Sti, acuma chiar nu vreau sa crezi ca te atac, dau ca tot am ceva cu tine, dar sa sti ca la concerte nu prea te lasa cu mai mult de 120 dB inspre multime. Bine ca la bas poate te duci un pic mai mult, ca una is 120 dB la 1 kHz si alta is la 50 Hz.
In fine, nu spun ca ai zice prosti, dar sa sti ca taria sunetului e relativa. In general cu cat ai mai multe distorsiuni ( sau daca e comprimat la greu ) suna mai tare. Ca si ex iti dau un sistem EV, xLc parca si suburi de 2x18" tot de la ei, nu mai stiu exact modelul si mi-e lene sa-l caut pe site la ei, dar am stat la 10 cm de 6 membrane de 18" in care intra cam 1 kW, si la 1 m de ele putea sa vorbesc la ureceha cuiva si sa ma inteleaga perfect. Si recunosc ca nu mi s-a parut deloc tare, dar sistemul de auzea la 2 km ( ce-i drept, era cam in mijolcul campului, cu o padure imprejur ), cu toate ca era destinat sonorizarilor interioare.
Ca sa fiu ontopic: Acum cativa ani am ascultat o pereche de boxe cu E10 ( nu mai stiu exact modelu, dar sigur nu erau 200S ) si cu pht ( ceva model lat ), active in cutie de pal de 18. Au unat ok, dar din pacate, cum erau active, cred ca aveau peste 30 kg.
Nu stiu ce boxe vrei tu, dar mie alea nu mi se pareau deloc boxe de voiaj, adica, cu toate ca erau mici, si sunau, erau total impractice din punctul meu de vedere.