The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 2:59 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iun 01, 2007 2:32 pm 
Neconectat
User

andreis scrie:
Probabil erau omni, cele unidirectionale capteaza doar de f aproape, evitand astfel de probleme.

Titro are de vanzare Stage Line DM-1000, care e unidirectional si, zice-se ca ar fi bun, insa n-am avut ocazie sa-l ascult.

Am luat eu acum vreun an de la el un set de DM-1000 cica optimizat pt voce si la pretul ala sunt f bune .
Din cate am observat ce-a mai buna cale de a evita microfonia e sa stai cat mai in spatele boxelor .
Daca asta nu e posibil atunci n-ai ce face....trebuie sa mai micsorezi din sensibilitate (gain) si in consecinta sa tipi mai tare in microfon . In aer liber apar mai greu microfonii mai ales daca nu stai chiar in fata boxelor . In spatii inchise daca reglez atent gainul (adica reducerea acestuia), microfonul poate sta chiar si la 3-4 m de boxe fara sa faca microfonie si fara sa fie nevoie sa urli prea tare in el ca sa se si auda ce vorbesti la el .
Daca tii microfonul cu spatele la boxe riscul de microfonie e si mai mic .
Am mai auzit ca o alta solutie ar putea fi schimbarea defazajului dintre semnalul dat de microfon si semnalul introdus in boxe (adica te joci inversand legaturile cablurilor care duc la boxe pentru a vedea in care caz apare mai greu microfonia). Eu unul n-am incercat-o (de lene si mai ales pt ca reducerea gain-ului reduce acceptabil riscul de microfonie ), insa cine vrea poate o sa incerce si poate o sa ne spuna si noua cum e .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2