Ok ... hai sa va spun o faza tare ... am fost aseara la festivalul Best Fest ... din cate am observat se pare ca au luat echipamentul de la o singura firma, poate din afara pentru ca nu cred ca exista la noi cineva sa aibe echipament pentru trei scene mari si inca cateva mai mici. Aveau line-array Martin Audio, deci ceva serios. Bassii mai difereau de la scena la scena.
Anyway, am fost sa ma distrez nu sa fac inventar , daca stie cineva mai multe ne poate povesti mai pe larg.
Am profitat de o pauza si am dat un tur al festivalului. Undeva la margine , parca innadins pusa, era Blazing Scene (parca) ... jamaica, reggae, peace and harmony. Muzica se auzea cam incet si ciudat de la departare.
Cu fiecare pas pe care-l faceam incepeam sa realizez ce se intampla. In dreapta scenei, o piramida de boxe zbiera pe medii inalte si medii joase in toate directiile. Cum sa va spun, vreo 8 topogane, vreo 20 cutii cu cate un difuzor in ele, cu grile cumparate de pe Maica Domnului, de 15 de 12, ce s-a putut, vreo 2, nu stiu cum sa le zic, ansambluri de cate 4 goarne de inalte, care nu se auzeau parca deloc, toate asezate intr-o armonie perfecta in forma de piramida.
M-am gandit ... n-au avut bani si au adus si ei ce au putut de pe la sunetisti batrani si rockeri din anii '80. N-aveam cu ce sa fac o poza, si dau de un prieten care-i lautar intr-o formatie de Nu-Jazz, Funk... il intreb daca are aparat sa ramanem si noi cu o amintire, si ... am ramas surprins de ce mi-a zis. Se pare ca este un nou trend pe la baietii astia, vor sa semene cat mai mult cu jamaica, ca asa e cica pe la ei ... piramide de boxe, si sunet prost. Cica si la Street Delivery au avut tot boxe de-astea ... am gasit si o poza
http://a-visa-pe-bucatele.blogspot.ro/2012/06/street-delivery-2012-ziua-doi.html e pritre alea.
Mi-a confirmat asta si un Dj care incerca sa puna si el muzica acolo.
Concluzia ... fiecare poate sa interpreteze cum vrea. Eu cred ca e prea exagerata treaba asta ... puteau spre exemplu sa puna sunet calumea si sa-l faca sa para old-jamaican-school.
Probabil nu va mai trece mult timp si o sa-l vedem pe Puya cu casetofonu pe umar, dj-i care sa puna pe magnetofoane ... etc.
Va salut!