The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 6:10 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 30 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Parametrii difuzor
MesajScris: Vin Aug 31, 2007 6:38 pm 
Neconectat
User

Stie cineva parametrii la acest difuzor? Eu tot ce stiu despre el este ca e de provenienta sovietica. Am cumparat demult aceste difuzoare
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

Eu mi-am facut niste boxe cu ele dar asa "dupa ochi", neavand parametrii.
Imagine

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 31, 2007 7:12 pm 
Neconectat
User

unchiul meu a lucrat cu multe difuri de astea... il pot intreba dar cred ca maxim iti pot afla un litraj pentru o incinta sealed... pe vremea cand le folosea erau ceva... oricum ca o parere daca e sa fac o comparatie cu niste cutii pe care le avea el copie dupa alte boxe originale cu diful asta cutia ta e cam mare. vad ca scrie 30 de w deci e acelasi model...

Edit:
ca sa nu zici ca vorbesc dodii:
Imagine
aici scrie 30 w in ruseste

Ultima oară modificat de Andrei Goanta pe Sâm Sep 01, 2007 12:06 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 31, 2007 7:37 pm 
Neconectat
User

Mi-ar fi de mare ajutor si litrajul daca ai putea sa-l afli.

Cutiile mele sunt cam mari intradevar, si nu prea are kik asa. Dar pe subass se descruca foarte bine difuzorul si ma gandeam sa le folosesc pe post de subwoofere pentru ascultat la volum mic in casa, in completarea hp-urilor...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 31, 2007 9:13 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

subbass ... subwoofer ... de la difuzorasul ala? e prea micut sa ai subbass de la el :)

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Aug 31, 2007 9:28 pm 
Neconectat
User

S-o crezi tu ca-i prea mic :lol: :lol: Pe langa hp15w coboara cu muuuuuuuuuuuuuuuuuuuuult mai bine :wink: Nici nu exista termeni de comparatie intre cele 2 :lol: (aici ma refer la cat coboara in frecventa, nici decum la SPL :lol: )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 01, 2007 12:08 am 
Neconectat
Admin
Admin

Sunt difuzoare din boxele de Kashtan - primul model.

Difuzoare pentru incinta inchisa.
Merg bine in 20 ~ 25 litri, taiat pe la 1500 ~ 1800hz.
Sunt acceptabile si coboara binisor.

Bune pentru boxe de calculator, excelente pentru multimedia PC.
Datorita extensiei in joase nu mai necesita subbass.

Valarea lor este de circa 100 Ron/bucata, daca sunt in stare buna.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 01, 2007 12:20 am 
Neconectat
User

da... uite ca ti-a raspuns dan la intrebare... abia m-am intors de la unchimio dupa un paharel de vorba si cateva de sampanie/bere/visinata/tuica... el avea vreo 22 de litri... isi facuse pe langa doua perechi paralelipipedice una trapezoidala pe care a pus-o in masina. amplifica casete si baga in boxa respectiva... pentru perioada in care o folosea vreau sa spun ca rupea... ultima oara cand am ascultat-o eu aveam vreo 7 ani dar vreau sa zic ca suna si curat si tare. mai tarziu a montat doua bucati in doua incinte paralelipipedice in aceeasi masina: o dacia 1310 plus niste medii si inalte... sunt bune pentru dimensiunea lor... ca aplicatii de home audio nu prea le-am auzit in afara de perioada cand le folosea pentru o orga yamaha... nu avea rost sa le foloseasca pentru a-si asculta cd-urile pentru ca avea o pereche de pop-uri si un a350 care erau totusi facute de fabrica si aratau mai bine ca ale lui...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Sep 01, 2007 2:08 pm 
Difuzoare exceptionale, parerea mea :wink: . Am avut 2 boxe cu cate 2 x difuzorul respectiv si aveam un bass de nu-mi vinea sa cred.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 02, 2007 5:24 pm 
Neconectat
User

DNA, daca ar fi sa facem o comparatie intre PA-800K si acest difuzor, care dintre ele ar avea un sunet mai placut? (lasand la o parte SPL-ul). In zona basilor ma refer, fiindca e clar ca 800K urca mai bine in frecventa, si e mai potrivit pt sisteme pe 2 cai.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 03, 2007 2:38 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

cred ca comparatia n-are nici un sens...
daca ai pune mana pe unul de asta nou (lucru aproape inexistent) ar mai fi o treaba...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 04, 2007 8:29 pm 
Neconectat
User

Eu ziceam ca DNA sa-si dea cu parerea fiindca le-a auzit pe amandoua...

In fine, cutiile mele au aproape 40 litri :shock: . Pacat de ele ca-s facute din plywood...

Oricum eu vreau sa-mi fac un subwoofer din ele. Vreau sa coboare cat mai bine. Deci daca folosesc ambele difuzoare va cobora mai jos incinta decat cu unul singur, nu?

Si dupa cum zicea DNA, ca functioneaza bine in incinta inchisa 25 litri, daca folosesc 2 difuzoare in incinta atunci fac cutia de 50 litri?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 04, 2007 8:59 pm 
eu le-am avut in basreflex si coborau mai bine ca si in sealed. 2 / incinta . Probleme cu excursia....nici vorba

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 04, 2007 9:18 pm 
Neconectat
User

in reflex se complica lucrurile.

Ultima oară modificat de Sharky pe Joi Apr 09, 2009 9:34 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 04, 2007 9:23 pm 
de huruit nu stiu ce sa zic. Eram mai putin "cultivat" atuncia :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 04, 2007 10:04 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

eu posed 2 bucati si sincer nu mi se par prea stralucite...
se afla in incinta in care au iesit din fabrica impreuna cu tweeterul aferent. momentan se aseaza praful pe ele :(

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 30 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2