The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 6:18 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: free-air
MesajScris: Mar Ian 22, 2008 11:45 pm 
Neconectat
User

desi e topicul diverse va rog de la bun inceput sa nu fiti offtopic... am nevoie de informatii despre niste difuri free-air cu precadere de unde as putea sa procur niste astfel de difuzoare...
am avut mai multe ocazii in care am lucrat cu astfel de difuzoare... ce-i drept fabricate mai demult insa functionau dupa cum le si spune intr-o pseudo-incinta ce aducea a infinite baffle putin extins spre extra open-back
motivul este intocmirea unui sistem portabil la limita dimensiunilor... pe parcursul anilor am ajuns sa ma satur sa car statie, boxe si acumulatori dupa mine in bagaje deoarece oricat de mici am reusit sa le fac tot erau mult prea voluminoase.
in acest sens am intuit un plan pentru care intentionez sa abordez o strategie asemanatoare cu a unui boombox insa incercand sa perfectionez calitatea sunetului emis, cu alte cuvinte sa folosesc difuzoare ce necesita o incinta infim de mica in care sa adapostesc o amplificare cat mai eficienta si acumulatorii aferenti.
as vrea sa folosesc ceva intre 6 si 8 inci, cu sensibilitate cat se poate de ridicata pentru factorii dati, putere mare nu este necesara, insa as dori sa pot obtine sa zicem 15W rms pe o astfel de incinta, nu de alta dar se pune si problema autonomiei.

va rog mult pe cei ce ma pot ajuta cu sfaturi sa postati

Andrei

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 23, 2008 12:13 am 
sigur nu te-ar multumii un casetofon pe baterii mai scump ? sau chiar o minicombina

cand am zis mini, ma refeream la ceva combina cu difuzoare cu membrana de lemn :!: de 5" pe post de fullrange. e chiar mica.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 23, 2008 12:16 am 
Neconectat
User

Cauta difuzoare cu Qts mare, peste 0.7

Majoriatatea difuzoarelor de masina sunt freeair... :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Ian 23, 2008 5:35 pm 
Neconectat
User

eu am cautat initial ceva boombox cum erau in anii 80... erau niste radiocasetofoane destul de mari cu difuri de 8 - 20 W bucata care functionau pe baterii... o minicombina stiu la ce te referi insa ar iesi scump si voluminos...
motivul pentru care ma cam sfiesc de la niste difuri auto e pentru ca nu prea gasesti ceva de putere micuta care sa nu fie chinezesc, cu alte cuvinte un mancator de putere care ofera doar fas-fas ca rezultat... insa sunt deschis la sugestii... adica modele concrete :)
chiar ma gandeam la niste difuri mai vechi facute strict pentru a functiona in plasticaraie gaurita insa nu chiar jafuri... ceea ce car in momentul de fata dupa mine in bagaj este o incinta de la electronica indusriala cea de 35 W pe care sunt montate un amp auto, un cond ca sa aiba buffer si un acumulator... pentru conditiile date suna chiar decent insa mananca multa putere pentru ceea ce ofera...

Andrei

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4 mesaje ] 

Ora este UTC + 2