andreis scrie:
Probabil erau omni, cele unidirectionale capteaza doar de f aproape, evitand astfel de probleme.
Titro are de vanzare Stage Line DM-1000, care e unidirectional si, zice-se ca ar fi bun, insa n-am avut ocazie sa-l ascult.
Am luat eu acum vreun an de la el un set de DM-1000 cica optimizat pt voce si la pretul ala sunt f bune .
Din cate am observat ce-a mai buna cale de a evita microfonia e sa stai cat mai in spatele boxelor .
Daca asta nu e posibil atunci n-ai ce face....trebuie sa mai micsorezi din sensibilitate (gain) si in consecinta sa tipi mai tare in microfon . In aer liber apar mai greu microfonii mai ales daca nu stai chiar in fata boxelor . In spatii inchise daca reglez atent gainul (adica reducerea acestuia), microfonul poate sta chiar si la 3-4 m de boxe fara sa faca microfonie si fara sa fie nevoie sa urli prea tare in el ca sa se si auda ce vorbesti la el .
Daca tii microfonul cu spatele la boxe riscul de microfonie e si mai mic .
Am mai auzit ca o alta solutie ar putea fi schimbarea defazajului dintre semnalul dat de microfon si semnalul introdus in boxe (adica te joci inversand legaturile cablurilor care duc la boxe pentru a vedea in care caz apare mai greu microfonia). Eu unul n-am incercat-o (de lene si mai ales pt ca reducerea gain-ului reduce acceptabil riscul de microfonie ), insa cine vrea poate o sa incerce si poate o sa ne spuna si noua cum e .