The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 12:32 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Atenuator feedback
MesajScris: Mar Noi 30, 2010 11:20 am 
Neconectat
User

Salutare, m-am trezit peste noapte pus in situatia de a folosi asa ceva si nu prea stiu cum se foloseste.
Dar mai intai sa spun cum stau exact lucrurile. E vorba de instalatia de sunet de la o trupa de teatru. Boxele sint amplasate astfel: doua in fata scenei, doua in spatele scenei (dupa decoruri). Pt ca unele locatii au o acustica foarte proasta si nu se aude ce vorbesc actorii pe scena, vor fi amplasate in scena 3 microfoane de fond (condenser), care sint extrem de sensibile, posibil sa folosesc si lavaliera pt actori, iar de aici microfonia de rigoare, care la un spectacol de teatru chiar e un dezastru.
Despre atenuatoarele de feedback nu stiu nimic si incerc sa ma documentez acum, motiv pt care m-am gandit sa deschid un topic aici, poate sint oameni care lucreaza cu asa ceva si imi pot da ceva detalii.
Sincer sa fiu nu stiu exact nici unde se monteaza, banuiesc ca intre mixer si amlificare, de aici puteti trage concluzia ca nu stiu chiar nimic despre acest accesoriu.

http://www.thomann.de/gb/sabine_fbx_2410.htm

Multumesc de atentie.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Atenuator feedback
MesajScris: Joi Dec 09, 2010 6:23 pm 
Neconectat
User

eu cred ca folosind putin efect "deelay" pe microfoane, setari stricte de limitter (ATTAK si RELEASE cat mai mic, RATIO la infinit) eventual un compressor bun (altele decat behringer, phonic sau mai stiu eu ce pocnitori) poti incerca un dbx 266xl + o mana experimentata pe mixer....si gata!

Eu unul nu am incredere....de fapt, nu cred ca exista vreun procesor care sa te scape total de microfonie, "feedback destroyers"-urile care se gasesc pe piata, au ca priincipiu detectarea frecventelor care cauzeaza microfonia, apoi fie le semnaleaza (urmand ca userul sa reduca din egalizator frecventele respective) fie le inlatura el automat....insa nu ofera protectie 100% ...e posibil sa ma fi inselat (poate a aparut si un aparat care sa ofere protectie 100% impotriva microfonie...desi ma indoiesc)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 

Ora este UTC + 2