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 20, 2007 11:03 pm 
Sandu_Alex_999 scrie:
Sunt cam prostovani dj-ii astia in general...am incercat de nenumarate ori sa ii conving ca nu e buna ideea cu gain-u dar e ca si cum ai vorbii cu un copac :roll: cred ca se simte el mai bine daca vede rosul ala acolo...habar n-am :? :?

Suntem noi chiori.Ala are mixerul intors invers :mrgreen:

Vorba ai:ai sapca intoarsa-n cap sau ai capul invers?

O fi facut scoala la o scoala de dj din bucuresti unde ti se spune ca gain-ul trebuie tinut la maxim ca nu toate melodiile sunt trtase la fel de tare.de parca asa le agalizezi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 12:16 am 
Neconectat
Admin
Admin

Parakiosu2 scrie:
O fi facut scoala la o scoala de dj din bucuresti unde ti se spune ca gain-ul trebuie tinut la maxim ca nu toate melodiile sunt trtase la fel de tare.de parca asa le agalizezi.

Inainte, DJ-ul era si tehnician de sunet, sau macar avea idee cum trebuie sa sune muzica. Acum, de cand cu invazia sculelor de lautari prin discoteci, mediile sunt la mare pret. In orice club intri, suna ca in gara, medii de iti crapa capul, inalte pe la 10Khz de iti vine sa iti tai venele.

Partea cea mai proasta este ca referinta se face pe sisteme scumpe si cu renume, dar prost reglate.

In mod normal si logic, lumea ar trebui sa sanctioneze astfel de cluburi.
In felul acesta, sunetul prost ar goni clientii. Dar daca clientii dau ca nametii si se simt bine, patronul carciumii de ce ar mai trebui sa se ocupe de sunet ?

Eu daca as avea clubul meu, as scoate afara de la pupitru orice DJ care ar merge in distorsiuni. Daca este surd si nu aude cum horcaie boxele sau amplifurile, sa se duca unde o vedea cu ochii.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 2:37 am 
Exact acuma, in momentul asta am venit din obsession. Am donat azi sange la 11 si beau de la 6 dupamasa in continuu ca nustiu ce eveniment e. La cat sunt de turmentat tot am auzit in obsession cum MC-ul intra in distorsie cu urletul sau cu tot prin compresor. Poate Gizmo a observat si el dar cred ca nu a bagat de seama la ce..... bine dispus era si el.

DNA wrote
"Partea cea mai proasta este ca referinta se face pe sisteme scumpe si cu renume, dar prost reglate"

Si l-am auzit pe un coleg care habar nu are de domeniul audio cum zicea ca sunt "sculele naspa".

Nu i-am zis nimica pentru ca mi-a fost lene.
Un sistem de invidiat ca cel din obsession care din pacate in unele locuri suna prost din cauza amplasamentului basilor, da impresia ca suna nasol din cauza ca la partea de sound check un om nu a invartit bine din "threshold" sau din "realease" :roll:

Asta imi aduce aminte de un post de la DNA in care zicea ca un inginer de sunet e bun daca face din scule low budget sa sune bine :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 10:38 am 
DNA scrie:
Parakiosu2 scrie:

Inainte, DJ-ul era si tehnician de sunet, sau macar avea idee cum trebuie sa sune muzica. Acum, de cand cu invazia sculelor de lautari prin discoteci, mediile sunt la mare pret. In orice club intri, suna ca in gara, medii de iti crapa capul, inalte pe la 10Khz de iti vine sa iti tai venele.

Pun pariu ca daca il intrebi pe asta de unde ies inaltele are un singur raspuns:Din CIUTERE :lol: :lol: :lol: :lol:

Voi vreti sa regleze si sunetul?
patronii de discoteca le da 30 ron pe seara.SI 30 de ron face merita baiatu.

Adica dai 30 de ron lu unu sa-ti strice sculele.MARFA

Apropo de scoala de dj.Acolo se intampla cu sculele exact ce se intampla cu ambreajul la masinile de scoala.Si culmea profesori sunt cica DJ Pro.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 12:38 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Parakiosu2 scrie:
Apropo de scoala de dj.Acolo se intampla cu sculele exact ce se intampla cu ambreajul la masinile de scoala.Si culmea profesori sunt cica DJ Pro.

Mananca si ei o paine. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 12:40 pm 
DNA scrie:
Parakiosu2 scrie:

Mananca si ei o paine. :lol:

Daca ar fi dat ei bani pe scule ce atenti erau.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 12:46 pm 
DNA, scuze indiscretia -> Ai ars vreodata un difuzor? :oops: Cand erai mai tanar ma refer :oops:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 1:22 pm 
Neconectat
Admin
Admin

adircf scrie:
DNA, scuze indiscretia -> Ai ars vreodata un difuzor? :oops: Cand erai mai tanar ma refer :oops:

Niste twetere si niste difuzoare rusesti de bass.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 4:14 pm 
Neconectat
User

cum s-a intamplat asta ? :)

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 21, 2007 6:16 pm 
Neconectat
Admin
Admin

DJ_Kenwood scrie:
cum s-a intamplat asta ? :)

Pai au fost mai multe situatii.

Odata am inversat basii cu inaltele ( sistem activ ) - greseala mea.
Altadata am folosit un mixer care baga oscilatii - accident.
In alta situatie am dat prea tare, fara sa fiu atent ca filtrele erau naspet si le-am prajit in 5 minute.
Am ars vreo cateva inalte si pentru ca din locul unde eram nu auzeam inaltele si incercand sa suplinesc lipsa, am dat prea multe inalte din EQ - prostia mea.

Basii rusesti ( 6 bucati ) i-am troznit cu semnal sinus de 40Hz, in timp ce incercam sa vad cum suna la distanta si la volum mare . Am mers cam la 200m sa ascult cum se aud boxele. La un moment dat, au inceput sa taca, unul cate unul. Pana am reusit sa ajung, toate isi dadusera duhul.
Concluzia - difurile rusesti nu tin la puterea declarata a fi cea sinusoidala.

Partea super nasoala a fost ca a trebuit sa cumpar altele noi si eu m-am pricopsit cu cele arse. :lol:

In general, am stricat difuzoare doar atunci cand nu am fost atent sau cand le-am dus la limita. In rest, nu am avut probleme deosebite. A mai crapat cate o inalta pe la vreun concert, dar astia sunt chestii normale, se intampla si nu ai ce sa faci.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2