Mr. Deejay scrie:
ideea cu cresterea volumului am stiut dar restul e ceva nou pt mine .....ms mult ....
am intrebat ca am facut o boacana acum 2 ani cand eram cam pe din afara cu notiunile de sonorizare si cu ce am mai invatat in timp de pe forum ,
aveam 2 suburi back horn loaded de 12" si am mers la partie sa sonorizez erau vreo minus 12 grade Celsius ...sm montat toate sculele ...si le-am "Jaruit" direct ..."farmecul ala ,toata lumea asteapta sa cante muzica" ..si la inca o sonorizare de genul mi-au cazut difurile .....se mai auzeau dar incet.......
Cel mai cumplit scenariu, care l-am experimentat pe propria piele si care nu il doresc nimanui din domeniul asta, a fost in luna februarie cand eram la poiana brasov pe partie cu scena de la firma pentru un concert Delia & Mandinga. De dimineata, la montarea scenei/sunetului/luminilor fulguia usor dar nu era f frig, deja spre dupa amiaza a dat soarele, am facut si probele de sunet in conditii bune si totul parea sa mearga ok. Cand a intrat Delia a inceput sa viscoleasca si sa scada ingrijorator temperatura...in nici 20 de minute totul era sub zapada. Temperatura in seara aia a fost de -19 grade. Noi eram toti vai de noi, dar sculele..am ramas perplex au mers fresh tot timpul desi aveau zapada la greu, consola de mixaj, un yamaha de 32 de canale era acoperita in intregime de zapada si nu glumesc, iar sistemul Cobra 4 mergea brici. Distributia de curent era ninsa foarte mult dar inca mergea si imaginea de a doua zi nu am sa o uit multa vreme: fiind frumos, am desfacut si remontat scena sa o curatam etc si cand am testat totul mergea ca uns, chiar si moving head-urile isi lua corect adresele.
Oricum nu doresc nimanui o asemenea chestie, sa nu mai spun de mainile si buzele crapate de la frigul ala.