The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 12:27 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: EV TX1122 pasiv
MesajScris: Lun Iun 25, 2012 2:54 pm 
Neconectat
User

Pai Dan, acest Cocalar de Serviciu (noobsound cred !) o fi suparat, dar se pare ca mai sunt si altii !!!
Care nu-si exprima in mod vadit nemultumirile, si atunci problema nu pare atat de simpla pe cat pare .
Bine, el are o problema din punctul lui de vedere din cauza clientilor lui, care ii cer anumite branduri. Cu asta sunt deacord.
Dar se pare ca aveti clienti (cei care se manifesta), suparati din varii motive !
Decat sa duceti o lupta oarba, mai bine ati incerca remedierea lor.

Acest post nu se vrea un atac, ci mai mult o informare, gen sugestii si reclamatii.

Sus

MesajScris: Lun Iun 25, 2012 10:54 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Adrian Stoian scrie:
Pai Dan, acest Cocalar de Serviciu (noobsound cred !) o fi suparat, dar se pare ca mai sunt si altii !!!
Care nu-si exprima in mod vadit nemultumirile, si atunci problema nu pare atat de simpla pe cat pare .
Bine, el are o problema din punctul lui de vedere din cauza clientilor lui, care ii cer anumite branduri. Cu asta sunt deacord.

Acesta nu este un motiv pentru a te comporta așa cum s-a comportat el și cum o face tot timpul.
Dacă el are parte de clienți cocalari, care sunt interesați de etichetă, e problema lui, nu a mea. Zeci de firme de sonorizare folosesc boxe făcute la noi.
Cred că nu există vreo trupă din România care să nu fi cântat pe scule făcute de DnA. Și aceste firme cer bani, nu tarife de genul pe care prestează CdS.

Adică ăia pot să presteze, trupele nu fac nazuri atât timp cât sună bine, dar CdS știe mai bine.
De unde puii mei a devenit ăsta marele meseriaș? Parcă acum un an sau doi făcea spume la gură pe motiv că nu i se potrivea lui filtrul stoc luat de nu știu unde.
Păi ce pana mea de meseriaș ești, dacă nu poți să-ți dai seama ce problema ai? Și ce meseriaș ești dacă te comporți ca o țață proastă, pentru bani de semințe?
Omulețul nu realiza că un filtru este o chestiune vitală și că nu merge să pui un filtru conceput pentru niște difuzoare, pe altele & shit.
În loc să întrebe, să fie constructiv, a găsit soluția. Înjură fabricantul ori vânzătorul, de parcă ăia ar trebui să viseze că un nămete nu are habar să-și seteze niște filtre simple.

Eu am spus tuturor care vor să mă asculte.
Nu am cum să recomand scheme de filtre pe gustul fiecăruia, atât timp cât nu știu ce vrea omul respectiv de la viață.
Unul vrea medii cât cuprinde, altul bum și țî, altul să sune tare, altul nici el nu știe cum vrea să sune.
Pentru unul este ok așa, dar pentru altul sună rău. Cine are dreptate?

Pentru asta există DiY.
Dacă nu ești mulțumit, pui mâna și îți faci, te chinui, te muncești.
Asta este, nimic nu este pe gratis.

Pe de altă parte, mai intervine și un alt aspect.
Unii vor filtre dar combinația de difuzoare pe care o au este netestată. De unde pana mea să le recomand soluția optimă, care să fie și pe placul lor?
Încerc să-i ajut, atât cât pot. Unii sunt mulțumiți, alții nu sunt. Le spun să-mi trimită boxa, ori să vină ei cu boxa și să le fac filtrul după cum le place. Unii vin, alții nu vin. Ceea ce mă deranjează cel mai mult este că cea mai mare gură o fac cei care nici nu vin, nici nu trimit boxa, nici nu se stresează foarte tare. Vor o soluție magică pentru problema lor și dacă nu o primesc, de vină sunt alții. Niciodată nu sunt ei.

Apoi tot ei decretează că nu se poate, că ei au încercat și că nu merge, de parcă ei ar fi nu știu ce meseriași.

Nu știu câți sunt cei care își exprimă nemulțumirile.
Eu îi știu doar pe cei care își exprimă mulțumirea. Dacă un om îmi spune că este nemulțumit și pot să îl ajut, o fac necondiționat, inclusiv pentru unul care mă înjură. Am capacitatea de a-mi separa sentimentele de latura profesională. Dar ca să se poată rezolva, eu cred că e normal ca omul nemulțumit să vorbească omenește. La ce îi folosește cuiva să se ducă pe aiurea și să spună că e nemulțumit? Păi dacă chiar vrea să rezolve ceva, nu e logic să solicite asistență de la cel care i-o poate da? Dacă înjură rezolvă ceva? Ok, nu e mulțumit de un filtru, să zicem.
Care e soluția? Ne pozăm cu sigla PA la pulă?
Apoi mai vrea și respect?

Nu este normal ca pe un asemenea om să-l consider un cocalar, atât timp cât are comportamente de cocalar?
În ochii mei, astfel de oameni nu valorează doi bani. Nu am nevoie de banii lor și nu vreau să am de a face cu ei.
Mă enervează și mă fac să-mi pierd timpul cu prostii, precum scrisul acestui post.

Sus

MesajScris: Lun Iun 25, 2012 11:09 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Carpen Andrei scrie:
Asta am zis si eu mai sus . Daca noi cumparam acele difuzoare de la dumneavoastra si facem acele proiecte si nu se aud cum trebuie ,atunci noi ce sa credem, nu avem experienta dumneavoastra si nici posibilitatile dumneavoastra de a testa .Atunci normal ca o sa punem ceva finisat in fata si o sa dam vina pe difuzoare pt ca proiectul nu a iesit cum trebuie.

Nu, nu este normal să dați vina pe difuzoare.

De curiozitate, dacă faceți unul dintre puținele proiecte aflate pe site-urile unor alți producători de difuzoare, e cineva care să fi fost mulțumit sută la sută?
Eu nu am cunoscut nici măcar unul. Dimpotrivă, am cunoscut zeci de oameni care au venit la ușa mea, cu proiectul altora, ca să le rezolv sunetul.
Pe toți am încercat să-i ajut, chiar dacă nu erau difuri din curtea mea.

Ar fi fost normal ca aceștia să dea vina pe difuzoare? Să spună că diful acela e de porc pentru că proectul de pe site-ul producătorului sună prost, că e un fiasco & shit? În opinia mea, ar fi fost o eroare.

Este exact ca la magazinul de haine. Vezi niște pantaloni care îți plac, îi cumperi, te duci acasă și constați că nu îți stau perfect. Ce faci? Înjuri fabricantul? Înjuri vânzătorul? Te duci pe forumul lui Adi și te vaiți ani de zile pe tema asta? Sau te duci la croitor și îi spui că mai trebuie scurtați ori ajustați? Care e soluția corectă?

Eu sunt gras. Nu intru în pantalonii stoc.
Îmi cumpăr pantaloni mai mari și îi scurtez. Asta este, îmi asum problema și încerc să o rezolv. Nu fac gât și nici nu înjur fabricantul de haine pentru că pantalonii nu mă îmbracă perfect. La fel e și în materie de scule audio.

Sus

MesajScris: Mar Iun 26, 2012 1:18 am 
Neconectat
Admin
Admin

Dar asa pe forum sunt 100 de proiecte prostesti ,fara nici un rost ,cu difuzoare care nu se mai produc.

Forumul acesta are niște ani.
Ce vrei să facem?
Să scoatem proiectele mai vechi de pe forum, doar pentru că nu se mai produc anumite difuzoare?

Poate sunt oameni care dețin acele difuzoare.
De bine, de rău, noi ăștia, netrebnici, cu bube în cap, ne strofocăm să postăm niște proiecte. Poate că unele suportă îmbunătățiri, dar așa ”prostești”, pot da idei unor oameni inteligenți, pentru a face ceva mult mai bun, mult mai grozav, mult mai mândru. E ca o rețetă de tort. Dacă vezi că nu-i prea dulce, mai pui zahar.
Nu aceasta e spiritul DiY?
Să faci cu mâna proprie?

Știe cineva vreun site prin Europa, ori pe aiurea, care să fi postat atâtea proiecte la un loc, cu schițe 3D, cu planuri amănunțite, cu plan de tăiere, doar pentru două mărici de difuzoare? Eminence a făcut o cărțulie cu niște planuri de doi bani, adunate pe la 1900toamna, pe care o vinde celor care cumpără Eminence. Și vorba ceea, e ditamai fabricantul, nu niște bieți amărâți care se chinuie prin vreun colț al europei de est. Vedeți cine știe cum se face banul cinstit? De ce americanii sunt plini de bani?

Azi am avut curiozitatea să număr câte filtre am proiectat de anul trecut și până astăzi.
138 de filtre.
Fiecare dintre acestea muncite ore în șir. Cine a fost pe la mine și a asistat, cunoaște câte zeci de bâr bâr bâr dau, câte piese se schimbă și ce teste se fac mai apoi pe muzică. Nu cred că există vreun filtru care să nu fi consumat 4-5 ore de muncă efectivă, doar pe acordaj. La altele am muncit zile întregi.
Dacă fac o medie de 6 ore pe filtru, obțin un timp echivalent cu 103,5 zile de muncă a câte 8 ore. 4 luni și jumătate (5 zile pe săptămână).

Despre asta discutăm, în final. Despre muncă.
Eu muncesc de mă ia dracu pentru a face ceva pe lumea asta. Nu mă plâng că e greu, că la vârsta mea e posibil să nu am chef de stat cu nasul în pistolul de lipit 5 luni pe an. Poate că de aceea nici nu am pretenții din partea nimănui. Nu pretind furnizorilor mei să-mi dea scheme testate. Mi-ar râde în nas și m-ar trimite la plimbare. Așă că mă limitez la cât pot să fac.

În aceste condiții, de ce ar trebui să mă dau peste cap pentru fenomenul DiY?
Ofer ce pot, cât pot și de aici încolo fiecare e pe cont propriu, așa cum sunt și eu.

Offtopic.
Urmează chestii neinteresante, banalități, chestii socoteli.
Nu citiți !
Eu v-am avertizat....

Am văzut că CdS face propagandă anti DiY.
O face ca și când ar crede că îi poate face rău cuiva.
Probabil că în mintea lui o trăi cu impresia că în felul acesta ”se luptă” și că ”ne arată el cine este el”. Ce și-o fi spus el?
”De ce pun ăștia planuri la greu? Hâmmmmn! Înseamnă că e vreo afacere. Upsi, ia să le stric eu afacerea! Să vadă ei cine sunt eu, marele Gatsby! Păi se pun ei cu mine? Cu mine?”

Săracul de el, habar nu are că vânzările către DiY sunt aproape zero încă din 2008-2009.
La toată lumea e la fel.
Nimeni nu vinde difuzoare goale, pentru că nimeni nu face boxe DiY.
Toată lumea vrea de-a gata, iar cei care vor să cumpere, nu se uită în gura unui tip care perorează prostește.
Nici măcar nu au timp ori chef să intre în amănunte pe forumuri.

Majoritatea celor care cumpără sunt profesioniști cărora puțin le pasă de ce vorbesc copiii pe forumuri.

Ultima comandă, de exemplu, a fost de 11000 Euro.
O dotare cu sunet la un complex de relaxare. Este în desfășurare. Cetățean olandez care deschide o chesti prin Românika.
Cei care comandă nu sunt interesați de marcă decât marginal. Vor să le sune bine și să coste puțin. Pentru ei contează doar că de la Martin au primit ofertă în valoare de 50000 de euro, de la altul de 45000, iar de la mine de 11000. Sold!

În altă parte, la o altă lucrare, tot aflată în curs, caietul de sarcini a scris că trebuie line array cu 2x10” + 2x1,7”, câte 6 bucăți pe o parte, de culoare albă, și cu lățime mai mică de 60cm. Atât intră în fanta unde va sta linia și așa a decis proiectantul. Inițial suma era mare. Dar, între timp, s-a micșorat. Au ofertat marii gongoi numai avioane, care mai de care. Constructorul a spus așa: ”Moș MARTIN, eu am disponibili doar 24000 de euro + TVA. Poți să-mi oferi ce scrie în hârtie, la banii aceștia? Nu pot a răspuns moș Martin. Sunt bani puțin, sculele nostre costă bani grei, pentru că sunt firmă și firma costă. păi hai să ajungem la un deal. Dați eticheta jos și mui le vindeți la jumătate de preț. Deal? Nope, că nu merge, că valoarea nostră care este. Ok, oki doki, a spus decidentul, lasă ca mai sunt și alții pe lumea aceasta care pot să-mi livreze ce vreau eu, în bugetul meu, care este, fără fițe și beșini de firmă. În plus, ne mai și asigură mentenanța vreo 4 ani, moca, fără ca nouă să ne pese. Pentru că după ce termin aici, îmi iau banul și vreau să mi se rupă lula de orașul ăsta și de scule și de tot. vreau să stau liniștit acasă la mine și să mă gâândesc la nimic. Păi și ce faceți dacă vine ăla cu rideru? Nene, ne ștergem cu riderul ăluia la cur. Dacă vrea să cânte, dacă vrea să ia bănuțul, cântă pe ce îi dau eu și face ciocul mic. Dacă e fițos, să cânte la ăia care îi acceptă fițele. Pe banii mei, cântă cum îi spun eu. Dacă pe praful acesta nu-mi vrea banii, să se ducă unde o vedea cu ochii. Nu dau eu suta de mii pe scule care vor sta pitulate după decor, ca să se simtă bine nea puță drăguță. Dacă eu îi dau scule de o sută de mii, îmi face discount? Cântă la jumătate de preț? Nope! Așa că, să-l mut.
Mă rog, o chestie de genul acesta.

De ce povestesc chestiile astea?
Nu pentru a mă umfla în pene. Nici nu am motiv să o fac.
Numai că sunt niște chestii pe care trebuia să le spun de mai mult timp. Sunt experiențe din lumea reală, adică din lumea celor care fac bani din muzică, din audio, din închirieri.

În domeniul audio, banii se fac din instalații și sisteme, nu din vânzarea la bucată a unor difuzoare ieftine.
Așa a fost tot timpul.
Vânzările de difuzoare au fost mici în comparație cu vânzările pe sisteme mari. Nici măcar un 25% în anii buni (2006-2007).
Așa că, în pofida zbaterii cocalarului universal, ori a zbaterii amicilor săi, Angela merge mai departe.

Ne-a afectat propaganda cocalarului universal ?
Nu știu pe Mircea, dar pe mine m-a ajutat.
M-am scăpat de oamenii care au prea mult timp și sunt veșnic nemulțumiți.
I-a preluat Shambala, tăticul filtrelor :lol:.
(glumesc Bogdan, no offence așa îți spunea cineva pe un forum).

Cu alte cuvinte, situația stă cam așa.
Nu datorez nimănui nimic. Doar băncilor ...
Dacă sprijin comunitatea DiY, o fac în limita timpului disponibil și atât timp cât acest lucru îmi produce plăcere. Sau cât am chef.
Dacă mâine nu o să mai existe vreo comunitate DiY, mi se rupe de DiY.
Dacă mai rămân câțiva ultimi mohicani DiY și vor să colaborăm, o să fac tot ce pot pentru a le fi de folos. De regulă, o fac moca.
Dar ceea ce trebuie reținut este faptul că totul se petrece în niște limite ale respectului reciproc. Dacă ajut pe cineva, iar respectivul e nesimțit și se cacă pe mine, asta este, data viitoare nu mai vreau să-l ajut. Dacă este om de treabă, îl ajut cât pot.

Cert este că afacerea aceasta nu stă în fenomenul DiY.
Niciodată nu a stat și treaba asta o poate confirma oricare dintre cei care vând scule ori componente.

De exemplu, ca să vedeți la ce nivel a ajuns DiY, mâine trebuie să trimit 4 rezistențe de 20w/47ohmi la Timișoara, și alte 4 la Lugoj.
Rezistențele costă 8 lei (sau cam așa ceva) iar curierul costă 14 lei. Domnul din Timisoara cred ca a cheltuit cu fâțâiala de-a lungul și de-a latul orașului mai mult decât l-ar fi costa 30 de rezistențe. Mu mai spun de timp și nervi.
Motivul este simplu. Nu se găsesc la vânzare pe niciunde. Nimeni nu cumpără, pentru că nimeni nu face nimic, iar comercianții nu aduc mărfuri care nu se vând.
Atunci despre ce vorbim? Despre care DiY?

Așa că, stimate CdS, poți continua liniștit să te lupți cu fantomele și fenomenul DiY.
Sunt o mulțime dintre cei pe care îi știi, cu care crezi că te bați pe burtă, dar care pe ascuns fac boxe la mandea. Ooops! Niște trădători ai cauzei!
Unii o fac prin intermediar, mai nou. Nu au nas să mai mă abordeze, dar cum s-a înțărcat bălaia la Thoman, iar de boxe potente și ieftine nu mai poate fi vorba, își aduc aminte că cu 600-700 de euro poți să-ți faci niște bași la DNA și să scutești vreo 1000 de marangoți. Nu mai spun de niște clone VL212 ... Dacă aș avea pe stoc 10 bucăți, până vineri nu ar mai fi niciuna pe stoc. Banul e ochiul dracului, amice.
Poți tu să te dai cu curul de pământ și să inventezi tot ce-ți poate mintea. Banii fac legea. Poți să vorbești un an de zile de Lab Gruppen și de alte avioane, dar dacă nu ai bani decât de TAmp, ori Bergenbier, te limitezi la buget și încerci să îți optimizezi investiția în acord cu bugetul.

Visele cu riderul tehnic sunt niște vise umede, bune pentru fraieri. Mă rog, nu discutăm despre niște vedete, în genul Madonei, AC&DC, Salam ori Guță.
La valoarea lor, nu pot cânta decât pe scule dă scule.

În rest, prin lumea normală, e economie de piață.
Totul se face pe bani. Rider-ul e pentru 300-400 Euro în plus, ca să pape și gura amicului trupei ceva. Cine știe, cunoaște. Dar dacă nu sunt disponibili cei 3-400 de euro în plus, apare dilema existențială. Ceva de genul: Am o cântare la Cluj. Vine CDS (CD Sound) cu scule. Dar dacă tot ne ducem la Cluj, ce ar fi dacă în drumul nostru mai luăm niște cântări? Una pe la Turda și alta pe la Alba? Păi au berry ăia, ce facem? Că la voaloarea noastră .... ! Lasă bă, ce valoare? Iți strică banii ăluia? Nu vrei 800 Euro pentru o oră de cântat și o jumătate de ceas de sus mânuțele, hai să vă văd bla, bla? Ești prost? Să-mi trag varul prin sculele ăluia. Mă duc, behăi o oră și plec cu 800 la chimir. Ai uitat că făceam repetiții pe mixer sonor și vermone?

Un simplu fapt de viață ...

Că doar nu va da nimeni cu piciorul la o cântare, doar pentru că în loc de Midas le-au pus un A&H de 4 ori mai ieftin.
Omul încearcă. Dacă se prinde, dacă fraierul pune botul, mai marchează niște bani. Dar dacă ăla cu banii le spune că acelea sunt condițiile, take it or leave it, 95% dintre trupe o să spună că merge și așa, pe no name brand, dacă sună și nu le crapă în cântare. Iar fraierul cu banul băgat în troace scumpe va sta în cur și se va mira, în timp ce alții fac bani și își amortiezează investiția într-un an. Iar el o să piardă în doi ani, doar din uzura morală a sculelor, mai mult decât l-a costat tot sistemul pe competitorul său.

Un alt fapt de viață ...

So, cineva ți-a spus că brandul e brand și că lumea te respectă?
E fals. Nimeni nu te respectă pentru scule, ci pentru ceea ce știi să faci cu ele. Oamenii se tem de no nmae pentru că nu vor să fie puși în posturi penibile, de genul căderii sistemul în mijlocul cântării, ori de alte evenimente. Dacă sună bine, puțin le pasă ce marcă de boxe sunt pe FoH. Unii, precum sunt Iris, nici măcar nu se uită la FoH. Vin, fac probele, revin și cântă, marcă banul și pleacă. Cât au costat topurile? 500 Euro? 1000? 3000? Who gives a flying fuck?

Dar mă rog, go for it, fii cocalarul suprem, bagă din top! Fii rău și spune tuturor cum erai tu un copil prost, acum doi ani, care credeai că DiY este pentru oameni mari, dar cum că acum ai crescut și te-ai deșteptat. Ai descoperit că dacă îți cumperi boxe chinezești, cu brand pe ele, ești respectat, iar DiY e doar pentru țânci.
Nu-i lăsa să le facă capul mare hapsânii fără conștiință și morală ...
Fii un Robin Hood al DiY!!! Fii un adevărat bărbat în izmene, pentru că patria norodului DIY îți va fi veșnic recunoscătoare.
Apropo, în clipa când te-ai deșteptat subit, când ai primit revelația, ai văzut o lumină? A fost așa, ca un fel de scurtcircuit cerebral? Ai auzit voci?

Sau declick-ul a fost cauzat de vreun ban hain?

Sus

MesajScris: Mar Iun 26, 2012 3:45 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Degeaba......cei carora li te adresezi nu le functioneaza procesorul mai mult de 10%......noobii nu cunosc decat literele mari de tipar .
Sa mai si citeasca ce scrie printre randuri ......este exclus !
Asa ca ......Snob egal Prost Informat .

High
Performance Un produs unicat de o calitate deosebita si construit din pasiune
Audio

Leonardo Fibonacci : F(n) = F(n–1) + F(n–2)

Sus

MesajScris: Mar Iun 26, 2012 8:32 am 
Neconectat
Admin
Admin

Prin natura serviciului, intru în contact cu tot felul de oameni.
Fără să vreau aflut tot felul de chestii.

Acum ceva timp, niște oameni și-au cumpărat niște boxe.
Au luat brand, numai pentru că nu și-au permis un sistem, s-au limitat doar la topuri.

Evident că de a doua zi au început problemele.
Fiint totul subdimensionat, au început să crape ba înaltele, ba joasele, ba puterea.
După un timp, datorită execuției tipice brandurilor (adică o construcție de doi bani, făcut cu agrafe) boxele se dejghioară și încep să facă precum mitraliera.
Cel care le-a adus i-a trimis la plimbare, sătul de problemele lor.

Unul dintre ei, a vorbit cu altul, care la rândul lui știa pe altul.
Acela le-a spus că știe pe unul care și-a luat boxe ”făcute” pe care trage de ani buni de zile și cu care nu a avut belele niciodată.
Normala că i-a apucat pandaliile și s-au grăbit să verifice fenomenul.

Așa au ajuns la mine.
Din vorbă în vorbă, îmi povestesc că au dat cam 3000 de euro pe două boxuțe active și că ei cântă și la 500 de oameni, afară.
Uăt? Doar cu două boxe? Pe bune?
Păi prietenilor, nu e normal să crape dacă le băgați la genul acesta de cazne?

Whatever.
Le-am spus că de banii acceia își puteau face la mine un sistem format din două boxe top, cu 15”+2”, doi bași de 18” + două stații cu putere totală de vreo 3-4Kw și DSP, rack, totul garantat și cu service beton. Dar deh, nu e brand ....

Numai că banii, cei 3000 de euro, nu se mai întorc. Împrumuturile nu se mai fac atât de ușor și nici cântările nu mai sunt atât de dese ori bănoase.
Cu cât să mai vândă acele boxe, făcute varză și peticite ca toate visele? Nici măcar cu 500 Euro amândouă nu le mai puteai vinde.
Până la urmă au găsit 5câteva sute de euro și le-am făcut rk. Le-am dat afară difurile, am pus alt horn mai mare, driver de 2” , dif de 15 cu bobină de 4”, le-am recondiționat cutiile și s-au dus în treaba lor.

Morala.
Degeaba ai brand dacă scula e mică.
Brandul este doar un simplu instrumet de marketing. Dacă chelești însemnele, rămân doar difurile și cutia de lemn. Iar atunci când dispare povestea din spatele brandului, când compari lemnele cu lemnele, abia atunci vezi pe ce dai banii.

Sau spus pe românește, dacă ești prost, belești lula pe banii tăi.

Cei mai în vârstă își aduc aminte de daciile 1300 pe care proprietarii puneau sigle de Ranault, ori de VW.
Sau acele eleroane hidoase, de parcă era prapantă pe roți.
E posibil ca toți acei oameni să fi fost disperați după brand. Aveau această neîmpăcare. Din păcate pentru ei, nimeni nu dădea doi bani pe ”tunning-ul” respectiv.
Dimpotrivă se uitau lung și își spuneau în gând ”băh, ia uite și la cocalarul ăsta ....”.

Și acum e cam tot la fel.

Sus

MesajScris: Mar Iun 26, 2012 8:38 am 
Neconectat
User

Eu unul va respect munca cum am zis si mai sus ,am vazut cateva minuni de la dumneavoastra ,am citit si pe forum ca munciti foarte mult la produsul finit .Dar ,eu dadeam un exemplu pt cei care chiar nu au posibilitatea sa probeze 20 de filtre ,dumneavoastra aveti deja 20 de condesatoare cu diverse valori si rezistente ,bobine si este mult mai usor sa faceti testele .Pe cand noi trebuie sa investim mult in piesele alea ,mai ales daca vrem ceva de calitate si atunci unde ajungem ?Eu unul nu m-am apucat de sonorizari ca nu aveam ce face acasa ,m-am apucat pt ca vroiam sa am ceva al meu si eram pasionat si inca sunt.Credeti ca nu puteam sa strang niste amarati de bani si sa imi iau 2 boxe fbt sa fiu mare cocalar si sa sparg seminte la nunti zicand parca mai trebuie ,,putin inalte'' si reverb.Castigand asa mai multi bani .Eu fac sonorizarile de multe ori pintre examene la facultate si plecand de la laboratoare in timpul anului .Dc ?,nu pt bani ,pt sentimentul ala prea tare cand vezi o sala intreaga de 200 pers care tipa si se uita la tine ,doar pt asta.Dc nu am comandat 2 boxe la dumneavoastra pana acum ,din simplu fapt ca nu as avea ce face cu ele in oras la mine ,in toate salile am un sunet bun cu 2 boxe e15-350n si d220Ti, restul de sistem e pt a fi acolo ,in caz de .Cat despre gasca nebuna de la cluj ,nu am ce zice pt ca nu ii cunosc personal ca oameni si din punctul meu de vedere ei au un punct de vedere si cine vrea sa il asculte sa il asculte ,cine nu ,nu .

Sus

MesajScris: Mar Iun 26, 2012 10:49 am 
Neconectat
User

mamaaa...ce am provocat cu umila mea intrebare!

Pt dl. DNA, eu cred ca sunt multi oameni care stiu exact ce vor de la un sistem de sunet. Ca e facut de branduri mari(care in ultima perioada au dat muita clientilor , vezi EV, RCF chiar JBL). Dovada ca sunteti apreciati pentru cea ce vindeti si pt sistemele pe care le construiti este ca INCA SUNTETI PE PIATA. A, ca regula importanta, daca "piata" inseamna chiar 2 oameni, sunt SIGUR ca nu ii poti multumi pe amandoi.
Am avut si inca am produse comercializate de dv: difuzoare, filtre, basi facuti la Severin. Nu le pot ridica in slavi, dar , tb sa recunosc ca, calitatea acestora nu a fost alta decat cea pe care ne-o prezentati pe acest forum, adica foarte buna. DECI, nu ma pot considera inselat in nici un fel.

Sus

MesajScris: Mar Iun 26, 2012 10:57 am 
Neconectat
Admin
Admin

Marcel GAVRILA scrie:
mamaaa...ce am provocat cu umila mea intrebare!

Picatura care a umplut paharul, stii cum se spune :lol: .
Sorry, nu ai nici vina. Nu este vorba de intrebarea ta, in sine.

Sus

MesajScris: Mar Iun 26, 2012 11:01 am 
Neconectat
Admin
Admin

Carpen Andrei scrie:
.....

Nici cu tine nu am nimic.
Doar cu CdS am ce am. O sa-i scot pe nas pozelea alea. Si lui si tuturor care au facut magaria cu tricourile.
Timp nu prea am, dar cum nu suport cocalarii, o sa-mi fac timp cand si cand.

Sus

MesajScris: Mar Iun 26, 2012 11:52 am 
Neconectat
User

Dc o boxa cu difuzoare f beton pe foaie,pusa langa una slaba cum o numiti voi cu magnet mat nu lucios suna mai slab?eu asta nu inteleg...pui difuzoare avansate ar trebui sa sune beton si pe cand le asculti ceea ce conteaza cel mai mult suna ca prastia,mai nasol decat "jegurile" pe ferita...

Sus

MesajScris: Mar Iun 26, 2012 11:57 am 
Neconectat
User

De exemplu, ca să vedeți la ce nivel a ajuns DiY, mâine trebuie să trimit 4 rezistențe de 20w/47ohmi la Timișoara, și alte 4 la Lugoj.
Rezistențele costă 8 lei (sau cam așa ceva) iar curierul costă 14 lei. Domnul din Timisoara cred ca a cheltuit cu fâțâiala de-a lungul și de-a latul orașului mai mult decât l-ar fi costa 30 de rezistențe. Mu mai spun de timp și nervi.
Motivul este simplu. Nu se găsesc la vânzare pe niciunde. Nimeni nu cumpără, pentru că nimeni nu face nimic, iar comercianții nu aduc mărfuri care nu se vând.
Atunci despre ce vorbim? Despre care DiY?

PERFECTA DREPATE de la domnul din timisoara ( cel in cauza cu rezistentele ) MULTUMIRI inca o data si pe acesta cale d lui Dan pt tot ceea ce face si credeti ma ca am fost de multe ori la severin, iar dupa cat l am stresat pe Dan pt tot felul de probleme indiferent ca boxa sau dif era dyna,ev, p audio,selenium sau orice altceva trebuie sa spun saru mana ca inca ma suporta si imi raspunde la telefon si ma ajuta fara a avea vreo recompensa materiala. De cele mai multe ori un sfat bun te scapa de foarte multe cheltuieli aiurea,asta am simtit pe pielea mea. Asta v o spune unul care are muuuulti bani bagati in scule
SCUZE pt off topic dar asa am simtit

Ultima oară modificat de doru bircea pe Mar Iun 26, 2012 12:44 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

MesajScris: Mar Iun 26, 2012 12:37 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

canciog scrie:
Dc o boxa cu difuzoare f beton pe foaie,pusa langa una slaba cum o numiti voi cu magnet mat nu lucios suna mai slab?eu asta nu inteleg...pui difuzoare avansate ar trebui sa sune beton si pe cand le asculti ceea ce conteaza cel mai mult suna ca prastia,mai nasol decat "jegurile" pe ferita...

Este ultima atentionare cu privire la respectarea regulamentului acestui forum !
Conformeaza-te si modifica username-ul cu numele si prenumele real !

High
Audio

Sus

MesajScris: Mar Iun 26, 2012 2:44 pm 
Neconectat
User

P Victor / hpavictor scrie:
canciog scrie:

Este ultima atentionare cu privire la respectarea regulamentului acestui forum !

ok boss

Sus

MesajScris: Mie Iun 27, 2012 6:21 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

mirel rulment scrie:
P Victor / hpavictor scrie:

ok boss

Imi place ca ai un dezvoltat spirit de gluma asa ca mai completeaza testul asta inca o data viewtopic.php?p=141799#p141799 ......apoi te rog sa te conformezi regulamentului prin modificarea username-ului cu NUMELE si PRENUMELE real !
Care este numele tau de familie , Rulment ?

High
Audio

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2