The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iun 27, 2025 6:48 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 67 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Alegere sistem audio 2.1 pt PC.
MesajScris: Sâm Feb 02, 2008 7:29 pm 
Neconectat
User

Salut forumisti.Apelez la voi in urmatoarea chestiune: doresc sa achiztionez un sistem 2.1 pt PC.Pretul maxim pe care sunt dispus sa il dau e 600 RON.In principal va fi folosit in camere de apartament ( 30-35 mp ) pentru muzica ( muzica veche + rareori pt chefuri: house si altele mai comerciale) in primul rand, si ocazional - filme.Urmaresc claritatea sunetului dar si profunzimea bass-ului (poate ca urmaresc cam multe dar la modul ideal cam asta a-si vrea).Mentionez ca placa de sunet folosite este una on-board Realtek (laptop) deci nu una dedicata.Eu am optat pentru urmatoarele variante intrucat par cele mai fiabile, iar 2 din ele reprezinta sisteme care au si telecomada fara fir (pt mine un plus):

1) Boxe Altec Lansing 2.1 FX4021
Putere RMS (W):46
Banda de frecventa:32Hz-20KHz
Sateliti:2 x 11W ( 4 ohmi ; 180 Hz - 20 kHz)
Amplificare:Da
Subwoofer:24W ( 8 ohmi; 32 Hz - 180 Hz)
Altele:
Tehnologie SFX (Sound Field Expander)
Iesire casti
Telecomanda fara fir
Dimensiune sateliti (W x D x H mm):80 x 58 x 177
Dimensiune subwoofer (W x D x H mm):215 x 215 x 345
Difuzoare:
Subwoofer:2 x 5.25?in configuratie isobarica
Satelit: 40mm + 18mm

2) Altec Lansing MX5021 sistem 2.1
Caracteristici
Tip2.1
Putere: RMS90 W
Sateliti 2 x 20W
Subwoofer Difuzor 6.5", 50W
Frecventa de raspuns 30Hz-22KHz
Impedanta 4-6 ohmi
Conectori Iesire Casti
Culoare Negru
Dimensiuni (L x I x A)220 x 398 x 310 mm
Altele Certificare THX, telecomanda fara fir.

3)Boxe Logitech 2.1 Z-2300
Total RMS power: 200 watts RMS
Satellites: 80 watts RMS (40 watts x 2)
Subwoofer: 120 watts RMS
Total peak power: 400 watts
Frequency response: 35 Hz?20 kHz
Signal-to-noise ratio @ 1 kHz: >100 dB
Amplifier: Ultra-linear, high-capacity analog
Telecomanda cu fir

Deocamdata mentionez ca sunt posesorul unui Logitech Z3e: 2.1

Putere RMS (W):40
Banda de frecventa:35 - 20000 Hz
Sateliti:2
Putere satelit RMS (W):8.5
Amplificare:Da
Distorsiuni (dB):>92
Subwoofer:23
Telecomanda:Cu fir
Dimensiune sateliti (W x D x H mm):197 x 92 x 79

de care sunt foarte multumit si care reprezinta principalul reper in situatia de fata.Dar doresc sa il schimb pe ceva putin mai puternic.Rugamintea mea este sa imi recomandati unul din cele 3 sisteme expuse de mine mai sus sau ev, sa veniti cu alte variante. Va rog sa nu imi spuneti de Klipsch Promedia 2.1 (Klipsch asta cica e foarte de hi-end, mare jemcher la mama lui un SUA).Este un sistem fain dar nu am nevoie de asa performante, mai ales tinand cont ca la ala mai tre si o placa audio externa.Deocamdata nu-s om la casa mea asa ca statiile vor venii mai incolo :) Sper ca sunteti amabili sa tratati subiectul avand in vedere datele prez de mine mai sus (nevoile mele, asteptarile etc.).Daca is intrebari pe care vreti sa m-i le mai adresati si pe car enu le-am anticipat..shoot:).MULTUMESC ANTICIPAT.

Ultima oară modificat de tavY pe Dum Feb 03, 2008 10:33 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 02, 2008 11:48 pm 
Neconectat
User

Salut tavY, si bine ai venit pe forum :wink:.
Cred ca eu sunt in cea mai mare masura se te ajut, deoarece majoritatea baietilor de pe forum poseda scule mult mai performante decat ce cauti tu.
In primul rand vreau sa incep cu recomandarea, urmand sa iti dau si motvele mele :
Iti recomand Altec Lansing MX5021 deoarece:
1. Sunt posesorul acestui sistem de aproximativ un an si stiu ce poate :wink:
2. Dintre toate variantele propuse te tine si incadrandu-se in pretul cerut de tine, aceasta este cea mai potrivita alegere cu privire la calitate, in cazul in care asta urmaresti. Pot sa iti spun ca le-am am ascultat pe toate, inclusiv ceea ce detii tu acum, dar cel mai impresionat am ramas de MX5021, de aceea am si ales sa il cumpar. Ca si calitate este peste toti, la fel si ca putere, fiind egalat doar de z2100 (sa nu te lasi influentat de cei 200w ai logitech-ului fata de cei 90 ai altec-ului, uite-te la spl care este cu doar 2 db in plus pentru logitech, insesizabil urechii umane ! ). Probabil daca l-ai asculta ai tinde sa crezi ca suna mai ''tare'' pentru ca nu are un sunet asa placut ca si Altecul, fiind mai mult un sistem de ''bubuit'' dacat de ascultat muzica :wink:
Daca nu ma crezi, cauta si tu pareri ale altora pe net, ca cunt fffffoarte multe legate de Altec, crede-ma. Ai sa vezi ca este cea mai buna alegere care o poti face in suma ta de bani.
Ai precizat si de Klipsch. Personal nu am ascultat nici un sistem de la aceata firma dar am auzit numai de bine de ea. Nu te lasa influentat ca scrie ca sunt boxe americane, ca tot in China sunt facute, la fel ca si Altec :lol:. Poate doar daca poti sa le iei direct din state, atunci da, s-ar putea sa fie made in USA, altfel nu.
Legat de spatiul in care vrei sa le folosesti sunt numai bune. O data le-am dus la mine la scoala in clasa (aprox. 50 m2) si toti au ramas :shock: cand au vazut cat de bine si de tare (tinand cont de dimensiuni) se pot auzi. Deci poti sa ti o petrecere lejer in spatiu in care le vei amplasa. La fel si cu bass-ul care nu te va dezamagi, un bas care nu este bubuit.
Acestea fiind spuse, as avea si o oferta pentru tine.
Eu doresc sa imi vand boxele, motivul fiind trecerea la ceva pro sau hi-fi.
Le-am cumparat acum 1 an si mai au un an garantie. Sunt in stare foarte buna. Daca te intereseaza poti sa imi dai un pm, eventual sa iti zic adresa mea de mes pe pm, dupa care tu decizi. Poate asa mai economisesti niste bani cu care iti poti lua o placa de sunet mai ''capabila'' :lol:
Numai bine.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 12:42 am 
Neconectat
User

Multumesc mult de raspunsul promt si de urari.Intr-adevar m-ai lamurit in multe aspecte si consider raspunsul tau chiar edificat tinand cont mai ales de faptul ca le-ai putut compara "live".In legatura cu oferta ta, marturisesc ca, desii suna tentat cred ca le voi achizitiona de nou.Le-am gasit la un pret bun prin oras (cu vreo 50 de Ron mai ieftine) si tin mult si la treaba cu garantia.Dar sincer, nu cred ca iti faci probleme in a gasii un cuparator.M-am uitat si eu in ultima vreme pe review uri si MX5021 e foarte bine vazut cam peste tot...deci e o chestiue de timp sa il dai.Multumesc inca o data.

Referitor la ce ai mai scris tu, stiu ca is cam in pom deocamdata, cu tot cu viitoarele mele "petarde" si inexperienta mea dar tre sa incep de undeva..Peste cativa ani cand oi prinde si eu "radacini" intr-o casa a mea sper sa am suf cunostinte sa pun de-o instalatie cat de cat decenta.Pana una alta, mai continui cu 2 intrebari pe care le consider interesante:

1) La MX5021 astia de la Altec se lauda ca cica au conuri de polipropilena.Asta ii un lucru bun sau ii ceva "muratura" in plus pt client??

2) La FX4021 alta chestie: "And it features dual 5.25-inch drivers and an isobaric subwoofer. Isobaric? It’s a fancy technical term for two woofers in a single cabinet that are positioned to deliver deeper bass in half the usual space."Adica aicea zice ca practic ca ei au bagat 2 dif de bass in incinta respectiva pe care le-au asezat nu stiu cum, suprapuse cred si au obtinut asta :Subwoofer: 24 Watts @ 8 ohms @ 10 %THD @ 32 Hz - 180 Hz Single Channel Loaded.E ceva de declaratiile lor??Au cu ce se lauda? :P (normal ..asa....la niv de "petarde") :))

MS din nou.Orice alte pareri/propuneri sunt binevenite.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 12:54 am 
Neconectat
User

cristi@n scrie:
uite-te la spl care este cu doar 2 db in plus pentru logitech, insesizabil urechii umane ! ).

Prima regulă: dublezi puterea obţii încă 3 db. Deci gândeştete că daca dublez puterea de la 20W la 40W (cât are în plus logitech) vei avea încă 3 db + 2db = 5db în plus care se simt destul de tare.
cristi@n scrie:
Legat de spatiul in care vrei sa le folosesti sunt numai bune. O data le-am dus la mine la scoala in clasa (aprox. 50 m2) si toti au ramas :shock: cand au vazut cat de bine si de tare (tinand cont de dimensiuni) se pot auzi. Deci poti sa ti o petrecere lejer in spatiu in care le vei amplasa. La fel si cu bass-ul care nu te va dezamagi, un bas care nu este bubuit.

Sicer mă cam mir când ma gândesc că e aproape de 3 ori cât camera mea în care am auzit tot felul de boxe – de la DeLUX, Creative, până la E12-250N sau WN-uri.
Eu unul nu mă bazez niciodată pe părerile altora. Cum mai ziceam odată – 90% din oameni percep sunetul dintr-un 2.1 (5.1) suficient de tare şi plăcut. Dar există 10% care vor oricând mai mult…

asta înseamnă 2 dif-uri montate izobaric. Avantaj: extensie pe subbass, dezavantaj: pierzi SPL.

Imagine

LE: Linişte mare pe forum. Pe mess la fel... Spor la sonorizări băieţi :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 1:31 am 
Neconectat
User

Gizmo, nu inteleg de unde ai scos faza cu 5 decibeli in plus pentru logitec. Eu stiu regula dupa care calculegi tu, dar pur si simplu eu nu am calculat nimic, ci am afirmat ca logitech are cu 2 db mai mult decat altec, sau cel putin asa tin eu minte. Asa sunt specificatiile producatorului, astfel : altec la 90 w rms are 103 dB, iar logitech la 200w rms are cam 105 db (sau cam asa tin eu minte). Despre asta vorbeam, nici intr-un caz despre vreo regula de calcul :lol:.
Tare :lol:, chiar destul de tare pentru un difuzor de 6,5''. Crede-ma, nici mie nu mi-a venit sa cred. La 2 metri de boxe simteam usor cum vibrau hainele pe mine, iar la unele melodii geamurile de la clasa vibrau in draci, la fel si usa, care era pozitionata in partea opusa a clasei. Daca nu ma crezi asta este, si eu am ramas uimit ca poate sa sune asa de ''bine''. Acum sa nu ma umflu in pene, nu l-am comparat cu vre-un subwoofer de 18'' sau chiar de 15'', dar la marimea difuzorului chiar impresioneaza. Sa nu uitam ca o incinta de clasa este goala iar rezonanta incaperii influenteaza foarte mult sunetul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 2:44 am 
Neconectat
User

Doar atat iti spun, fii serios.

Cum a zis si Gizmo, parerile sunt mai mult decat subiective. Pentru cel ce vrea sa-si cumpere, du-te undeva si asculta-le. Gusturile nu se discuta.

App aia 103, respectiv 105 db sunt dati la 10% distorsiuni, deci.. nici aia nu-s.

Am ascultat si eu un logitech 5.1 - nu stiu modelul - acu ceva timp, la un chef. Mi s-a parut ca suna oribil. Bass luuung, acoperea tot ce-nseamna medii, inalte, nu mi-a placut deloc. Audienta in schimb era incantata. (ah, da, wn-u coboara mai bine :lol: )

Mai da si tu un enter cand scrii, sa se poate citi.

Ultima oară modificat de Andrei Stanciu pe Dum Feb 03, 2008 12:26 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 2:52 am 
Neconectat
User

Poate te ajută: un review la amândouă

Dacă stau bine să mă gândesc m-am agitat degeaba cu calcule :D În domeniul sistemeler 2.1 (5.1) contează să-ţi placă cât de cât sunetu că şi dacă scrie 200W sau 90W părerea mea că tot la fel de tare se aud.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 3:06 am 
Neconectat
User

117dB :?: :shock: Acum ma duc sa il iau :lol:. Tu chiar crezi ce scrie acolo, chiar crezi ca ajung la 117 db acele boxe ? Te asigur ca nici in cele mai frumoase vise ale lor sau ale celor care le plac nu o sa aiba 117 db !!!
Cum se poate acest lucru cand le-am ascultat pe amndoua in paralel, si nu era nici o diferenta, cel putin nu asa de mare :shock:, defapt daca ma gandesc mai bine sunau la fel de tare :roll:. Tu sti ce inseamna 117 db in raport cu 103 ?
Hai ca review-ul asta ma dat gata :lol:
Gizmo acum sa nu intelegi ca este vina ta ca sunt gresite datele :lol: Dar eu nu cred ce scrie, si mai ales ca nu suport minciunile astea de marketing :x

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 4:45 am 
Neconectat
User

In primul rand puterile la boxele de PC sunt niste minciuni murdare.
Am avut de la boxe 2.1 "noname" pana la Z500, Klipsch Promedia Ultra 5.1(cel mai performant sistem audio de PC din lume).
Z5500 si Klipsch-ul se laudau cu PESTE 500w RMS, mi-a venit sa rad cand le-am ascultat...si pe urma le-am masurat.
Logitech-ul avea 160w rms(insumati) si Klipsch-ul 180w RMS...Klipsch-ul avea SPL-ul mai mare si bass-ul cobora mai jos.
Toate bune si frumoase pana m-am hotarat sa ma bag pe boxe "hi-fi" pt. ca puterea boxelor de PC nu ma mai multumea.
Am inceput cu JBL E1000 care m-au "satisfacut" cateva luni....dar iar simteam nevoia de SPL.

Intr-un sfarsit m-am hotarat sa ma bag pe boxe profesionale din nevoia si "setea" de SPL...asa am ajuns acum sa am 2 FR-uri cu HP15-W si va spun sincer ca in camera mea de 18mp NU am nevoie de mai mult.

Deci concluzia mea: Nu va mai lasati mintiti de puterile boxelor de PC, este numai marketing curat, sunet prost si calitate execrabila...

La bugetul tau nu as putea sa iti recomand nimic PRO sau hi-fi, dar daca esti impresionat de bass-ul bubuit si distorsiuni maxime...Logitech Z2300 este alegerea, fac zgomot destul pentru o camera "normala".

Ce as face eu in locul tau: as mai strange niste bani si mi-as lua MACAR 2 boxe stand-floor si un amplificator....in nici un caz nu as alege sa ma bag pe boxe "de calculator".

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 10:28 am 
Neconectat
User

MS Tuturor de raspunsuri :)

@andreis: asa am de gand dar, deocamdata, nam gasit z2300 pe stoc nicaieri si de aia m-am bucurat e rasp lui cristi.E mai bine decat nimic.Oricum pana la urma or primii pe undeva si moi duce sa le "cercetez auditiv" :))

@gizmo: ms de explicatia in leg cu dispunerea izobarica.

@Don: referitor la ce ai scris tu, am avut si eu idei asemanatoare acum ceva timp, dar apoi mi-am pus problema daca am nevoie intr-adevar de atata putere si daca sunt dispus sa mai bag inca cateva sute de RON.Cred ca ideea asta cu "stand-floor" numai asa s-ar putea realiza.Imi bazez spusele pe faptul ca ,asa in treacat, m-am uitat si eu pe niste boxe de genul asta.

1)Boxe Cerwin Vega VE-5M

5 1/4'' 2-way Bookshelf Speaker/Satellite
Power Handling: 125 watts
Sensitivity: 89 dB
Frequency Response: 60 Hz - 20 kHz
5 1/4'' Polymer-Coated Paper Cone Woofer
1'' Mylar Balanced Dome Tweeter with Ferro Fluid
Video Sheilding and Voice Matched
Bass-Reflex Cabinet in Compact Design
Packed Only in Pairs - Price is per pair
6.1'' x 7.2'' x 10.3''
(15.5 x 18.3 x 26.2 cm)
7 lbs (3.2 kg)
Pret pereche: 300 RON.

2)Boxe Jamo Studio S602

system 2-way bassreflex
Woofer (inch/mm) 4 / 102
Tweeter (inch/mm) 1 / 25
Sensitivity (dB - 2,8V / 1m) 87
Impedance (Ohm) 6
Weight (kg/lb) 3.4 / 7.5
Dimensions (HxWxD/mm/in) 240x133x210 / 9.4x5.2x8.3
Frequency Range 80-20,000
powerLongTerm 80
powerShortTerm 130
Pret/pereche 500 RON

Dupa cum puteti vedea la astea se mai adauga si un amplif care iar mai costa o suma de loc neglijabila...asa ca tot 2.1-le ma salveaza.Poate stiti voi site uri din RO de unde se i-au niste 2 boxe si un amplif ,bune pt nevoile mele, si sa fie si fie si undeva pana in max 700 RON distractia ca de "construit" eu unul nu merge..mai am cativa ani de invatat.Poate cu timpul... cine stie:)

Si stati linistiti fratilor, tocmai pt ca nu cred specificatiile date de departamentele de Marketing a lu aia de la Logitech si Altec am apelat la voi.De asta si pentru a incepe sa mai invat/"fur" una alta ;)

MS.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 11:20 am 
Neconectat
User

Don : ''In primul rand puterile la boxele de PC sunt niste minciuni murdare. '' Asa este :lol:. Nu degeaba am ajuns la concluzia ca trebuie sa le schimb cu ceva mai performant, nu neaparat mult mai puternic, dar ceva mai calitativ :wink:. Stiu si eu faza cu z5500, dar daca vrei ceva cu totul iesit din comun uitete de Creative Gigaworks S750, care are numai 700 w RMS :shock: :lol: :lol: :lol:. Sistemul asta le-a intrecut pe toate !

tavY : Ai intrebat care dintre urmatoarele sisteme de calculator ar fi mai bune, si eu ti-am raspuns ca dintre toate cel mai bine ''canta'' Altec :wink:. Daca formulai intrebarea in alt fel, probabil ca te sfatuiam te lasi de asa ceva, sa mai strangi niste bani, si sa treci pe ceva pro sau hi-fi, chiar si ceva DIY. Crede-ma ca dupa cativa ani de invartit diferite sisteme de calculator am ajuns si eu la aceiasi concluzie :wink:

Ca exemplu dat de tine : Boxe Cerwin Vega VE-5M : iti zic ca si acelea sunt o gluma, crede-ma, daca tot vrei sa progresezi, uite-te la niste difuzoare din oferta paudio. Hai sa iti dau doua exemple de ce poti face la bani putini (in raport cu calitatea :wink:) si sa iti satisfaca si dorintele tale in materie de sunet :

1 : PA-800K + PCT-300. Difuzoarele costa cam 480 lei, iti mai tragi o cutie si mai rogi pe cineva sa iti faca un filtru, si ai sa vezi ce pas mare o sa fie fata de boxele de calculator :wink:.
2 : HP-12S + PHT- 408, la fel, numai ca pretul difuzoarelor este cu 20 ron mai mult.
La acestea mai adaugi o statie de 2x50 w rms sa zicem, care o poti gasi la sh, asta nu stiu cam la ce pret, si te-ai ales cu o combinatie excelenta :wink:

La aceste doua ma gandesc si eu, poate am sa le schimb, poate am sa aleg alte difuzoare, alte firme, dar un lucru este sigur : vreau sa ma scap de boxe de calculator pentru totdeauna !!! :lol:
Numai bine, si sper sa iei decizia corecta :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 12:47 pm 
Neconectat
User

O varianta ar fi sa iei Magnat Monitor 220. Suna muzical, is boxulici decente la banii ceruti. Dar pt spatiul ala al tau ti-ar fi cam mici, dar in felul acesta iti raman niste bani de un amplif.
Eventual strangi bani de Monitor 880.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 1:01 pm 
Neconectat
User

Am intrebat ce ma interesa in primul rand.Pe masura ce topicul avansa ai vazut si tu ca au mai aparut idei interesante.

M-am uitat la combinatiile propuse de tine.Intr-adevar, par ambele castigatoare.Dar deocamdata nu am nevoie de atata putere.Si chiar daca m-asi incumeta sa pun vreuna din ele in practica, evident fiind gata sa plusez neste RONi, apare o alta problema:constructia.Eu sunt Novice cu N mare.Ca sa invatz despre materiale, parametrii, calcule etc iti trebe timp pe care eu nu il am acum.Poate mult mai incolo, spre vara....Iar sa m-i le construiasca cineva trebe alti bani pe care chiar nu vreau sa ii dau.Si evident..amplificarea pt boxele alea tre rezolvata..ca altfel degeaba le fac.Deocamdata tind 70% spre Altec Lansing MX5021.Poate ma incumet si iau ceva floor-stand-uri dar numai daca gasesc o sol acceptabila pret-calitate pt amplificarea lor.Altfel..mai raman o perioada pe petarde :).Ms inca o data si toate cele bune.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 1:20 pm 
Neconectat
User

Oferta mea ramane valabila in cazul acesta :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Feb 03, 2008 10:23 pm 
Neconectat
User

@tavY: Ti-am cautat o solutie pana in 700ron.
La banii astia poti sa iti cumperi o pereche de Eltax Concept 400(second-hand, se gasesc foarte multe pe net-ul din RO) + un amplif second-hand care sa scoata macar 2*90w rms curati.
Eltax-urile se gasesc pe la 350ron, chiar acum cateva zile am vazut unele pe Okazii care erau in stare perfecta...la 350ron, ampliful de asemenea tot pe la 350ron se gaseste(modele mai vechi dar super-bune).

Deci la 700ron poti sa iti cumperi un combo care o sa mature pe jos cu orice sistem audio de calculator, Eltax-urile la cat costa sunt "best-buy" absolut, o sa ai sunet echilibrat si puternic(eu am avut modelul Concept 600 si sunau extrem de bine la cat au costat), mergi pe solutia asta. :!:

Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 67 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2