The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 01, 2025 1:50 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 02, 2008 10:39 pm 
Neconectat
User

ma adi....daca tot vrei sa meri pe bi-amp...clar activ. Pt nivelul de eventuri pe care il faci tu se merita bi-amp in cazul in care poti face stack...si ai si cu ce....sa sune echilibrat...la nunti nu stiu daca se merita prea mult treaba asta...in cazul in care e ceva pretentioasa sau ceva mai mare, si tre putere ca sa acoperi ( gen event outdoor, fie ea si nunta )
cat despre jucaria pt camin....pt jbl`uri clar activ :twisted: e alta viata, eu tot activ ma joc si la home:P si vb lui radu...hi-fi..2 ampuri..un cross..sunet dragut...
clar ca in rack crossul o sa fie tata lor:) si in plus ampul ce il tii in rack il poti la sa zicem o pereche de monitoare la un live ceva...cat esti pe "teren" si in camin il pui pe jebeleuri;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 02, 2008 11:28 pm 
Oai ce mi-a placut topicul asta.

Intreb si eu daca sunt oameni care merg pe bi-amp si primesc raspunsuri de genul. Bi-amp este atunci cand folosesti 2 amplificatoare pe boxa bla bla bla :roll: si ca tre sa am crossower.

HOOOOU, parca sunteti ca mosii aia ce vin in timpul nuntii la mine si-mi zic ca la 12 sa pun un mars si un la multi ani dupa tort, ca parca eu nu stiu de fel :? :? daca vroiam sa stiu ce-i ala bi-amp, cautam de unu singur, nu intrebam.

datii pace... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 03, 2008 1:28 am 
Neconectat
User

se tot zice ca nu se poate discuta pe aici... da tu nimic... batman :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 03, 2008 11:44 am 
nu-i buna duma cu batman.

mai buna-i duma ASTA (fii atent la sfarsit) :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 03, 2008 11:45 am 
Neconectat
User

o sitam :lol: ... mda... asta subliniaza mai bine...

ce-i drept... "n-ai cu cine domne' "

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 03, 2008 12:25 pm 
Neconectat
User

(edit)filtrele active se folosesc de obicei la sisteme foarte mari unde este nevoie de multa putere si nu iti permiti sa pierzi din putere, avantajele ar fi intradevar ca poti sa reglezi frecventa de taiere exact cum doresti tu si ca se elimina defectarea mecanica din cauza vibratiilor a filtrelor(pasive, mai pe intelesul celor care nu vor sa priceapa, se rup picioarele condensatorilor, rezistentelor, etc) din incinte; un mare dezavantaj ar fi ca in cazul unor sisteme pasive, in cazul in care ti sa intrerupt masa unui cablu de semnal faci praf inaltele si totodata cum spuneau si ceilalti mai ai nevoie de cate un amplificator pentru fiecare tip de difuzor

Ultima oară modificat de George Nistor pe Sâm Mai 03, 2008 1:03 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 03, 2008 12:44 pm 
Neconectat
User

george explicate inca odata ce ai vrut sa zici ca eu unu nu am inteles nimik
cum adica filtrele pasive se folosesc la sistemele ff mari unde este envoie de fff multa putere si nu iti permiti sa pierzi din putere? ( asta trebuie trecuta acolo la exemple de "stiintza )
adica cum daca ai nevoie de foarte multa putere nu poti folosii un crosover ca ai pierde din ce? sau cum?

despre ce dezavantaj vorbesti cu filtrele pasive si intreruperea cablului de masa de la cablu de semnal?
pe langa faptul ca esti pe langa domeniu audio cred ca nu esti atent la ce a spus realizatorul topicului !!!
nu a cerut explicatii de ordin tehnic deoarece Adi cunoaste pe indelete cum se foloseste bi-ampingul vroia doar sa auda pareri de la oameni care il folosesc. eventual ce scule folosesc.
drept... " n-ai cu cine dom'le "

ps: aia cu defectarea mecanica a filtrelor inca ma mai face sa rad si cand citesc a 10-a oara :lol: :lol: :lol:

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 03, 2008 12:53 pm 
Neconectat
User

active, imi cer scuze :lol:
p.s. mersi de aprecieri

si ca sa mai razi de 10x
shambala scrie:
Ieri mi-a scris un beneficiar ca i s-a stricat un filtru facut de mine.
La un condensator de 6,8uF/250V (format uscat), i s-a rupt un piciorus, sau a cedat o lipitura - n-am inteles prea bine. Dat fiind ca eu fac lipiturile FOARTE bine, cu mult fludor si la temperatura corecta, am suspectat un defect ascuns al piesei - si i-am propus omului sa ii trimit imediat alt condensator prin posta - evident, free of charge.
Pana la urma si-a re-lipit piciorusul si a insistat sa nu ii trimit piesa.
Toate astea din cauza vibratiilor, caci acele filtre au fost facute la insistentele lui Nexus - (sa nu arate urat :twisted: ) fara a asigura condensatorii cu prenadez.
De ceva vreme TOATE filtrele primesc picaturile respective asiguratorii, indiferent de solicitarile clientilor.
Iar recomandarea de montare este AERISITA, fara a fi acoperite de burete sau melana.

http://forumpoweraudio.ro/viewtopic.ph ... r&start=30 vezi in josul paginii

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 03, 2008 1:13 pm 
Neconectat
User

si daca pierzi masa la un sistem cu boxe cu filtre pasive cand incepe sa oscileze ditamai ampliful de 1kW inaltele se duc pe pluta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 03, 2008 6:06 pm 
bah, bag io picioru'-n bi-amp, care stie o manea faina ? :D

offtopic

zicea george ca iti pusca inaltele in nustiu ce caz, n-am citit atetent ca iar mi se explica ce-i ala bi-amp dar daca mergi bi-amp activ adica 2 amplifuri si un crossover extern sper ca nu-i careva atata de prost incat sa nu puna un condensator pe driver sa actioneze ca un filtru ord 1 cu panta de 6 db / octava undeva sub 1 Khz la driverele de 2", dar in fine, nimeni nu foloseste bi-amp asa ca ziceti o manea faina sau daca are cineva pusca si cureaua lata dar alta instrumentatie nu varianta aia de laba si divort.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 04, 2008 9:29 am 
Neconectat
User

intra pe mess si da un buzz cand vezi ca sunt online si ceremi noutatzi

Outline t6.5 -> 2x RCF lf18n401
Tapco j2500 -> 4x wn15s+bmd750 II
Yhamaga mg16/6 cx
DSP ecler amic24
fidek fpa G12 -> bratze puternice un trup sanatos

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2