The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 11:26 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 5:56 pm 
Neconectat
User

De obicei oamenii interesati de bass sunt de asemenea interesati de muzica electronica.Nu cred ca de exemplu la muzica rock este chiar atat de esential bassul precum mediile.Cu maneaua nu ma pronunt :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 9:37 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
multi vor basul sa sune asa. De cate ori ma uit pe forumuri si mai face un user 2 boxe, apar cel putin 2 intrebari despre cum suna basul, mediile si inaltele sunt lasate la o parte :roll:

Pt ca ei nu au auzit decat d&b, hip hop si altele pe sisteme de 3 lei de la calculator, cu bas "dinala misto si lung" :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 10:00 pm 
Neconectat
User

Scuza-ma sharky dar putina lume stie ce e ala drum and bass...e adevarat ca are mult subbass , dar multa lume nu asculta ca le place , ci asculta ca traiesc cu impresia ca daca asculta si ei ce asculta altii sunt "tari"
Sa vezi tu manelarii cum veneau la mine la masa si ma intrebau "ce house e asta?"... ca le place si lor :lol: :lol: :lol:
In ziua de azi toata lumea vrea bass...nu conteaza cat de tare caraie difuzoarele ...da-i sa mearga!!! :roll: fara numar , fara numar :lol: :lol:
Mai merg la unu/altu pe acasa si dau ei drumul mandrii la sistemul e-boda sau mai stiu eu ce...si caraie tot :lol: :lol: :lol: se aude numa grrr grrr grrr :lol: :lol: se uita la mine si ma intreaba : "ha? iti place cum suna bass-u" ...ce mai poti zice? :? :? :?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 10:05 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

decat sa il mint in fata, mai bine ii zic adevarul in fata ... DA-i foooc !!!
Nu de alta dar apoi se lauda la mai multi cu "caraiala" si poate mai e un cunoscator si se face de ras :))

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 01, 2007 10:58 pm 
eu am observat la multi ca le place cum suna un sistem cu eq in V, ceva de genul "full bass & treble" si cand intra ampliful in saturatie din cauza basului, se aude un efect misto la inalte. cred ca va inchipuiti care e acel efect :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 02, 2007 8:51 am 
Neconectat
User

@stefanev : nu are decat sa se faca toti de ras...din partea mea :lol: :lol:
@adi : Full bass and treble era dat din winamp :lol: la fel si din placa de sunet :lol: :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 02, 2007 9:11 am 
@Sandu_Alex_999

Vorbesc de jucarii mai profii, nu de chestii slabe cum ar fii statii, pc-uri, si boxe low budget, desii si astea se incadreaza in chestia ce am zis-o eu.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 06, 2007 8:37 pm 
Neconectat
User

daca bine vad si nu ma insel nu e nimeni altu decat DJ Vali Barbulescu.
cred ca multi dintre voi gresiti in multe dintre posturile voastre rautacioase.
as venii in apararea unor DJ si anume in special in acelora care nu sunt rezidenti intr-un club. voi credeti ca unui dj care e invitat in ceva club i se permite sa umble pe la setari? sa seteze crossovere.. sa modifice volumele la amplifuri? NICI VORBA!!!
si mai sunt multe motive pentru care DJ ajung cu gainu pe rosu.. cum ar fii faptul ca putine cluburi au un monitor pt DJ si in anumite situatii se aude oribil de la pupitrul Dj-ului, ei incearca sa suplimenteze ceea ce nu aud.
Mai e situatia in care patronu sugereaza"baiatului care sa ocupa de muzica" sa dea mai incet amplifele ca sa le menajeze sa nu rupa difuzoarele. si normal ca un dj daca nu poate controla decat playerele si mixeru incearca si el sa faca ceva sa se auda muzica.
ps: la mixerele pioneer si alan&heath am observat ca nici la varfurile care ating 2-3 leduri rosii nu se aud prea amri distorsiuni.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Apr 06, 2007 11:50 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

2-3 nu e chiar o problema pt ca sunt lucrate sa nu distorsioneze rapid (cele bune ma refer)

dar in general vad mixerele pe rosu complet

adica bar-urile de led-uri stau aprinse continuu, mai clipind cate un led asa, rar, in portiuni mai linistite din muzica :evil:

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului: Sint
MesajScris: Mie Oct 15, 2008 4:20 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Sint multe mixere care nu distorsioneaza chiar daca esti"pe rosu".

Ati pus careva un osciloscop pe un mixer DJM 600 de la pioneer, sa vedeti cam pe unde este distorsionat semnalul?
Nu mare o sa va fie mirarea cind chiar si la +10db, semnalul pe iesire este curat.
Bine daca la nivel mare, te mai duci su cu pot-ul de bass in +10db, gata nu mai duce.
Apropos, ati vazut ca DJM800-le are poturile cu maxim +6 db la maxim, pe cele 3 benzi de corectie?
Oare de ce?!? :oops:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 15, 2008 1:59 pm 
Neconectat
User

@leco daca pe canal ai rosu.. clip adica...nu ar intra in saturatie intrarile de la amp .. exceptand cazul in care nu esti sub 0 la master?
sunt dj de vreo 5 ani .. am avut ocazia sa pun pe tot felul de sisteme .. .de la lem activ la full alpha dynacord, outline cu ale lor doppia si xa2 facut de cineva cunoscut unora ..
ma feresc cat pot de mult de rosu.. si au fost cred ca 3-4 momente cand am dus pot de bass pe + la eq pe canal .. si asta doar pe muzica ce imi permitea asta-----muzica lenta aka blues .. pe muzica ritmata niciodata .. pe eq mixerului daca exista ma duc cu + doar pe 125 hz si minus totdeauna pe 60 daca e cazul :) masterul nu imi urca niciodata peste 0db de regula fiind pe - cu mult ;) mi-a fost dat sa vad un mixer behringer cu inaltele si bas la maxim din eq , precum si masterul full ... pe un sistem 2xscoop 18 si 2 wharfedale pasive 15 1 .. in momentul cand am incercat sa reglez ceva m-am pomenit cu un angajat care a venit si a facut pe desteptul la mine sa nu mai umblu ca sunt reglate ele de cineva mai priceput.. lol ..
in nici 1 sapt am auzit ca s-au dus dracu basii .. :) intamplari din astea sunt din abundenta peste tot ..daca nu se incearca o educare a maselor asa vom ramane.. :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 16, 2008 1:09 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

xeon scrie:
@leco daca pe canal ai rosu.. clip adica...

Xeon, rosu nu inseamna neaparat CLIP, sint scule care au "rezerva" si 12-15 db PESTE nivel oficial 0, pina sa intre in clip.

De ce crezi ca sint mixere care au pe vu-metrele de pe canal si nivel de +14 db, vezi DJM 800-le de la pioneer, abia dupa +14db se aprinde "OVER" care se pare ca este intradevar CLIPPING LEVEL.

Crezi ca daca la +2;+4 db mixerul intra in clip,mai aveau rost led-uri pina la +10;+14 db? pina la ledul OVER?

Clipul este CLIP si atit, nu exista clip de +4db sau clip de "x" decibeli,practic amplificatorul de putere sau preamplificatorul de pe canalul mixerului, intra in clip cind excursia de tensiune de la iesirea lui, tinde sa ajunga f f aproape de tensiunea de alimentare (diferentiala)si atunci nemaiavind de unde sa ia tensiune, sinusoida de la iesire are virfurile dreptunghiulare(patrate) cum le zicem noi.
Nu confunda clip-ul de la amplificator cu clip-ul de mixer, sint amplifuri bune care au un gain de 3db(200% outpot power) pina a intra in clipping output.
Am testat DJM 600-le meu si intra in clip(patrateste sinusoida) pe la +11;+12 db peste nivelul 0 pe vu-metru pe canal.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 16, 2008 8:10 am 
Neconectat
User

primul led rosu poate insemna semnal de iesire de 0dB adica 0.775V. Asta nu inseamna ca distorsioneaza mixerul.
Sunt unele mixeruri care pot scoate peste 10V la iesire, profesionistii pot sa zica si modele :wink: , 10V este deja +12dB fata de 0.775V, daca am calculat bine, deci e posibil sa taie sinusoidele numai pe la ledul de +10 sau +12 dB
De aceea e rosu (sau galben) ledul de 0dB, ca la multe ampuri la o tensiune de 0dB ai puterea maxima in amp, daca volumul e la maxim la amp, cu o tensiune de +3 sau +6 db deja e posibil sa iti intre in clip ampul

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 16, 2008 10:06 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

problemele mult mai grave apar cand intra in clip intrarea de pe mixer, nu iesirea.

cei mai multi Dj baga input in clip si de acolo se duce dracului totul.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 16, 2008 12:08 pm 
Neconectat
User

offtopic @ leco ai observat o diferenta la sunet intre canalele cd si line? pe djm ? :))
ontopic.. ca sa stai cum zici tu la +10 sau exact sub thresh mi se pare fara rost 1--ai avea clipped peaks .. headroom nevoie. 2-----ar trebui sa ai amp sau ce iti ia semnalul tie pus pe o sensitivitate mare , ca altfel nu atingi potentialul puterilor, asta daca se poate.. diferand de la caz la caz.
cred ca range asta la djm e doar pentru a avea headroom la 0 db.. sunt piese care au nevoie de headroom mare.. asa ca raman la ideea ca sa nu intram in rosu, daca nu e nevoie, si sa pastram headroom ..

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 61 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2