The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 11:04 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 5:37 pm 
stefanev scrie:
adircf scrie:
stefanev scrie:
romanul= putere mica de cumparare

gresit !

analizeaza fenomenul ..

produse ieftine - clienti multi

unde-s scumpe - clienti putini. vezi gadget store in cluj unde cica phonicurile prafuite din stoc mai au cred ca pretul de 16 mil. :lol:

pai eu ce am spus? putere mica de cumparare (si chiar la . m-am gandit): produsele ieftine, clienti mai multi, insa romanul de rand de multe ori nu isi permite ceva de firma, prefera sa isi faca el, sa ia la mana a doua, sau sa cumpere un no name.
Exista si cazul pe care l-ai spus tu cu preturi piperate, astia asteapta fraierul ca sa scoata mai multi bani. Inca mai merge si asta, dar internetul este de mare folos, si cu ajutorul lui poti vedea acelasi produs, unde il vei gasi la un pret acceptabil.

Eu personal nu as aduce mixere (ca asta era exemplul) unde stiu ca sunt probleme, chiar daca ofer promtitudine la service, dar imi dau batai de cap... ce e rau se strica oricum, clientul vine inapoi, eu trebuie sa schimb marfa, clientul putin dezamagit ca nu a fost de calitate. Behringerul (stiu ca multi nu il aveti la suflet), l-as aduce ca fiind entry level pentru cei ce nu au pretentii mari de la el si il folosesc moderat (de ex: la o biserica nu e musai sa pui Mackie, Yamaha, A&H, etc).

daca cineva isi face un magazin online si cu reprezentante in orasele mari si respecta cam ceea ce am spus eu... e foarte posibil sa aiba succes.
Pentru a "lua" ochii clientilor, in magazine as pune (daca imi permite spatiul) subwoofere cu adevarat mari (gen SD-21EL de ex), drivere de 2" imense :) gen Selerium D4400Ti.
Daca vreau sa ma extind, as aduce si amplificatoare auto si subwoofere auto.

si inca o sugestie ca sa imi completez lista:
- sa ofer documentatie in format PDF despre difuzoare, parametrii, interpretarea graficelor si ce mai tine de electroacustica (notiunea decibel, puterea RMS, etc)

Ce spui tu PDF -ul e ok.Dar ca pa pui grafice pentru 14000 de produse e cam greu.Ar dura realizarea site-ului vreo 2 ani. :D

Mai este o problema la produsele ieftine.Se strica des si trebuie sale trimiti inapoi la garantie.Deci costa transportul cel putin.Dar eu zic asa.
Cine intra in magazin hotarat sa-si cumpere o ciuperca sa zice sa si-o poata permite si ala cu banii putini si ala cu banii multi.Uite eu vreau sa-ti zic ca ma 2 ciuperci de la eurolite si merg foarte bine.Si nu sau sters culorile ca la cele de la GOOGLE.E o diferenta in china care trimite in romania si china care trimite in germania sau fabrica pentru germania.In germania si produsele ieftine trec niste teste si standarde de calitate.Si daca nu corespund Aus.La revede -il trimite inapoi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 8:23 pm 
Neconectat
User

pentru inceput , eu as face un pliant , cu niste scule de baza pe care le cumpara orice dj sau punator de muzica . O revista , simpla cu numele produselor , tralala , livrare in 10 zile ,sau in cate poti tu! si dupa ce te mai dezvolti si faci niste resurse , sa bagi si un magazin mare al dracu! ca sa innebunesti piata!~

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 9:00 pm 
Conectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Parakiosu2 scrie:
E o diferenta in china care trimite in romania si china care trimite in germania sau fabrica pentru germania.In germania si produsele ieftine trec niste teste si standarde de calitate.Si daca nu corespund Aus.La revede -il trimite inapoi.

si din China le cumpara anumite firme si le aduc in Ro la un pret de nimic, le vind la preturi cat mai mari posibil, si fac o gramada de bani.

si noi latram ca e plin de marfa de 2 lei pe piata

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 9:01 pm 
Neconectat
User

se cunoaste ca nu prea ati stat pe partea ai`lalta de ghiseu

treaba nu-i chiar asa roz pe cat pare
1. vine X in magazin .... nu are bani ..... doar intreaba .... si te bazaie la melodie .... si face pe inteleptul de te scoate din pepeni, apoi iti multumeste si pleaca .... fie ..... merge ..... trece

2. in majoritatea magazinelor vanzatorii sunt platiti din vanzari .... si anume au target - care daca este atins li se mai da XXX RON
va dati seama ca in acest moment ei au tot interesul sa vand marfa deci totul se reduce la marketing ..... profesionalismul ramane ascuns sub tejghea

3. zicea stefanev sau ... nu stiu cine ..... mi-e lene sa ma uit acum .... ca ar face un "serviciu" de testare a sculelor
bine .... bun si asta
vine omu` - desigilezi cutia, scoti scula, o testezi - bla bla bla - omul nu-i multumit .... pui scula la loc in cutie
vine al doilea - testezi iar aceeasi scula - n-o mai desigilezi pt ca ai desigilat-o deja randul trecut
o probezi - omului ii place - si iti cere una noua sigilata - e dreptul lui - si ii dai scula noua
cu cea veche ce faci ? o tii pe post de rebut ? pe post de exponat ? ai pierdut valoarea ei

etc etc - lista poate continua - momentan atat mi-a venit in cap, dar promit ca revin cand imi aduc aminte si alte intamplari buclucase

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 9:05 pm 
Conectat

vezi de ce aminteam de multe calmante?

de afara totul e roz si pufos, cand treci dincolo de baricade treburile devin cam gri.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 08, 2008 11:41 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

adi_0206 scrie:
se cunoaste ca nu prea ati stat pe partea ai`lalta de ghiseu

treaba nu-i chiar asa roz pe cat pare
1. vine X in magazin .... nu are bani ..... doar intreaba .... si te bazaie la melodie .... si face pe inteleptul de te scoate din pepeni, apoi iti multumeste si pleaca .... fie ..... merge ..... trece

2. in majoritatea magazinelor vanzatorii sunt platiti din vanzari .... si anume au target - care daca este atins li se mai da XXX RON
va dati seama ca in acest moment ei au tot interesul sa vand marfa deci totul se reduce la marketing ..... profesionalismul ramane ascuns sub tejghea

3. zicea stefanev sau ... nu stiu cine ..... mi-e lene sa ma uit acum .... ca ar face un "serviciu" de testare a sculelor
bine .... bun si asta
vine omu` - desigilezi cutia, scoti scula, o testezi - bla bla bla - omul nu-i multumit .... pui scula la loc in cutie
vine al doilea - testezi iar aceeasi scula - n-o mai desigilezi pt ca ai desigilat-o deja randul trecut
o probezi - omului ii place - si iti cere una noua sigilata - e dreptul lui - si ii dai scula noua
cu cea veche ce faci ? o tii pe post de rebut ? pe post de exponat ? ai pierdut valoarea ei

etc etc - lista poate continua - momentan atat mi-a venit in cap, dar promit ca revin cand imi aduc aminte si alte intamplari buclucase

pt 1: sunt oameni care intreaba doar de dragul de a enerva vanzatorul, dar prin acestia sunt oameni care se intereseaza inainte sa cumpere ceva in mai multe parti. unii din aceia se intorc pt produs dupa ce au consultat piata, altii nu se intorc pt calitatea produsului, pretul sau pregatirea slaba a vanzatorului dandu-i date eronate, si mai ramane si categoria spusa de tine. De ex eu: daca am timp si vreau un produs cercetez piata inainte.

pt 2: ete si partea vanzatorilor in produse de calitate inferioara, daca omul iti spune ca are numai atat si ce poate cumpara de ei, cred ca nu zice: mai mai strange putintel si ia asta ca e net superior, ei dau omului produsul pe care il au ei (ieftin) dar calitatea slaba (oricum pe vanzator in doare in 14 pt ca el ia bani daca vinde produsele, iar beneficiarul isi da seama mai tz si pe viitor va evita firma)

pt 3: si voi cu produsele expuse ce faceti? nu le vindeti? nu-mi spune ca nu, ca faci greseala mare si iar iti dau exemplu negativ la mag tau.
Daca vrei sa faci ceva serios, trebuie sa ii arati omului si ce poate face scula aia, nu doar daca e lucioasa vopseaua e de calitate, daca e mata nu e, etc. Tu cand iti cumperi o masina nu ii dai macar o cheie sa vezi cum merge inainte sa o cumperi?

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 09, 2008 12:11 am 
Neconectat
User

Thomann face la fel si mai toate magazinele mari, au produse care le prezinta clientilor, iar dupa o anumita perioada le vand la un pret putin mai mic.
Pierzi profitul la una dar ai vandut 10 exemplare - asta daca excludem faptul ca suntem in Ro. si poti la fel de bine sa f#+i o banda adeziva deasupra cutiei si o vinzi ca noua.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 09, 2008 12:17 am 
Neconectat
User

omule - crede-ma ca stiu ce vorbesc
eu dau exemple concrete despre cum sta treaba intr-adevar cu magazinele astea si stefanev vine si-mi da in cap
eu vorbeam la caz general si tu ai particularizat pe .
hai sa nu mai pomenim numele firmei aici ..... sa vorbim asa ..... la modul general

liniutele alea multe care le-ai tras tu pe prima pagina .... sunt ca si campaniile electorale ...... facem X, facem Y, facem Z ..... si cand ne vedem in fata faptului ... facem ce putem sa iasa $$$ ca doar asta face lumea sa se invarta

sa stii tu ca munca cu omu` e cea mai dificila
trebuie sa-l impaci si pe ala prost care nu stie cum se baga un stecher in priza, trebuie sa-l impaci si pe ala care vine si iti explica despre amplificatoare in clasa B cu finali identici cuplati push-pull ..... p#!@ stie ce dracu inseamna asta .... dar asta mi-a venit acum in cap

vine culitza de la tara, pute a branza si vrea o pereche de boxe
o vandut vaca si are 8 mil - ii dau ce am la indemana - ca sa-l multumesc
ce sa fac ? sa-i zic sa mai vanda si purcelu` ca sa-i dau o pereche de boxe mai bune ?
el vine si ma intreaba: cat scot boxele astea ? eu am ramas tablou ..... ca daca il iau cu dB crede ca-l injur si mai iau si bataie
ii raspund si eu pe un ton .... aristocratic: tipul asta de boxe au o putere de XXX W (ca asta stie el ca scot boxele)
el se uita .... la pipaie putin .... si zice: da` Vasile de mai la deal de mine are mai mici si scot XXX + 100 W
in momentu` asta uiti toata teoria pe care o cunosti ..... si te duci sa iei un calmant (stie el nexus ce stie)

tu pana la urma - ca vanzator/gestionar - esti in magazin sa vinzi scule .... sa iei banii omului si sa ii pui in casa de marcat

ala cu abureala, teoriile, datele tehnice, explicatii, tromboneala - e consultantul de vanzari ... care face parte din alta categorie de angajati

hai hai .... la anu si la multi ani !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 09, 2008 1:02 am 
Neconectat
Moderator
Moderator

tie ti-e usor sa zici acu, intre noi ne mai intelegem...dar cand stai zi de zi in magazin si zilnic iti vin pe cap oameni cu fel de fel de idei, si tre sa stai sa le explici ce si cum la fiecare, mai dai si peste caposi...

si faza cu desfacutul, la . in iasi sunt multe chestii care le poti proba, dar mi se pare normal o scula care e mare si scumpa si este una sau doua in tot magazinul sa nu se desfaca pt orice mucea care vrea sa invarta niste butoane...

comp34 se probeaza pt oricine :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 09, 2008 1:03 am 
adi_0206 scrie:
omule - crede-ma ca stiu ce vorbesc
eu dau exemple concrete despre cum sta treaba intr-adevar cu magazinele astea si stefanev vine si-mi da in cap
eu vorbeam la caz general si tu ai particularizat pe .
hai sa nu mai pomenim numele firmei aici ..... sa vorbim asa ..... la modul general

liniutele alea multe care le-ai tras tu pe prima pagina .... sunt ca si campaniile electorale ...... facem X, facem Y, facem Z ..... si cand ne vedem in fata faptului ... facem ce putem sa iasa $$$ ca doar asta face lumea sa se invarta

sa stii tu ca munca cu omu` e cea mai dificila
trebuie sa-l impaci si pe ala prost care nu stie cum se baga un stecher in priza, trebuie sa-l impaci si pe ala care vine si iti explica despre amplificatoare in clasa B cu finali identici cuplati push-pull ..... p#!@ stie ce dracu inseamna asta .... dar asta mi-a venit acum in cap

vine culitza de la tara, pute a branza si vrea o pereche de boxe
o vandut vaca si are 8 mil - ii dau ce am la indemana - ca sa-l multumesc
ce sa fac ? sa-i zic sa mai vanda si purcelu` ca sa-i dau o pereche de boxe mai bune ?
el vine si ma intreaba: cat scot boxele astea ? eu am ramas tablou ..... ca daca il iau cu dB crede ca-l injur si mai iau si bataie
ii raspund si eu pe un ton .... aristocratic: tipul asta de boxe au o putere de XXX W (ca asta stie el ca scot boxele)
el se uita .... la pipaie putin .... si zice: da` Vasile de mai la deal de mine are mai mici si scot XXX + 100 W
in momentu` asta uiti toata teoria pe care o cunosti ..... si te duci sa iei un calmant (stie el nexus ce stie)

tu pana la urma - ca vanzator/gestionar - esti in magazin sa vinzi scule .... sa iei banii omului si sa ii pui in casa de marcat

ala cu abureala, teoriile, datele tehnice, explicatii, tromboneala - e consultantul de vanzari ... care face parte din alta categorie de angajati

hai hai .... la anu si la multi ani !

Eu zic asa.Ce vrea Stefanev e foarte corect.Clientul trebuie sa aiba pretentii-e si normal.

De ce ,cand am fost in olanda l-am pus pe unul sa imi aduca din devozit 100 de produse,le-am testat pe toate si nu am cumparat nimic,si de ce nu so suparat vanzatorul?
Sigur ma injurat cand am iesit sin magazin dar cat am fost acolo a fost numai miere si lapte.Si bineintele ca am mai intrat si altadata.
La noi nu se poate asa ceva pentru ca suntem prima tara din lume la domeniu nesimtire .Si campionii audio (ca pro audio nu pot zice este . maica domnului).

Singurele magazine sau firme un de am fost tratat cu respect este Mircea pe care l-am f...t la cap de 1000 de ori si poate am cumparat odata si nu sa enervat niciodata si audiomall unde daca vrei iti desfac aia si schela pe care tin luminile si o monteaza la loc ca sa vezi cum merge.si daca nu o cumperi nu se supara-cel putin aparent.

De ce la noi nu se poate asa ceva?De ce ne doar-n maciuca de tot si de toate?

Crezi ca daca DNA ar avea un angajat care sa raspunda obraznic il mai tinea la Difuzoare SRL?Sau mircea de exemplu.8600 de insi il streseaza pe forum numai stiu cati pe telefon si restu pe e-mail.Va raspuns la vreunul dintre voi obraznic?eu nu cred

Mai enerveaza ceva cand intru intr-un magazi cand ma intreaba vanzatorul:Doriti ceva?si tu nici nu ai intrat bine (un fel de hai iesi odata) si dupa ce te uiti mai atent la produse si intrebi ce face ala si ala nu mai este nimeni care sa-ti raspunda(EX.Bosse bucuresti,conexx si ..)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 09, 2008 3:03 am 
Neconectat
User

Parakiosu2 scrie:

8600 de insi il streseaza pe forum numai stiu cati pe telefon si restu pe e-mail.Va raspuns la vreunul dintre voi obraznic?

Nu is asa multi, a lasat Mircea boti sa ii creasca ratingul. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 09, 2008 10:11 am 
Conectat

nu am ce face, nu pot sa-i elimin pot doar sa fac sa nu li se activeze conturile.. :roll:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 09, 2008 11:10 am 
Neconectat
User

eu ii sterg manual pe celalalt forum :)
zilnic .... cand activez conturile .... bootii ii sterg

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 09, 2008 11:40 am 
Conectat

timp pierdut pt ca inafara de faptul ca stau scrisi acollo, nu sunt activi si nu pot face absolt nimic.

am eu altele mai interesante de facut.

pana intr-o zi cand voi face un script care sa stearga simultan toate conturile inactive din baza de date

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 09, 2008 1:27 pm 
Neconectat
User

Si saraci si cu pretentii baieti? :x

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 32 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2