The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 12:59 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 73 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 26, 2007 10:21 pm 
la e12 neo vs beta12 si eu sunt pentru eminence beta

le-am si testat... pe amandoua. beta 12 + apt 150 si e12 neo cu pht. nici nu miroase pa-ul pe langa eminence la faza asta din toate punctele de vedere.

oricum per total eminence ma lasa super rece din cauza parametrilor chiar si la difuzoarele de top, ma rog, nu stiu ce au scos mai nou ca de 2 ani nu m-am mai interesat de eminovici.

nu vad care e faza cu "rcf vs pa" aici. cineva a intrebat ceva de rcf si eu am raspuns. :roll: , putea sa fie pd, b&c, ciare, ying chung. daca nu le vinde nimeni...chiar nu vad problema. e un forum strict pa? sau un forum pro audio ? :? daca unul cere 2 boxe active si zice ca vrea sa puna 5000 E jos pt ele, eu nu pot sa-i recomand tt 25 a pt simplu motiv ca-i rcf si sar " lingaii " pe mine ca este ceva mai ieftin si asemanator?

Later EDIT:

nyx, tu nu esti caminist veteran in observator cumva? :D , nu tu mi-ai ascultat wn-urile anu trecut cand aveam 1" pe ele ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Oct 26, 2007 11:08 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

comparatia nu este corecta

corect ar fi fost sa punem un E12-200S pe langa acel Beta

difuzor care s-ar fi comportat cel putin la fel de bine , dar la un pret mult mai bun

E12-200S - 180 RON in Ro (daca ar fi importat)
Eminence Delta 12 - 258 RON la Senia (se cam apropie de C12-300MB care nu discuta cu astfel de jucarele)

E12-200N a fost proiectat pentru alte aplicatii decat Beta 12

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 27, 2007 12:57 am 
nexus3 scrie:
comparatia nu este corecta

mda ca si 3 bas reflex vs 1 horn. in fine stii tu la ce ma refer.

acuma despre eminence... la cele pt aplicatii pro ceea ce ma enerveaza la maxim e ca aproape toate au un peak de vreo + 6 db fata de cel liniar. si multe au peak-ul respectiv in zone sub 1,4 Khz.

Am vazut multi basi eminence pe 18 ca s-au parlit. ok ziceti...thd & restu' tacamului. dar totusi... acuma basii inlocuiti de dynacord (EV inside), rcf si restul mai "de firma" de ce nu se parlesc ? Am reusit sa ard un beta12 cand ascultam acasa la un volum foarte decent, nici 20 la suta dintr-un amplif de 2 x 60 w.

Parerea mea e ca Eminence o sa pice, au avut momentul lor de glorie dar nu au venit cu noutati. Cel putin in Europa au picat de mult. mai au noroc cred in america cu vanzarile. Fac pariu ca daca acuma iti cumperi un difuzor eminence bl-ul e mai slab cu cel putin 20 la suta din cauza ca difuzoarele-s vechi.

la tweeterele apt, under tonsil's liscence...jos palaria, parerea mea

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 27, 2007 1:03 am 
Neconectat
User

adircf scrie:
hai lasa-ne ca nu stii nimica.[/b]

Un raspuns foarte inteligent, cu o gramada de afirmatii...bravo! :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 27, 2007 1:11 am 
ne bucuram ca in sfarsit realizezi asta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 27, 2007 1:27 am 
Neconectat
User

Care ne? Cand nu ai ce sa zici, faci reply-uri ca ala de mai sus, goale si fara afirmatii...frumos ce sa zic, real wise...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 27, 2007 10:12 am 
Neconectat
User

Cazul tau a fost unul nefericit.

Ultima oară modificat de Sharky pe Joi Apr 09, 2009 10:40 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 27, 2007 1:20 pm 
stiu. cazul mai nefericit ca dupa ce l-am dus la rebobinat mi-a spus mosul ca l-am primit cu bobina dezlipita ca nu prezenta urme de lipici, doar putin pe o jumatate.

iri mi-am adus aminte numai ca mi-a fost lene sa dau edit, ca am ascultat un alfa 15a cu un pht (nu apt)... si era taiat pht-ul la 5 khz. din cauza peak-ului respectiv avea un sunet extreeeem de ciudat. Oricum seria alpha de la eminence e un gunoi si jumatate. o fii ea o serie entry level...dar totusi e cea mai varza serie entry-level pe care am vazut-o. au o medie ce-i frumoasa...in rest.. just a bad joke.

Don scrie:
Care ne?

shase sashi in shase saci. unii raman pe hidden :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 27, 2007 3:12 pm 
Neconectat
User

ne - pronume la persoana I plural :wink: ( reprezinta mai multi )

Deja discutia ajunge de la fullrange la firme...iarasi o luam pe aratura... :lol:

Eminence eu nu cred ca o sa pice...din mai multe motive: in America ei au cele mai mari vanzari, iar in Europa ei detin PD si Fane, probabil si alte mari, despre care nu se stie.

Nu sunt fan o anumita marca, dar pana acum ce am testat de la P Audio mi-a lasat un gust deloc amar, deci am fost foarte multumit. La fel, ceea ce am auzit si de al alte firme mi-a placut mult, exceptie facand doar Berry...printre firmele alea se numara ( Ev, Dynacord, JBL, RCF, L"Acoustic, si sisteme facute OEM pt artistii care vin in concerte mari, evident de catre una din firmele mentioante anterior, ex Depeche Mode au avut L"Acoustic, dar faca nicio sigla, dar cu aspect absolut identic ).

Ca si comparatie mi se pare corect sa comparam PA cu Eminence, pt ca ambele fac difuri si nu boxe. Dar sa comparam o boxa ce iese cu difuzoare de la PA cu alte boxe facute de catre firma nu prea. O boxa ce o faci tu cu difuzoare are mai multe variante de sunet, care depind de buget ( cu cat e mai stufos filtrul, cu atat creste pretul, iar in 99% cazul filtrul trebuie sa fie stufos ). O boxa facuta de firma, gen RCF Art, sau seriile de la Yamaha, au toate un singur filtru, acelasi pret, sia colo firma alege calitatea, nu clienteul.

Pana la urma cred ca este o mare problema de marketing, confundata cu dragostea pt o firma.
Ca sa dau si eu un exemplu, sut de pare ca JBL Vertec este un sistem excelent, care suna foarte bine si sunt de parere ca nu poate fi reprodus cu difuzoare care se gasesc in comert, indiferent de marca. Este cineva de acord cu mine ? Daca da sa spuna de ce, daca nu la fel sa spuna de ce....

Mie mi se parea ca discutia deriva iarasi in disputa rcf vs pa, dar se apre ca mi s-a parut, sau cel putin a juns pe alt fagas, in asa fel incat nu va mai fi nevoie sa se inchida topicul.
Totusi eu sunt de parere ca se discuta prea mult pe teorie, si prea putin pe practica, si multi vor numai sa se certe. Ideea unui forum nu este asta ( cearta ) dar traim in Romania, deci totul este posibil... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 27, 2007 3:55 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

sa nu iutam ca si-n america totul e posibil :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Oct 27, 2007 6:12 pm 
Radu scrie:
sunt de pare ca JBL Vertec este un sistem excelent, care suna foarte bine si sunt de parere ca nu poate fi reprodus cu difuzoare care se gasesc in comert, indiferent de marca. Este cineva de acord cu mine ? Daca da sa spuna de ce, daca nu la fel sa spuna de ce....

Eu las pozele sa spuna tot.

Imagine
Imagine
Imagine

astea-s difuzoarele din vertec. Mai tin minte acum vreo 4 sau 5 ani cand am inceput sa dau pe google cuvantul "subwoofer" :lol: (cam pe atunci am inceput cu audio) , ca am dat de vertec. mi-au picat ochii efectiv.

Mie-mi place efectiv de JBL ca au inceput sa colaboreze si cu altii rezultand urmatoarea poza.

Imagine

- JBL
- procesare DBX
- amplificare CROWN
- Conectica Neutrick.

faza e ca daca coopereaza firmele sa nu se opreasca inovatiile aduse in urma competitiei :roll:

p.s.

Tocmai mi-am tras in zona de la un user o boxa JBL Control 5 si un sub control 18. Ce bestial se aude !!!.... snake :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 28, 2007 2:18 pm 
Neconectat

ce cooperare? :lol:

verifica putin cine detine ce.

JBL si Crown sunt doar niste marci ale aceleiasi companii in final .

http://www.harman.com/

da un ochi aici sa intelegi schema pe larg 8)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 28, 2007 2:21 pm 
Neconectat

Radu scrie:
sunt de pare ca JBL Vertec este un sistem excelent, care suna foarte bine si sunt de parere ca nu poate fi reprodus cu difuzoare care se gasesc in comert, indiferent de marca. Este cineva de acord cu mine ? Daca da sa spuna de ce, daca nu la fel sa spuna de ce....

[/quote]

pt cei care au acces la facilitati de productie in regim OEM nu este deloc o problema.

Fonduri sa fie :wink:

un utilizator nu are cum sa atinga un astfel de nivel, este absolut normal.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 28, 2007 2:33 pm 
apoi nu prea m-am uitat la stiri de vreo 1 an. eminence a luat pe ala. jbl-u are aia si aia. repede se misca baietii mai nou

edit:

Eu am 2 cataloage de la Harman si nu mi-o picat fisa pana acuma. my bad

da in orice caz, topul ala... e facut numai din " spuma" brand-urilor. Tre sa caut ceva review-uri pe net.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 29, 2007 8:28 am 
Neconectat
User

nexus3pt cei care au acces la facilitati de productie in regim OEM nu este deloc o problema.

Fonduri sa fie :wink:

un utilizator nu are cum sa atinga un astfel de nivel, este absolut normal.[/quote]

Deci esti de acord cu mine ca un om oarecare ( ca mine ), nu are cum sa faca ceva asemanator. Deci trebuie sa cumpere ceva brand name.

[quote="AdiRCF scrie:
Tocmai mi-am tras in zona de la un user o boxa JBL Control 5 si un sub control 18. Ce bestial se aude !!!.... snake

Nu fi rau...sti ca imi place boxa aia...oare mi le da si mie pt o zi ? Tre sa mai facem o intalnire, macar sa iesim la bere... :roll:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 73 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2