adircf scrie:
stefanev scrie:
romanul= putere mica de cumparare
gresit !
analizeaza fenomenul ..
produse ieftine - clienti multi
unde-s scumpe - clienti putini. vezi gadget store in cluj unde cica phonicurile prafuite din stoc mai au cred ca pretul de 16 mil.

pai eu ce am spus? putere mica de cumparare (si chiar la . m-am gandit): produsele ieftine, clienti mai multi, insa romanul de rand de multe ori nu isi permite ceva de firma, prefera sa isi faca el, sa ia la mana a doua, sau sa cumpere un no name.
Exista si cazul pe care l-ai spus tu cu preturi piperate, astia asteapta fraierul ca sa scoata mai multi bani. Inca mai merge si asta, dar internetul este de mare folos, si cu ajutorul lui poti vedea acelasi produs, unde il vei gasi la un pret acceptabil.
Eu personal nu as aduce mixere (ca asta era exemplul) unde stiu ca sunt probleme, chiar daca ofer promtitudine la service, dar imi dau batai de cap... ce e rau se strica oricum, clientul vine inapoi, eu trebuie sa schimb marfa, clientul putin dezamagit ca nu a fost de calitate. Behringerul (stiu ca multi nu il aveti la suflet), l-as aduce ca fiind entry level pentru cei ce nu au pretentii mari de la el si il folosesc moderat (de ex: la o biserica nu e musai sa pui Mackie, Yamaha, A&H, etc).
daca cineva isi face un magazin online si cu reprezentante in orasele mari si respecta cam ceea ce am spus eu... e foarte posibil sa aiba succes.
Pentru a "lua" ochii clientilor, in magazine as pune (daca imi permite spatiul) subwoofere cu adevarat mari (gen SD-21EL de ex), drivere de 2" imense

gen Selerium D4400Ti.
Daca vreau sa ma extind, as aduce si amplificatoare auto si subwoofere auto.
si inca o sugestie ca sa imi completez lista:
- sa ofer documentatie in format PDF despre difuzoare, parametrii, interpretarea graficelor si ce mai tine de electroacustica (notiunea decibel, puterea RMS, etc)
Ce spui tu PDF -ul e ok.Dar ca pa pui grafice pentru 14000 de produse e cam greu.Ar dura realizarea site-ului vreo 2 ani.
Mai este o problema la produsele ieftine.Se strica des si trebuie sale trimiti inapoi la garantie.Deci costa transportul cel putin.Dar eu zic asa.
Cine intra in magazin hotarat sa-si cumpere o ciuperca sa zice sa si-o poata permite si ala cu banii putini si ala cu banii multi.Uite eu vreau sa-ti zic ca ma 2 ciuperci de la eurolite si merg foarte bine.Si nu sau sters culorile ca la cele de la GOOGLE.E o diferenta in china care trimite in romania si china care trimite in germania sau fabrica pentru germania.In germania si produsele ieftine trec niste teste si standarde de calitate.Si daca nu corespund Aus.La revede -il trimite inapoi.