The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 01, 2025 6:25 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Phonic
MesajScris: Vin Aug 01, 2008 11:05 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Amplificatoarele astea, din seria XP, XP 600, XP 1000, de puteri (relativ) mai mici, au ceva treaba cu HI-FI?

Intreb, ca de ce as opta pentru un XP 600 cand la aceeasi putere gasesc o Yamaha (sa zicem), pe la acelasi pret (daca nu nou, second sigur).

Si oricum, ce consum la retea are un XP 1000 si ce consum are un amplificator stereo, pe tranzistoare, de 100W.

Poate o scoate 125 W in 8 ohm un XP 600, dar cine stie in ce hal. Si mai apare in specificatii si vraja cu EIA.

Si mai intreb asta pentru ca nu prea am idee cum suna un amplificator pro. Deci presiune acustica am mai intalnit, dar... nu prea stiu ce ar trebui sa inteleg aici.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 02, 2008 12:49 am 
Neconectat
User

Treaba cu Pro si HI-FI sta cam asa..in cazul PRO ai un perete de boxe care "bubuie", putine boxe din aria PRO ajung sa induca senzatia de HI-FI, dar aici este discutabil. Insa la HI-FI stai pe o canapea linistit cu niste boxe langa tine atent lucrate, aici ma refer la aspectul visual si cu un vin bun langa tine si eventual cu prietenii. Deci sa stii ca toata treaba sta in boxe. Una este sa asculti muzica in casa la 4 incinte planar si 2 sateliti horn, ca se va auzi ca naiba si una e sa asculti la 2 boxe Unitra sau Technics si sunetul va fi altfel. Evident problema se pune si viceversa.

Amplificatoarele nu difera cu mult, batrana A/B a ramas aceeasi fara multe modificari, au aparut intre timp clasa D si T si alte si alte denumiri si clase, ca nici nu stii sa le mai deosebesti uneori. Aici nu comparam clasele diferite. Dar daca luam amplificatoare din aceeasi clasa, unul home iar unul pro mari diferente nu sunt, strict in montajul de amplificare. Caracteristicile sunetului reprodus de fiecare depinde de semnalul aplicat, corectii, preamplificare si alte si alte.

Pentru casa recomandarea mea e Harman Kardon HK3380, este un amplituner exceptional :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 02, 2008 9:26 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Deci sa inteleg ca daca amplific o pereche de boxe DIY cu un amplificator pro sau cu unul HI-FI si sa fie aceeasi sursa de semnal, cam tot pe acolo sunt in ceea ce priveste fidelitatea la o putere echivalenta. Na, ramane sa ma conving si eu, cine stie cand.

Cat despre boxele HI-FI "de pe la noi"... mai bine lasam. Prefer ceva DIY.

Nu ma consider eu audiofil, dar nu prea imi plac receiverele, aplitunerele astea cu 14 canale ce sunt de cativa ani pe piata. Prefer un amplificator stereo.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 02, 2008 11:57 am 
Neconectat
User

black79b scrie:
Deci sa inteleg ca daca amplific o pereche de boxe DIY cu un amplificator pro sau cu unul HI-FI si sa fie aceeasi sursa de semnal, cam tot pe acolo sunt in ceea ce priveste fidelitatea la o putere echivalenta. Na, ramane sa ma conving si eu, cine stie cand.

Cat despre boxele HI-FI "de pe la noi"... mai bine lasam. Prefer ceva DIY.

Nu ma consider eu audiofil, dar nu prea imi plac receiverele, aplitunerele astea cu 14 canale ce sunt de cativa ani pe piata. Prefer un amplificator stereo.

Inca o data spun, cand zic ca e cam aceeasi chestie, ma refer strict la etajul de amplificare, diferenta o fac preamplificatoarele si altele.

Nu a zis nimeni sa nu faci boxe de casa in regim DIY, ba chiar e mai bine, dar sa fie facute cu difuri pentru HIFI.

P.S. Ce ti-am recomandat eu acolo e un receiver stereo, de o calitate foarte buna. Sa stii ca nici eu nu sunt cu tspemii de canale si altele. :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 02, 2008 12:06 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Suna foarte bine si difurile pro in casa. Vorbesc de cum percep eu sunetul; suna excelent pentru mine. Intreb, un aplificator de 1 KW merge bine si la 50 W? E fidel la puteri mai mici?

Dar daca spui ca preamplificarea face mai mult decat etajul final, ma gandesc ca s-ar putea folosi si un mixer in locul acesteia.

Da. Ma opresc aici ca oricum nu se termina vreodata discutia. Am inteles eu ceva. Multumesc.

Ultima oară modificat de Valfar pe Sâm Aug 02, 2008 1:13 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Aug 02, 2008 1:04 pm 
Neconectat
User

50w e deja o putere destul de mare , puterile pro au probleme pana in 5-10w :roll:
Crede-ma , se simte diferenta cand asculti decent :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 03, 2008 11:20 am 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Inca o mica intrebare. Am un amplif HI-FI. As putea folosi preamplificatorul din el impreuna cu un amplificator pro?

Sa ma fac inteles, Ampliful HI-FI are ceva iesiri "REC OUT". Astea sunt iesirile din preamplif, deci ocolesc etajul final? Ca daca e asa, m-am cam scos cred eu in sensul ca, na... e un preamplif destul de bun, curat.

Deci scot semnal din placa de sunet in HI-FI, ies cu semnal printr-o iesire "REC OUT" cu care intru direct in pro. E bun asa?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 03, 2008 12:04 pm 
Neconectat
User

merge .. dar cand am incercat eu acelasi lucru am avut niste zgomote parazite.. acum nu stiu daca e de la cabluri sau de la mufe.. dar merge .. :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 03, 2008 1:18 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Ce ati alege dintre MAX 2500 si XP 1000? Vad ca MAX are 500W/8ohm iar celalalt vreo 250W/8ohm si sunt cam la acelasi pret.

Pe forum am citit ca oricum nu e indicat sa fie folosite amplificatoarele din seria XP in 2 ohmi. Putere dubla la acelasi pret. Unde e diferenta, ca am vazut ca acest tip de amplificatoare sunt folosite de cativa forumisti.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 03, 2008 1:38 pm 
Neconectat
User

Io zic sa mergi pe max2500 , nu are rost sa te complici cu XP :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 03, 2008 9:21 pm 
Neconectat
User

eu zic sa iei DMX 2501 .. la aceiasi bani pe hartie zice ca poate si 2 ohmi :) tot phonic, aceleasi puteri .. dar pt casa totusi ... NU sunt comode.. nu poti sa legi telecomanda trb sa umbli la el .. daca ai pe pc sau pe cdplayer telec. treb sa il tii la gain mare.. si implicit fiind SNR cum este o sa ai fash.. pt ca sigur nu ai tu cva perfect la conexiuni, mai e si faza ca tu nu scoti suficient semnal sa il duci in maxim corect .. majoritatea au 1.25v in loc de cat o avea nev el ... nu stiu daca are si phonic faza cu selectarea de voltaj pe intrare sau cum s-o numi chiar nu mai conteaza la cate neajunsuri are solutia asta , cel putin pt mine .. probleme cu masa .. brum de la pc are tot omu`.. deci .. eu as folosi amp pro doar pt sub .. ca ala oricum nu are de ce sa redea vreun fashait idiot.. pt main sau front cum vrei sa le zici nu are sens decat daca asculti in mod constant la volume nesimtite si ai vecini surzi..
ps .. dif pro sunt f ok decat ca wooferele sunt optimizate pt spl in loc de extensie, facand oarecum necesara prezenta unui sub care sa coboare spre 40 :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 03, 2008 9:38 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

Nu ma intereseaza o telecomanda, pentru o aplicatie pro mai ales. Pe amplificatorul ce stau acum nu am nici un brum; de ce ar trebui sa fie neaparat vreo problema cu vreo conexiune?

Se simt in schimb fasaituri pe noile mele boxe pro, in comparatie cu o pereche de balarii de Eltax; se simt cand nu este muzica, ca in rest nu stiu cum ai putea sa distingi zgomotul de fond, datorita SPL -ului ridicat probabil. Poate doar in pasaje mai lente, dar nu prea este cazul aici.

Vreau sa si sonorizez ocazional, deci am nevoie si de ceva putere. Cu vecinii cam ghinion.

Ce inseamna SNR?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 12 mesaje ] 

Ora este UTC + 2