The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 6:08 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 82 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 09, 2008 10:53 pm 
Neconectat
User

noobsound scrie:
Topiman scrie:
....cat despre adi rcf ala zic ca viseaza super lung ... "ce 1 om" unde ai auzit tu de un ohm pe midbas ma? macar te-ai uitat la rack-ul cu ampif sau ai visat ?

poi Topiman din poze reiese ca sunt 4 line'array legate in paralel.. fiecare avand cate 2 difuzoare de 8 oh nu? sau nah posibil sa fie inseriate difuzoarele? :roll: :roll:

pacat ca nu a reusit sa faca poza si la rackul de amplificare si procesare.

nush cat sti tu despre cablurile cu 4 fire ...si despre speakon cu 4 pini ca sa iti dai seama

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 09, 2008 11:04 pm 
Neconectat
User

Domnilor sa reincepem ....presupun ca ar fi un subiect destul de interesant si banuiesc ca si este ,deci sa aflam cu totii ce s-a intamplat in noaptea de 2 mai la scena respectiva cu line arrayul si o sa argumentez in fel si chip ca sa fiu dragutz cu toata lumea pt ca tin la munca mea cu toate ca s-a simtit lipsa de profesionalism chiar daca nu a fost asa.Suntem de acord cu totii sa dezbatem?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 09, 2008 11:05 pm 
Topiman scrie:
nush cat sti tu despre cablurile cu 4 fire ...si despre speakon cu 4 pini ca sa iti dai seama

Topiman, tu sincer ne crezi prea prosti...jur. au mai fost cativa aici.

Poi am pus clar poza cu spatele topurilor si se vede clar 1+1- hi si 2+2- midbas sau low, mi-e lene sa ma uit acuma cum e mai exact + ca orice om ce a realizat in viata ca , virgula, chinezariile-s naspa si-a luat mufe Neutrik si stie bine cum arata una cu 2 pini si una cu 4 pini. (cea cu 2 pini are putza aia ce se trage-n spate gri iar cealalta cu 4 pini o vezi in poza.) NU subestima forumul asta !!! ii drept ca mai gasesti pe unul ce-si face o pereche de boxe intr-un an de zile si se ia de numarul de posturi ale mele, da ne-ah...poate nu ai citit bancul "De cati forumisti e nevoie sa schimbi un bec ?"

Oricum, nu inteleg ce vroiai tu sa zici prin cablul de 4 x 2,5. ce legatura are asta cu faptul ca te-ai legat de mine cu faptul ca am zic "CRED ca au mers in 1 ohm"

Auzi...sa zicem ca un top are 16 ohmi pe un midbas deci 8 ohmi per top (pana luni aflu eu) . asta ar insemna 2 ohmi la 4 topuri cum erau legate. Uita-te atent la seria GX si spune-mi cum decalara puterile producatorul, asta in cazul in care amplificatoarele erau seriile GX si nu PLX2 ca si alea sunt grii.

Later edit.

acuma vad ca ai mai facut un post. dupa ala la care ma refeream eu. da-i edit data viitoare.

Ultima oară modificat de user eliminat pe Vin Mai 09, 2008 11:17 pm, modificat de 3 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 09, 2008 11:07 pm 
Neconectat
User

Eu nu inteleg un lucru: tu ne intrebi la ce frecvente ar trebui sa "lucre" un subwoofer in aer liber comparativ cu un spatiu inchis si vi si ne zici despre speakon cu 4 pini si faze de genu...
Inainte sa-ti iei sculele ( ma gandesc ca-ti apartin ) de ce nu te-ai dcumentat ?

Ca si fapt divers, daca sculele sunt ale tale, sa sti ca sut foarte bune ( ma refer strict la boxe , habar nu am ce ai pe ampuri si pe procesare, dar iti recomand sa-ti iei ampuri si procesare calumea ca altfel, daca nu le hranesti cum trebuie, risti sa se strice mai repede decat trebuie. :roll: ( ia-o ca pe un sfat, nu ca pe un atac, pt ca nu am nimic cu tine )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 09, 2008 11:21 pm 
Neconectat
User

:))....vai s`amar...topiman....multi au foarte mare dreptate in legatura cu sistemul....se putea obtine un sunet mai clar.... prin combinatie serie-paralel si iesea o impedanta la care nu se intra in distorsiune mecanica si nici amplifurile nu erau forjate....mergeau lejer....cu toate ca este sistem line-array se poate lega si in combinatie...eu am vazut asa ceva...cu 10 boxe beyma intr`un top pe o parte si 10 pe cealalta....daca reusesc sa fac rost de o poza din interior o sa pun pe forum....erau difuri de 8" si hornuri de 2 " in fiecare boxa cate 2 bucati de 8"....nu stiu modelul.....boxele erau facute din plywood, vopsite si imbracate in metal pentru o siguranta mai mare la sustinere.....o boxa avea in jur de 25-30 kg...deci un top avea aprox 280-300 kg.....si pe partea de bass avea 8 bucati bass beyma dublii cu difuzoare 18P1000/ND...deci 16 difuzoare in total in basi.....o suma a puterii era aprox 40KW suficient cat sa faci un concert mare in aer liber la cateva mii de persoane ;) amplificatoare....ecler DPA6800...8 bucati in bridge pe bass si vreo 10 bucati pentru partea mid-high......vreo 5 procesoare de sunet....10 crossovere, un desk allen & heath un mixer pioneer djm1000 + 4 playere pioneer cdj 1000MKIII....alte detalii tehnice nu am posibilitatea sa iti dau deoarece atat am aflat si eu. sper ca e destul.......

si chiar daca sunt scule mai neprofesionale se poate face un sunet foarte clar cu putin profesionalism si putina rabdare ;)....degeaba toti se cred ingineri de sunet pentru ca ingineri adevarati sunt foarte putini in tara, iar cei care doar se cred ingineri sunetisti....ca sa vorbim romaneste....si scuze de expersie...sunt laba trista......exceptie cativa de pe forum pentru ca am vazut ca ii duce capu` foarte departe...

scuzati expresia de mai sus da` asta`i adevaru` :)...cam atat am avut de spus o sa revin altadata cu alte exemple de scule proaste cu sunet exceptional pentru ca acuma is prea obosit ca sa mai uploadez poze ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 09, 2008 11:24 pm 
Neconectat
User

Manilor nu ne atacam ..doar vb. Cat despre intrebarea cu frecventele era sa vad care stie pt ca eu stiu f bine deoarece am o carticica care imi explica numai ca vroiam sa vad cam ce raspunsuri o sa primesc. O sa va explic eu maine exact ce si cum si cati ohmi sunt ca sa fiti linistiti. Faza cu micurile wireless este ca fiecare mic are alta culoare , nu sunt 2 pe aceeasi culoare. iar despre . speackers si alalalt sistem ce este asa deochiat ca are numele ala acolo?
Cum suna ca din dufurile din ele sunt si P.audio?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 09, 2008 11:30 pm 
Neconectat
User

[quote="Gratzi"]:))....vai s`amar...topiman....multi au foarte mare dreptate in legatura cu sistemul....se putea obtine un sunet mai clar.... prin combinatie serie-paralel si iesea o impedanta la care nu se intra in distorsiune mecanica si nici amplifurile nu erau forjate....mergeau lejer....cu toate ca este sistem line-array se poate lega si in combinatie...eu am vazut asa ceva...cu 10 boxe beyma intr`un top pe o parte si 10 pe cealalta....daca reusesc sa fac rost de o poza din interior o sa pun pe forum....erau difuri de 8" si hornuri de 2 " in fiecare boxa cate 2 bucati de 8"....nu stiu modelul.....boxele erau facute din plywood, vopsite si imbracate in metal pentru o siguranta mai mare la sustinere.....o boxa avea in jur de 25-30 kg...deci un top avea aprox 280-300 kg.....si pe partea de bass avea 8 bucati bass beyma dublii cu difuzoare 18P1000/ND...deci 16 difuzoare in total in basi.....o suma a puterii era aprox 40KW

exact asta e sistemul care-l descrii u ....macar aveti habar dc a cazut sitemul din cand in cand?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 09, 2008 11:30 pm 
Neconectat
User

Pana la urma e sistemul tau sau nu ? Ca nu m-ai lamurit. :roll:

Din cate stiu eu pe acest forum sunt 2 persoane care stau in spatele mixerului la un concert live ( poate sunt mai multi, dar acuma numai la 2 imi sare minte, si ii si salut pe aceasta cale, ca doar se stiu ei 8) ).
edit: ma refer la userii activi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 09, 2008 11:41 pm 
Topiman scrie:
macar aveti habar dc a cazut sitemul din cand in cand?

poi zi odata. Nestiind ce s-a intamplat...am tras niste concluzii, in care am precizat clar cuvantl CRED

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 09, 2008 11:46 pm 
Neconectat
User

deci fiti atenti!!!! ce s-ar intampla cand un tip habarnist in sonorizari ar avea un battle mixer la mana si ar da dintr-o data gainurile carte maxim si mainul la maxim .....cand probele de sunet erau facute la nici jumate volumul sa sune asa clar ,frums ,pur cand i se nazare la ditamai tu dj de rappp ...drogat,beat indiferent cum o fi fost el ...da auda mai bn ca doar is infundate urechile cu @praf de pusca @?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 09, 2008 11:48 pm 
bullshit.

era oprita muzica cand urlau sisu si puya si picau mid-basii. la fel si cand a aparut grasu ala de a facut intro-ul.

din cate am auzit eu de dj wicked nu are obiceiul de rosu... da 0 db la sursa.

sau poate nu a auzit muzica din monitoarele alea Samson :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 09, 2008 11:52 pm 
Neconectat
User

man ...drogatii aia o avut micurile lor legate ,reglate din battle mixer ..la noi pe mixer erau doar 2 cabluri ..incelege.. daca erai acolo ai fi inteles mai exact .....semnalu de intrare in mixerul mare indicat de pfl statea in clip ....ala e curat distors ......

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 10, 2008 12:09 am 
greseala " injinerului die suniet ".

Eu de la o faza patita cu funky dj-s nu mai fac asa cat traiesc !!!

semnal separat de la fiecare instrument/mixer/microfon..etc.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 10, 2008 12:15 am 
Neconectat
User

topiman.....din ce judet ii sistemu`?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Mai 10, 2008 12:20 am 
Neconectat
User

......eu din cate vad acolo NU sunt ampui ECLER ci nishte behringher.....BOXELE NU SUNT CELE DE CARE ZICEAM EU......tre sa caut poze sa vezi despre ce este vorba...sistemul de care vb eu ii din orasu` arad....si ii a lui un prieten de`al lui taicamio.....boxele care le vad acolo NU sunt cele despre care vorbesc eu...NU sunt imbracate in metal.... :roll:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 82 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2