The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 10:53 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Problema monitor LCD
MesajScris: Vin Ian 15, 2010 12:18 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Apar artifacte rosii pe monitor. S-a intamplat deodata, mergand in parametrii normali. Arata exact ca in link -ul de mai jos:

http://www.youtube.com/watch?v=kDn0Rjj0Jqs

Problema e 101% de la monitor, deoarece am mai testat cu o alta placa grafica, am pus monitorul pe alt calculator si nici nu e de la driver -ele placii grafice (am rulat XP, 7, Ubuntu si Arch); in fiecare din cazuri se vede la fel.

Nu e nici de la cablu, deoarece a fost testat si cu un cablu DVI si cu unul VGA (monitorul are doua iesiri). Aceleasi cabluri functioneaza optim cu alte monitoare.

Se intampla doar cand e vorba de culoare si foarte accentuat pe anumite nuante de verde.

S-a mai lovit cineva de aceasta problema? S-ar putea face ceva in afara de aruncat in intersectie pe la ora 16:00?

Cand te loveste una, apai vin multe dupa ea. Si rareori sunt bune.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 15, 2010 8:27 am 
Neconectat
User

am vazut ceva de genu intr-un studio de tv. de la caldura data de reflectoare, monitorul o inceput sa faca pe desteptu....
daca e aceiasi chestie atunci, iti poti lua altu...desi nu cred
s-ar putea aiba poate mult praf in interior...sunt multe chestii ce se pot intambla....oricum monitorul e destul de fain, deci:-?? garantie mai ai la el?
nu are ceva functie monitorul de peaking color....si ala se faca asa?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 15, 2010 10:10 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Mai am garantie la el vreo 10 luni. L-am luat acum aproximativ doi ani.

Pe garantie imi apar 4 firme unde as putea duce produsul in service, cu numere de telefon cu tot, dar problema e ca nu mai sunt valabile acele numere. Probabil ca au dat faliment...

De functia "peaking color" nu am auzit, nu stiu la ce te referi. In orice caz, nu s-a intamplat dupa o anumita actiune, s-a intamplat pur si simplu. Pierdeam vremea cu un joc.

L-as desface sa-l curat de praf, dar nu stiu in ce masura ar ajuta asta acum; mai usor e sa previi decat sa repari. Fiind si in garantie, nu mi-am permis sa-l desfac.

Citisem pe un forum tot ceva legat de caldura, dar in mod normal si in specificatii el trebuie sa lucreze optim intre 10 si 40 de grade; la depozitare poti cobori si la -10 si + oricum trece de 40. La mine in camera nu sunt 20 de grade ca nu am nevoie de mai mult si monitorul e departe de orice sursa de caldura, e bine aerisit.

Numai de monitor nou n-am chef. Of...

LE. aveti o problema cu serverul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 15, 2010 2:16 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Exista rezolvare pentru problema ta, stai linistit. Avand in vedere ca ai garantie si mai ales vorbim de un Samsung, poti rezolva problema dar e un pic mai complicat ca sa spun asa. Nu a dat faliment firma Samsung! A dat faliment o firma care comercializeaza printre alte si produse Samsung. Ce trebuie sa faci tu, e sa te uiti pe certificatul de garantie si incearca sa afli cu, ce importatori a lucrat firma de la care ai cumparat monitorul(exemplu: genco). Daca nu reusesti asa, Deck Computers International SA este importatorul oficial pentru Samsung Romania http://www.deck.ro/suport.html suna la ei si rezolvi, te costa doar transportul. Am patit asa ceva prin achizitionarea unor HDD-uri Seagate de la Ultra-Pro computers, care dupa cum bine stiti au falimentat. Legea spunea clar ca aceste firme sunt obligate sa aiba un sediu pentru service, pana cand expira ultima garantie pentru produsele comercializate. Cu greu am dat de acest sediu Ultra-Pro si cand am dat de dansii mi-am trimis inapoi HDD-uri sub motive nesimtite pe care nu as vrea sa le amintesc acum. Asa ca am apelat la firma BELCOM, importator oficial Seagate in Romania, le-am trimis prin fax o copie cu certificatul de garantie prin care le-am confirmat seria produsului, valabilitatea garantiei si ca produsul a fost achizitionat din fostul magazin partener, ultra pro. Si s-a rezolvat in 4 zile. Daca mai sunt useri care au probleme similare, cred ca pot sa le dau o mana de ajutor.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 15, 2010 2:28 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Monitorul din clipul de pe youtube nu e al meu; l-am gasit cautand informatii si se pare ca are exact aceleasi simptome ca al meu. Am postat link -ul doar ca idee.

Eu am un LG de 22", modelul L226WTQ-SF. In cazul asta probabil se schimba mersul treburilor.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 15, 2010 2:57 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ca furnizori de produse IT LG catre magazine stiu ca sunt: ProCA, RHS, Romsoft iar ca importator oficial LG in Romania cred ca aceste date te-ar putea ajuta:
LG Electronics Romania, Colea Gabriel
Adresa:Str. Bucuresti - Ploiesti, Nr. 17-21, et.5, Baneasa Business Center
Telefon:0212332491,
insa nu garantez.

Sau mai simplu cu acest link: http://www.lge.com/ro/support/repair/su ... claims.jsp , eventual un telefon la numarul: 0312283542. Succes :wink: !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 28, 2010 7:51 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Am rezolvat in final. Am trimis monitorul la ESD-ROM (service autorizat Samsung, LG, Philips) cu un curier rapid.

Am colaborat cu ei prin mail, ca am zis sa ramana si ceva scris. M-au sunat ei in schimb (deci si prin telefon). Au fost foarte prompti, in sensul ca "a doua zi" am trimis coletul. Service -ul a durat in jur de 10 zile, cu tot cu sambata si duminica.

Nu m-a costat nimic, nici macar transportul. Mi s-au parut foarte seriosi, mai ales ca am oroare de asa ceva (e ca si cum te-ai pregati psihologic cu cateva zile inainte sa dai telefon dentistului).

Diagnosticul a fost "Fixat cupla". Are cineva idee despre ce e vorba?

Acum tat ii bun :) , multumesc de sfaturi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 28, 2010 8:00 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

probabil vreo mufa ce nu facea contact corect

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 28, 2010 8:03 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Eu mufele de intrare le-am tot miscat usor; si DVI si cea VGA. Nu a fost nici o diferenta. Ceva o fi cedat prin el.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 28, 2010 8:41 pm 
Neconectat

sunt foarte multi conectori pe folie in interior

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Ian 29, 2010 12:19 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ma bucur ca s-a rezolvat. Speram sa prinda bine si altor useri mai ales ca in 2009 au falimentat multe firme IT.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Problema monitor LCD
MesajScris: Mar Oct 19, 2010 9:02 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Am mai trimis o data monitorul in service. Pe 14 octombrie a expirat garantia; cedase cu vreo doua saptamani inainte de aceasta data (aceleasi probleme, mai accentuate).

Mi-a venit inapoi ieri, din Bucuresti coletul. Scrie pe o foaie mare "Acest produs nu a fost reparat. Se va inlocui de catre magazinul vanzator". Probabil ca erau prea mari defectiunile pentru a-l mai repara ei, nu stiu...

Mi-au trimis si o cerere de retur pentru produse defecte, adresata firmei de unde l-am cumparat. La defecte scrie "dungi verticale pe display, t-con defect, panel defect".

Monitorul a fost cumparat din Iasi, aveau prin Podul Rosu un magazin. Firma este SC Tehnorom SRL - J22/2301/2003. Din cate tin minte, firma nu mai are sediul acolo, probabil nici nu mai sunt dealeri LG.

Mai pot recupera ceva sau e cam gata?

M-au aranjat bine astia :( .

Sus

MesajScris: Mar Oct 19, 2010 9:17 am 
Neconectat

SC Tehnorom SRL este turbozone

Citat:
Soseaua Nicolina nr 66, Bloc 985B, iasi,

Vanzari:

0753026335 (COMENZI)

0745114869(SHOWROOM)

luni - vineri: 9 - 17

sambata: 10 - 15

duminica: inchis

Service:

0753.026.334

luni - vineri: 9 - 17

sambata: 10 - 15

duminica: inchis

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mar Oct 19, 2010 11:43 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Confirm cele spuse de Mircea. Firma inca exista si nu trebuie sa iti faci probleme. Chiar daca nu ar mai fi existat firma, tot rezolvai. Un lucru important de care ar fi bine sa tineti cont atunci cand achizitionati echipament IT este ca toate firmele mari: Samsung, LG, Philips, etc (la monitoare), au 2 clase de produse. Produse originale si produse fabricate de alte firme sub brandul lor. Desfaceti un monitor Samsung care a costa 1100, 1200 sau mai mult, si uitati-va unde e fabricat si ce componente are in interior, de unde provin. Verificati un Samsung de 600-700-800 de ron si o sa aveti surpriza sa vedeti ca e fabricat de alta firma. Asa se intampla si la LG si la Philips, etc. Singura firma la care nu am gasit asa ceva este BENQ. Probabil multi dintre voi ati vazut monitoare samsung LCD foarte apropiate ca specificatii insa pretul dintre ele este de 300-400 de lei. Modele mai ieftine de monitoare ale firmelor mari sunt fabricate de alta firma care respecta designul si sigla insa cu, piese de o calitate medie sau mai slaba.

Asa e si in cazul placilor video. Sa va dau un exemplu. Apare o placa video noua: ATI 4870 produsa de Asus. E foarte robusta, constructie buna, racire, dimensiuni mari, piese de calitate, evident pret mare. Aceasta e prima serie de placi din gama. Apoi la cateva luni apare ATI 4870, Asus, cu specificatii similare, mai compacta, nici vorba de dual slot ca dimensiune, si pret mai mic. Pe prima gasesti numai condensatori solizi produsi in Japonia, pe a doua e hibrida treaba... si clasici si solizi insa produsi in china. Chiar am observat cum, consumatorii ii critica pe cei care se grabesc sa ia un model nou aparut, pentru ca dau multi bani si in 6 luni de zile acest produs ajunge la jumatate de pret. Acei consumatori nu iau teapa, cei de pe urma o cam musca. Daca vrei acum sa cumperi aceasta placa ATI 4870 nu vei gasi decat niste placi single slot, cu o racire modesta, calitate pieselor slaba, etc. Iar daca ai norocul sa gasesti una ratacita din prima serie, care arata ca un OZN, si pretul va fi cu cateva sute de ron mai mare, desi are cam aceleasi specificatii... sau observi ca exista produse din seria noua 5xxx mai performante si mai ieftine. De obicei firmele procedeaza in felul urmator in cazul unui produs nou. In prima faza fac totul sa "inventeze" produsul nou, nu fac multe compromisuri. In a doua faza cauta solutii de minimalizare a costurilor de productie.

Sus

MesajScris: Mar Oct 19, 2010 7:36 pm 
Neconectat
User

Valfar (Comlosan Calin) scrie:
Am mai trimis o data monitorul in service. Pe 14 octombrie a expirat garantia; cedase cu vreo doua saptamani inainte de aceasta data (aceleasi probleme, mai accentuate).

Mi-a venit inapoi ieri, din Bucuresti coletul. Scrie pe o foaie mare "Acest produs nu a fost reparat. Se va inlocui de catre magazinul vanzator". Probabil ca erau prea mari defectiunile pentru a-l mai repara ei, nu stiu...

Mi-au trimis si o cerere de retur pentru produse defecte, adresata firmei de unde l-am cumparat. La defecte scrie "dungi verticale pe display, t-con defect, panel defect".

Monitorul a fost cumparat din Iasi, aveau prin Podul Rosu un magazin. Firma este SC Tehnorom SRL - J22/2301/2003. Din cate tin minte, firma nu mai are sediul acolo, probabil nici nu mai sunt dealeri LG.

Mai pot recupera ceva sau e cam gata?

M-au aranjat bine astia :( .

Tehnorom e turbozone. nu au dat faliment, doar au mai inchis din sedii ca nu aveau vanzari.
http://www.turbozone.ro au aici modalitati de contact inclusiv adresa de ym. sau poti scrie pe forum http://www.turbozone.ro/forum
mergi la ei, explici situatia cu actele doveditoare (ca ai trimis la service inainte de sfarsitul perioadei de garantie si verdictul pe care l-ai primit) si poti sa ceri sa-ti returneze contravaloarea de achizitie (pentru ca sigur nu mai e modelul in fabricatie). de banii aia sau cu o diferenta mica iti cumperi unul de 24" :) recomand benq g2420hdbl

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 22 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2