The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 27, 2025 3:44 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: probleme acte auto
MesajScris: Mar Feb 14, 2012 12:01 am 
Neconectat
User

salut..imi cer scuze ca n-am mai fost pe aici dar am avut ceva probleme...

iar acum am una mare de tot...
de curand mi-am luat o masina...azi am fost la RAR sa ii fac identificarea...cand surpriza:motor schimbat...seria motorului nu corespunde cu cea de pe carte..de fapt nu se poate citi deloc ..l-am intrebat pe cel de la rar de unde stie el ca nu e motorul original si ca pur si simplu a ruginit ..mi-a raspuns cu zambetul pe buze cica "pai m-am uitat in baza de date si anul trecut avea serie (in poze) care se putea citi perfect..nici o serie nu ajunge in halul asta intr-un an"
in schimb,motorul e identic cu ce avea inainte..asta stiu sigur
l-am sunat pe cel de la care am luat masina si a inceput sa se eschiveze "ca stai ca nu stiu ce , ca stai ca nu stiu cum"...
acum astept sa-mi trimita o declaratie pe propria raspundere ,cum ca el a schimbat motorul, care a fost in prealabil la notar, dar nu stiu cat de "responsabil" e cu "trimisul"
acum va intreb..daca nu-mi trimite declaratia, aveti idee ce trebuie facut?
la el nu pot sa ma duc asa usor..eu sunt din galati, el fiind din olt..asta inseamna o calatorie dus intors de aprox 1200 km si numai benzina m-ar costa vreo 600ron :roll: ..si nu mai punem ca nu se poate circula ..eu nici atat avand tractiune spate :roll:

va rog, un sfat :(

Sus

Subiectul mesajului: Re: probleme acte auto
MesajScris: Mar Feb 14, 2012 12:42 am 
Neconectat
User

Neatentia se plateste,trebuie neaparat !!!!! sa te uiti la serii sa corespunda cu cartea cand cumperi o masina, mai ales la masini mai vechi predispuse schimbarii de motor.Acum legal singura solutie e sa iti omologheze noul motor.Mai putin legal e sa dai mita de cate ori ai ceva de a face cu rar.Mai nasol daca te opreste controlul de trafic.
La omologare din cate stiu dupa noua lege motorul schimbat trebuie neaparat sa nu depaseasca cu mai mult de 40% puterea celui vechi si sa functioneze pe pe acelasi tip de carburant. Daca nu respecta conditiile astea omolagrea devine un calvar birocratic(plus mite infinite) de nu merita masina.

Sus

MesajScris: Mar Feb 14, 2012 1:03 am 
Neconectat
User

pai eu cand am luat-o, m-am dus tocmai pana in olt..deci mersesem 600km...acolo nestiind ce si cum, am zis ca fac rar-ul acasa...seria sasiu corespundea, dar cea de motor este undeva sub masina pe langa cutie si se poate vedea numai cu camera video gen cum au cei de la rar...n-am avut cum sa verific acolo...

cat despre motor e lafel..capacitate, carburant, putere si tot..e identic cu ce avea inainte..de aia m-am si "pacalit"..ca mai vazusem masini cu aceeasi motorizare si cand l-am vazut pe asta, am crezut ca e cel original ...

greseala mea e ca m-am grabit (fiind si vremea de vina)... dar pur si simplu nici nu mi-a dat prin cap ca are motorul schimbat... puteam sa ma duc intr-un oras vecin si faceam rar-ul fara probleme..imi scria pe cartea masinii ca nu se poate citi seria motorului si ma "spalam pe maini"...dar acum, ca mi-au dat respins la mine la galati nu mai am cum, si s-a complicat destul de tare treaba

totusi as vrea sa stiu daca e vreo cale legala in caz de nu-mi trimite declaratia..fara mite si etc..oricum sunt 100% convins ca va trebui sa dau "prajitura", dar as vrea sa stiu din propria curiozitate...

si daca a mai patit cineva asa ceva, il rog sa ma anunte sa vad cum a scos-o la capat :(

multumesc

Sus

MesajScris: Mar Feb 14, 2012 1:48 am 
Neconectat
User

Acum vreo 2 ani mi-am cumparat masina,nu aveam prea multi bani si deci doar masini vechi intrau in calcul.Am fost sa vad peste 10 masini si 7 aveau motor schimbat,de aceea zic ca masini mai vechi de 10 ani sunt sansele f mari sa fie schimbat motorul.Si la nici una cand am intrebat nu au recunoscut ca e schimbat motorul,iar cand ii confruntam cu seria in fata o luau cu ''motoru ii piesa de schimb,oricum'', '' ca el cat o circulat cu ea nu o avut probleme si dinalea''. Le-am dat direct jet.

Sus

MesajScris: Mar Feb 14, 2012 2:10 am 
Neconectat
User

fii sigur ca nici eu nu o mai luam
in fine..fapt consumat..acum incepe "frecusul" ...mai nasol e ca nici de banuti nu mai dispun momentan, ca ma apucasem eu deja sa schimb uleiuri, garnituri, curele, cauciucuri, baterie, etc ...sunt cu moralul la pamant :( :( :(

Sus

MesajScris: Mar Feb 14, 2012 10:47 pm 
Neconectat
User

Daca eram in locul tau in secunda 0 dupa descoperirea nepotrivirii seriilor mergeam la politie si faceam o plangere impotriva vanzatorului in care eu persoana de buna credinta il acuzam de abuz de incredere,fals si uz de fals.
Nu-i tarziu nici acum sa mergi sa faci o plangere sau macar sa te sfatuiasca ce sa-i zici vanzatorului sa-ti recuperezi macar o parte din paguba.

Faza cu abuz de incredere a folosit-o un vecin de-al meu samsar de masini care a luat o bora de la cineva si nu a verificat seriile.A mers dupa 2 zile la politie si a fost indrumat sa sune vanzatorul si sa-i spuna ca daca nu-i restituie banii intra sub incidenta legii cu abuz de incredere.

Sus

MesajScris: Mar Feb 14, 2012 11:22 pm 
Neconectat
User

da..m-am gandit si la asta
chestia e ca vreau sa pastrez masina...deja am bagat bani in ea si am muncit la ea de mi-au sarit capacele... dar daca nu se poate o sa ajung si la politie :(
ms de reply...

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 9:52 am 
Neconectat
User

Motorul este piesa de schimb.
Eu am un Cielo si am schimbat motorul cu unul la fel. M-am dus la RAR sa-l omologheze si sa scrie in cartea masini noua serie.
Nu ai nevoie de factura la motor sau alte dovezi. Se plateste o taxa modica.
Repet, am inlocuit cu motor identic.

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 12:45 pm 
Neconectat
User

da..este intr-adevar piesa de schimb..dar la mine sunt 2 probleme si anume:
1) eu inca nu sunt proprietar pe masina..am facut doar contractul vanzare-cumparare ..acum vroiam sa fac dar m-au respins...si nu cred ca pot face eu ceva in privinta asta
2) la mine nu se poate citi seria..e intr-o stare deplorabila..si nu am cum sa demonstrez ca e identic cu ce avea inainte...

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 5:12 pm 
Neconectat
User

vezi unde e pozitionata seria, daca e pe blocul motor pansonata direct trebuie incarcat cu sudura ,polizat si pansonata noua serie.

daca este pansonata pe o placuta care este ulterior prinsa pe motor cu nituri este mult mai simplu faci o placuta stantata cu seria din carte si o prinzi pe motor in locul celei vechi.

ps: vezi din ce material este blocul motor ca sa sti si ce fel de aparat de sudura cauti.

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 6:09 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

cand seria devine imposibil de citit se trece in acte acest fapt , nu se mai poansoneaza nimic

nu incerca sa scrii seria pe blocul motor pentru ca este caz penal.

Cere sa discuti cu cineva din conducerea RAR pentru a rezolva problema.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 6:22 pm 
Neconectat
User

mircea daca el ar fii obs ca seria este diferita se ducea f frumos la cineva , ii pansona seria acolo si scapa de stres si alergatura..

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 6:30 pm 
Neconectat

cum sa poansoneze o serie pe motor , voi va auziti ce spuneti?

Serii modificate pe o masina atrag automat notificarea politiei de catre RAR. Oamenii fac asta zilnic, nu sunt tampiti, o serie rescrisa se vede de la un Km. Chiar nu ai ce face si vrei sa dai cu subsemnatul pe la politie?

Am doi prieteni care au deja in acte seriile de motor trecute ca "fara serie" din cauza coroziunii. Se poate fara nici o problema. Procedura legala este ca RAR sa constate ca seria nu mai poatefi citita si sa mentioneze acest fapt in acte.

banuiesc ca aceasta este problema reala si ca nu sunt si alte bube la masina.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 7:19 pm 
Neconectat
User

asta e singura problema , Mircea, nu reusesc sa citeasca seria...dar mi-au zis din prima ca e schimbat pentru ca masina a fost inmatriculata in romania in dec 2010..si eu au in baza de date poze de la serii...si nu pot sa-i zic ca a corodat asa ca mi-a si zis "nici o serie nu rugineste in halul asta intr-un an"..adica si-a dat seama ca e schimbat..si eu neavand "pile" ca na, doar asa se poate face treaba la noi, m-a respins din prima...mi-au cerut o factura de la noul motor pe care n-o am sau declaratia de la fostul proprietar cum ca el a schimbat motorul pe proria raspundere...
alta faza tare este ca am vorbit cu fostul proprietar si mi-a mai cerut el alti 80 ron ca sa-mi trimita declaratia...m-au apucat toti dracii..adica cum? tot eu mi-am luat-o in freza si tot eu sa-i mai dau lui bani?!?!? am vazut negru in fata ochilor...

Malaescu Razvan Catalin scrie:
vezi unde e pozitionata seria, daca e pe blocul motor pansonata direct trebuie incarcat cu sudura ,polizat si pansonata noua serie.

daca este pansonata pe o placuta care este ulterior prinsa pe motor cu nituri este mult mai simplu faci o placuta stantata cu seria din carte si o prinzi pe motor in locul celei vechi.

ps: vezi din ce material este blocul motor ca sa sti si ce fel de aparat de sudura cauti.

multumesc de reply, dar nu fac asa ceva

va tin la curent cu situatia

Sus

MesajScris: Mie Feb 15, 2012 7:28 pm 
Neconectat

nimic nu este imposibil.

Cere sa vorbesti cu cineva aflat intr-un post de conducere de la RAR de la tine. Explica-i situatia si cautati o solutie impreuna.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2