The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iul 06, 2025 8:07 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Scorpions la Sibiu
MesajScris: Dum Noi 11, 2007 11:05 am 
Neconectat
User

A fost cineva? Sunt foarte curios ce ziceti de sonorizare, vreau 2 raspunsuri si-o sa-mi spun apoi parerea.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 11, 2007 1:26 pm 
impinge ceva poze. Te-ai uitat sa vezi ce linie au avut baietii ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 11, 2007 3:09 pm 
Neconectat
User

Imi pare sincer rau ca nu am fost la Sibiu. Trebuia sa merg cu niste prieteni dar a intervenit ceva si a trebuit sa raman in Cluj.

@andreis au folosit JBL Vertec ? Daca da, sin in cazul in care prin fata scenei ( undeva pe la maxim 25-30 m ) nu ti s-a parut ca sunau mediile si inaltele "harsh"? ( habar nu am cum sa traduc acest cuvant ca sa aiba conotatia la care ma refer, astept idei :lol: )
Eu am auzit sistemul acela de anul nou si cand puneau muzica il bagau in clipping si suna destul de deranajant, dar cand a cantat Chris Norman a inceput sa sune mult mai bine ( tin minte faza ca atunci cand a venit sunetistul lui si-a pus mana in cap si a mormait ceva ca un fel de injuratura cand a vazut mixerul, si era destul de nervos ca era setat aiurea ).
:roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 11, 2007 3:27 pm 
nustiu ce site de rock scrie:
24.10 - Stirile Zilei - Scorpions la Sibiu
Aseara la Sibiu Piata Mare a fost plina pana la refuz, aproximativ 20.000 de persoane prezentandu-se la al patrulea concert Scorpions din Romania. Sunetul a fost foarte bun iar playlistul de nota 10. Pe un solo de bass s-au putut recunoaste bucati din Enter Sandman si Smoke On The Water. Pe scurt, germanii au demonstrat ca si dupa 42 de ani de activitate pot face un show adevarat.

nustiu ce blog a unui roaker scrie:
Puterea watzilor a fost foarte mica, prea mica ..."nota 2,stai jos" pentru sonorizare...cel putzin P.A.-ul, pentru ca backline-urile lor au sunat traznet, cum ar fi si normal.

Acuma spuneti voi

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 11, 2007 3:32 pm 
Neconectat
User

Sti si tu ca foarte bun inseamna multe pt multi. :lol:
Totusi, e o parere.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 11, 2007 4:29 pm 
Neconectat
User

Asa deci..
a sunat foarte incet, am avut un soc cand am ajuns acolo, piata mare nefiind prea .. mare si se auzea mai mult ecoul, nu erau f clare nici mediile, inaltele lipseau(la Compact). Bas, asa si asa.

Frate'mio a stat mai in fata si a zis ca-i crapau timpanele de la inalte si ca au fost cateva momente cand 'au scapat' nu stiu ce de a sunat foarte foarte tare. Si prost.

Nu stiu ce sistem a fost, am avut aparatul la mine si n0-am facut nicio poza, am mancat frig.. Firma care a sonorizat a fost Omnitech (parca).

Concertul in sine a fost ok, dar au cantat melodii mai mult de pe albumele noi care nu le stiam/nu-mi placeau (chestie de gusturi..) lasand la o parte piesele lor care i-au consacrat (doua parca au cantat: Still loving you si Wind of change la final). - stiu ca-i turneu de promovare, dar nah, cand sta lumea in frig 3h canti si tu piesele tale bune..

Conclusion: Putin dezamagit, macar sonorizarea de-ar fi fost ce trebuie (ca mai mult de aia m-am dus..) ..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 11, 2007 5:08 pm 
Neconectat
User

cumva sculele astea au fost ?

http://img154.imageshack.us/img154/8277/dsc01397hn0.jpg
http://img166.imageshack.us/img166/5977/dsc01399sn7.jpg
http://img154.imageshack.us/img154/4649/dsc01400vf8.jpg
http://img87.imageshack.us/img87/2643/dsc01401ya8.jpg
http://img530.imageshack.us/img530/6003/dsc01402us0.jpg
http://img87.imageshack.us/img87/5747/dsc01403pa2.jpg
http://img530.imageshack.us/img530/7323/dsc01404nb1.jpg
http://img512.imageshack.us/img512/8328/dsc01407xf8.jpg

Astia is omnitech din sibiu , o fost si in oradea

Ultima oară modificat de Pap Johnny pe Lun Dec 06, 2010 11:59 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 11, 2007 7:06 pm 
Neconectat
User

La o prima vedere s-ar parea ca astea sunt. (line array-urile, ca de restu nu m-am apropiat)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 12, 2007 10:36 pm 
Neconectat
User

neinvins, hai ca tu ai fost, ia lamureste oamenii cum o fost? :D
Eu nu am reusit sa ajung,ca am avut o sonorizare, dar au fost mai multi prieteni si toti au zis ca a sunat cam naspa.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 25, 2007 5:31 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

da, am fost, concertul in sine a fost exceptional. nu imi venea sa cred ca ii vad in fata mea pe scorpions.
am stat la vreo 10m de scena, pt ca m-am asezat acolo de pe la ora 4 (concertul a inceput la 7 jumate) cu 1L de vodka ... sa ma incalzesc si eu.
sonorizarea ... a fost cam dezamagitoare. acolo in fata scenei era destul de ok. nu ma pot plange .. dar cei din spate .. pe langa pupitrul principal de mixaj si cei din spatele acetuia nu mai aveau parte de bass aproape deloc .. si in rest de auzea foarte incet. (din ce mi-au povestit cei intarziati la concert)
nu era deloc brutal sistemul .. era parca la mine in camera .. pe boxele mele jamo. nu te "scutura" bassul, era foarte liniar raspunsul mediilor si inaltelor. vocea a fost prost reglata pana la jumatatea concertului( sau m-am obisuit eu pana atunci) .. prea multe inalte pe voce.
mi-a placut la nebunie showul facut de baterist si de basist, monitorizarea pe scena a fost impresionanta, ce sa mai zic .. atmosfera super faina prin preajma mea .. in rest nu stiu, si la momentul respectiv nici nu ma interesa :lol:
cam atat. daca sunt intrebari, va raspund cu drag :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 02, 2009 11:15 pm 
Neconectat
User

Scuze ca va intrerup din discutii, dar sincer la faza asta cu concertul de la Sb sunteti toti pe dinafara. Acolo au fost 2 sisteme de sunet, nu a fost nici un jbl si nici un alt nume de genu asta. Sistemul de baza a fost ADAMSON cu 8 linear area pe o parte si 8 pe cealalta parte (Adamson Y10), care au: 2 x Adamson ND-10”, 1 x Adamson YX9 9 " si 1 x JBL 2451 HF Driver iar pe partea de bas au fost 4 basi pe o parte si 4 pe alta, dar dublii si de 21 " adik Adamson T21Sub cu o putere rms de 3000w/boxa, deci in total au fost 16 difuzoare de 21" de 1500w rms fiecare. Tot sistemul Adamson a fost amplificat cu statii Lap Gruppen Ft 10000Q.
Al doilea sistem a fost un Aero Das. Linie activa.
De cele 8 linear aree Adamson, mai erau prinse pe fiecare parte ink 6 Aero Das active.
Pe partea de bas Au mai fost inca 8 basi de 18" activi pe fiecare parte iar pe ei mai erau puse ink 6 linear aree das.
Am intrat cand montau aparatura si am stat acolo si am vazut si am calculat puterea rms a statilor si a boxelor active si am ajuns la 100.000w rms. Da intradevar de la jumate nu se mai auzea asa bine pt. ca era foarte multa lume si e foarte mare locul acolo si problema cea mare a lui Artur (patronul de la Omnitec) este ca si a luat basi de 21" si linear aree de 10", care nu se cupleaza prea bine intre ele. Recomandat erau liniar areele Adamson Y18 cu doua difuri de 18", doua de 9" si doua de 2".
Uitativa si voi un pic pe net si vedeti ce inseamna Adamson, Das si Lap Grupen

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 03, 2009 2:29 pm 
Neconectat
User

oricum la acel concert a fost foarte slab sonorizat , chiar daca or fi fost sculele alea...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 03, 2009 2:32 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

intretimp ne-am luminat si noi. stiam ca a fost adamson lui omniteck.
puteau sa fie si boxe din criptoniu lichid. a sunat foarte aiurea de la mijloc incolo. orice ai zice tu.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 03, 2009 4:51 pm 
Neconectat
User

omnitech au das-uri, nu stiu de unde a fost sistemul acela, pana atunci si de atunci nu l-am mai vazut

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Mar 03, 2009 7:04 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

das-ul este al consiliului local din sibiu acuma daca bine tin minte. asa am auzit.
adamson-ul este al lui omnitech. sigur.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2