The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 12:02 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: mixer Yamaha MG 124 C
MesajScris: Joi Iul 19, 2007 11:45 pm 
Neconectat
User

http://www.musicstore.de/is-bin/INTERSH ... rdCatalog#
ce parere aveti despre mixerul asta ?
primele 4 intrari sunt mono, iar apoi sunt 4 stere, dintre care 2 sunt cu corectii full ( bas, medie,inalta), NU ?
am auzit ca Yamaha face mixere bune. adevarat ? intrarile.. sunt asa cum am zis eu ?

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 20, 2007 12:32 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

http://www.thomann.de/gb/phonic_am_442.htm
http://hq.phonic.com/home/files/13/AM44 ... --5126.png
asa ceva nu ti-ar place?
Stiu ca nu prea poti compara yamaha cu phonic la capitolul mixere, dar asta cu 10 E mai ieftin si stie sa faca mult mai multe ca yamaha ... are 4 canale stereo cu 4 corectii pe fiecare (yamaha are 3 pe 2 canale si 2 pe celelalte 2 canale) Si ceea ce nu imi place la yamaha asta ca nu are nici un efect, trebuie sa ai si ceva efect pt un mic sau ceva ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Iul 20, 2007 9:49 am 
Neconectat
User

mie nu mi foarte important sa aiba 1000 canale si 100 corectii, ci sa sune foarte bine. curat. nu contest ca phonicu nu suna bine, dar am auzit ca yamaha sunt pritnre cei mai buni la mixere.
oricum.. si phonicu ala e mai bun ca behringer. deci cam orice varianta as alege.... ar fi brilianta. da tind sa ma indrept spre yamaha.
are 4 mono cu corectii full (3), apoi are 2 stereo cu corectii full (3) si apoi mai are 2 stereo doar cu 2 corectii. adevarat ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 28, 2007 12:45 am 
Neconectat
User

Ca sa nu mai deschid un topic asemanator, intreb si eu care inca n-are un mixer de genul:
Cam cate canale trebuie sa aiba un mixer din acesta(cate mono/stereo) sa zicem ptr. a putea sustine un concert de anvergura mica?
Ma gandesc ca trebuie microfoane ptr. a amplifica chitarile,voce,tobe.Sa zicem 2 ptr. voce,2 ptr. chitari, 1 - bass, ptr. tobe ori iau un set de microfoane speciale ptr. tobe sau cateva separat.Si in rest care se merita mai mult : powermixer sau mixer separat si puteri separate? ma gandesc ca cea de-a doua varianta..?
PS: fara Behringer :D nu mai vreau sa aud de firma aia,really..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 28, 2007 6:37 pm 
Neconectat
User

enigma, io am loc pt 6 microfoane + 2 canale stereo.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 28, 2007 9:29 pm 
Neconectat
User

Pai acum ca m-am gandit,defapt nici n-am nevoie de canale stereo prea multe,oricum,toate sculele ar fi captate de microfoane mono nu?
Cred ca o sa iau ceva asememanator ca al tau,numai ca probabil cu mai multe canale,daca tot zici ca suna bine :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 28, 2007 9:39 pm 
tie-ti trebuie si efecte pe voce...stii bine ce zic

ia-ti ceva cu effecte.

Oricum, fa un calcul estimativ cam cate microfoane ti-ar trebui, adica cate intrari ai avea nevoie, mai adauga apoi minim 2 intrari mono si ai numarul canalelor mixerului ce o sa-l folosesti. Incearca sa cumperi ceva cu eq per canal sa aibe si un potentiometru cu frecventa reglabila adica un potentiometru in care poti sa selectezi frecventa in care o sa aiba loc atenuarea sau cresterea :wink:

daca vrei ceva de calitate sa nu cumperi low budget si entry level, pentru ca o sa fie respunzator mixerul ala de tot sunetul de pe la vreun concert :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 28, 2007 11:45 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

pentru ce efecte adi. eu fac concerte rock de un an deja .. si am un yamaha mx12/4 far nici un efect pe el. doar nu canta tata gutza sa ii trebuaisca reverb pe voce .... daca un vocal are nevoie de procesare pe voce, sa isi aduca de acasa prosecor.
in general ... eu folosesc pe scena monitoare, monitoare care in general au iesiri. adica, instrumentistul intra cu chitara in procesor/pedala etc, apoi in amplificator/monitor .. si de acolo merg cu line out in mixer, apoi scot pe fata. daca amplificatorul nu are line out .. intr-adevar merg pe microfoane.
apropos de tobe ... nu stiu ce sa zic .. in localul in care fac eu concerte.. doar toba mare, premierul si fusul le amplific .. restul chiar nu trebuie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 29, 2007 12:59 am 
e bine sa ai.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 29, 2007 12:52 pm 
Neconectat
User

ca sa faci treaba buna iti mai trebuie doua overhead-uri... 1 mic toba mare, 1 premier, 1 fus, 2 overheaduri.... daca chiar vrei sa te descurci in orice situatie iti mai trebuie doua pentru tumuri si doua pentru cazane in cazut in care bateristul are doua cazane...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 29, 2007 11:30 pm 
Neconectat
User

Tot e mai bine sa-i pui un mic in fata la cabinete, de obicei line-out-ul la combouri suna penibil.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 29, 2007 11:43 pm 
Neconectat
User

indubitabil...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 30, 2007 12:11 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

eu vb de combourile pe care le folosesc eu .. adica un marshall pe lampi, un solton cu preamplificarea pe lampi .. astea pe chitari, si am la ambele iesiri balansate xlr .. si suna foarte bine astea ...
pe bass merg pe un yamaha mai modest de 12" fara iesire, pe care il captez cu microfon.
ma descurc si eu cu ce am. nu? :P

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ] 

Ora este UTC + 2