The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Lun Iun 30, 2025 1:47 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 64 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 5:29 am 
Neconectat
User

Mai parakiosu, tu nu cumva ai ascultat 135dB dintr-un difuzor de 9" ? :D
Pana la urma vrei ce vrea kenwood. Boxe mici care sa urle cat wn-urile.
Din pacate NU exista asa ceva.

117dB ar fi ok pentru un chef. Sau tu vrei ca donpetru, nunta la 130dB? :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 12:38 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Parakiosu2 scrie:
crede-ma ca daca mixezi intr-un club unde sa ai 135 de decibeli nu prea auzi nimic in casti pe la 117 -120 db

si stai linistit ca asta cu surzitul e poveste de adormit copiii.

Parakiosu

la 135 dB continuu, pe partea de medii si inalte , nu stii in ce directie s-o apuci ca sa scapi mai repede de acolo, crede-ma.

peste 115 dB continuu , intr-o noapte intreaga (in punctul unde te aflii) se lasa cu tinitus (tziuit in urechi timp de cateva ore/zile)
daca nu o lasi mai moale poate sa se instaleze pe veci (simultan cu pierderea sensibilitatii pe partea de inalte ).

nu e nici o poveste de adormit copii.

tziuit de cate o zi doua am patit de mai multe ori dupa sonorizari mai in forta.

cunosc Dj care nu mai aud peste 12 Khz

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 4:17 pm 
Baieiti nu va contrazic

dar cand a fost nenea tiesto la bucuresti ultima oara am bagat capul in boxe de facea publicul poze ca la urs.Si credeti-ma ca nu te suprtai la 10 metri,langa boxa nu pot sa va explic cum era.Bine eu am bagat capul in sub-uri ca sus la topuri nu a ajuns :lol: dar si sub-urile tot dB scoteau.Eu sunt maniac sa se auda tare.Spre exemplu multi dj care merg pe la nunti isi monteaza boxele in asa fel incat ei sa stai in spatele lor .Eu le nu sa bata si spre mine ca daca stau in spetele lor nu ma satisface SPL-ul. :twisted:

LE:

castile de care va zic intradevar nu le suporti pe urechi pe la 80% volum.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 4:31 pm 
Neconectat
User

80% din volum , de la calculator , laptop , mixer , sau o putere de 2 x 2000w? :roll:
Apropo , de unde sti ca era 80% din ce pot ele? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 4:39 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

1. urechea nu este atat de sensibila in zona de subbass

2. poti baga linistit capul intr-un subwoofer, sunt convins ca nu avea mai mult de 130 dB .

doar cand re indepartezi, incep subbasii sa se insumeze si sa creasca SPL-ul

efectul asta l-am observat de mai multe ori

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 5:12 pm 
Sandu_Alex_999 scrie:
80% din volum , de la calculator , laptop , mixer , sau o putere de 2 x 2000w? :roll:
Apropo , de unde sti ca era 80% din ce pot ele? :roll:

daca nu ai auzit pana acum iti spun eu:castile se maga in mixer.Daca vrei sa le legi tu la ipod ,mp3 player ,pe iesirea aplifului nu ai decat.dar in sonorizari profesionale castile numai in mixer sunt introduse.

nu am zis ca cei 80 % reprezinta ce pot ele.doar ce pe Phone volume scrie 20 40 60 80 100 % volum.E cea de scoate mixerul si nu as putea sa iti un anume SPL la 80 % volum dar pot sa iti spun ca nu le suporti pe urechi.

ON Topic

Daca are careva ideie de unde pot cumpara amplif pentru boxe de care am mai cerut aici il rog sa speakuiasca.Daca nu il rog pe mircea sa stearga postul asta ca e deja pe aratura si nu am vazut decat intepaturi in loc de sfaturi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 7:09 pm 
Neconectat
User

Sti, acuma chiar nu vreau sa crezi ca te atac, dau ca tot am ceva cu tine, dar sa sti ca la concerte nu prea te lasa cu mai mult de 120 dB inspre multime. Bine ca la bas poate te duci un pic mai mult, ca una is 120 dB la 1 kHz si alta is la 50 Hz.
In fine, nu spun ca ai zice prosti, dar sa sti ca taria sunetului e relativa. In general cu cat ai mai multe distorsiuni ( sau daca e comprimat la greu ) suna mai tare. Ca si ex iti dau un sistem EV, xLc parca si suburi de 2x18" tot de la ei, nu mai stiu exact modelul si mi-e lene sa-l caut pe site la ei, dar am stat la 10 cm de 6 membrane de 18" in care intra cam 1 kW, si la 1 m de ele putea sa vorbesc la ureceha cuiva si sa ma inteleaga perfect. Si recunosc ca nu mi s-a parut deloc tare, dar sistemul de auzea la 2 km ( ce-i drept, era cam in mijolcul campului, cu o padure imprejur ), cu toate ca era destinat sonorizarilor interioare.

Ca sa fiu ontopic: Acum cativa ani am ascultat o pereche de boxe cu E10 ( nu mai stiu exact modelu, dar sigur nu erau 200S ) si cu pht ( ceva model lat ), active in cutie de pal de 18. Au unat ok, dar din pacate, cum erau active, cred ca aveau peste 30 kg.
Nu stiu ce boxe vrei tu, dar mie alea nu mi se pareau deloc boxe de voiaj, adica, cu toate ca erau mici, si sunau, erau total impractice din punctul meu de vedere. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 7:24 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Eu zic ca se poate face ceva frumos activ in regim diy, cu incinte din plywood, amplificator cu sursa in comutatie s a m d.
Totusi de ce nu zice nimeni nimic de coaxialul de 8" de la paudio ? :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 7:52 pm 
pitbull_bog scrie:
Eu zic ca se poate face ceva frumos activ in regim diy, cu incinte din plywood, amplificator cu sursa in comutatie s a m d.

nu faci cutii din ply sau pal .... iei cutii de plastic si gata
nu cred ca ii ajunge 8 " e prea maniac de spl :D
:lol:

p.S nu prea as baga sursa in comutatie in boxe active , nu as avea incredere ca ma duce un show de 12 ore in clip

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 8:05 pm 
Neconectat
User

Is amplificatoare de puteri foarte mati cu surse in comutatie care rezista fara rateuri. Intrebati-l pe nexus, el e fan.

Ceea ce am vazut eu aveau traf toroidal si radiatorul era cat spatele boxei. Cred ca ampul era intre 100 si 200 W rms in 8 ohmi.

Eu cred ca ar fi satisfacut, adica daca-i dai in blana si bagi ceva distorsiuni din amp o sa sune destul de tare un 8". :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 8:16 pm 
Neconectat
User

Ce zice Radu e adevarat. SPL-ul mare nu deranjeaza asa de mult pe cat s-ar crede.
Daca distorsiunile sunt mici si discurile ascultate sunt bine inregistrate e chiar relaxant sa asculti o muzica la un nivel ce ar parea tare.
Pe muzica comerciala, la 120 db iti spargi capu' :lol:
Dupa parerea mea fa cu PA-800 si PCT-300, ca ies mici rau.
Mai adusese DNA niste mid-woofere de 6.5", PA-100FN, nu stiu daca mai aduce. Cu astea ies mai mici boxele. :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 8:34 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Dr4g0n ziceam sa faci cutile din ply si nu sa cumperi de plastic din 2 motive.
1 nu mi-au placut niciodata boxele din plastic
2 e mai usor de adaptat/decupat locul pentru un radiator, un suport pentru componentele amplificatorului in lemn decat in plastic.

Si crede-ma ca o sursa in comutatie bine dimensionata si cu componente de calitate e de multe ori mai buna decat un traf.
:wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 8:52 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

argumentele nu sunt solide:
1- daca tie nu iti plac, nu inseamna ca nu sunt bune :)
2- poti monta cu usurinta un sasiu din aluminiu pt piese cu surub si piulita.

eu as sustine ideea incintelor din plastic pt ca:
1- sunt usoare
2- usor de transportat
3- pt modele mici sunt excelente

Eu spre exemplu ma gandeam la varianta pentru 2 sateliti full neo in incinte de plastic. Cu cat sunt mai usoare, cu atat le poti manevra mai repede si fara efort.

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 9:14 pm 
Dr4g0n scrie:
pitbull_bog scrie:

nu faci cutii din ply sau pal .... iei cutii de plastic si gata
nu cred ca ii ajunge 8 " e prea maniac de spl :D
:lol:

p.S nu prea as baga sursa in comutatie in boxe active , nu as avea incredere ca ma duce un show de 12 ore in clip

ce vreau eu sunt niste boxe care le are si DJ Tutor intr-un clip de al lui dar nu gasesc poze.Dar o sa faca un dsen poate stie cineva ce firma face modelul asta de boxa.Si ceva gen boxa de studio m-ar aranja numai sa fie activa si sa se auda tare.

Sunt niste boxe cu fata semirotunda si care au cam 30 pe 30 la fata
se pun pe stand si la unele modele au picioare cu talpa din pal
nu stiu cum sa va explic oamenilor
nu am gasit poze

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 12, 2008 9:20 pm 
Parakiosule, 138 de db au castile tale sa zicem, dar ia zi..... la ce distanta. una e 1 metru si una e 1 cm. Dupa cum ai zis tu, castile tale se aud mai bine ca db-urile alea.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 64 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2