The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 6:33 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 31 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Exista rezolvare oare??
MesajScris: Mar Aug 26, 2008 8:33 pm 
Neconectat
User

Am nevoie de un proiect pentru AM-18ELF in felul urmator. Daca e cineva care stie rog sa ma ajute :roll:
Incinta NU conteaza ce dimensiuni va avea(bineinteles nici chiar de 2m) si NICI cat de grea va fi(poa sa cantareasca si peste 100kg)
Ce ma intereseaza cel mai mult e frecventa.
as dori sa poata fie acordata intre 35-100hz; DAR accentuez zona de 35-60 (peste 100db sau pe acolo daca se poate) repet doresc eficienta maxima la aceasta frecventa dar si pana la 100hz sa aiba randament mare cum am precizat mai sus.
Iarasi IMPORTANT incinta as vrea sa arate ca http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=58 sau ca http://www.forumpoweraudio.ro/viewtopic.php?t=2612 in orice caz cu difuul in exterior sa nu aiba driverul in interiorul cutiei sau difful sa bata in int incintei dupa care....afara iese "aer"
Din proiectele de pe forum dupa ce le-am studiat si am incercat si simulari s-a dovedit ca zona de 35-60,70 este saraca in db si este mai puternic accentuata cea de 90-peste 100si.....
Deci daca exista intradevar capat la aceasta "enigma" va rog sa postati si eventul sa si puneti scheme cu hibridu de mai sus :roll:
Va multumesc!!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 26, 2008 9:04 pm 
Neconectat
User

peste 100dB la 40Hz nu ai cum sa ai decat daca amplasezi incinta in colt si cand pleci pe undeva umbli cu coltul dupa tine.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 14, 2009 11:49 am, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 26, 2008 9:42 pm 
Neconectat
User

stiu eu. solutia ta e un super scooper :D
difu e in fata, il vezi... si e pt zona de subbas. :D
cam asa arata... http://speakerplans.com/index.php?id=18superscooper
nu stiu daca va functiona Am18 acolo... nu ai ales un dif tocmai cu parametri de horn...

Mail: fecheteionut88@yahoo.com

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 26, 2008 10:02 pm 
Neconectat
User

fa o goarna cu compresie, nu topogane

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 26, 2008 10:19 pm 
Neconectat
User

Kenwood scrie:
stiu eu. solutia ta e un super scooper :D
difu e in fata, il vezi... si e pt zona de subbas. :D
cam asa arata... http://speakerplans.com/index.php?id=18superscooper
nu stiu daca va functiona Am18 acolo... nu ai ales un dif tocmai cu parametri de horn...

@Kenwood nu vreu
Citat:
topogane
vorba lui Sharky :( :? . Mai citeste o data topicul sa vezi cum as vrea sa arate cutia, cat despre Sharky se apropie de ce am zis eu :) incearca sa bagi niste proiecte daca gasesti. MUltumesc !!! :) :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 26, 2008 11:54 pm 
Neconectat
User

nu prea ai cum reflex, fara un horn ceva acolo... sa scoti atatia Db la asa putini Hz.
Visaton dar razboinic mai esti. Puteai sa zici macar un "mersi" ca m-am chinuit sa iti aflu un proiect, nu sa fii asa necioplit si sa zici sec "nu vreau". badaranule !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 27, 2008 10:02 am 
Neconectat
User

Kenwood scrie:
Visaton dar razboinic mai esti. Puteai sa zici macar un "mersi" ca m-am chinuit sa iti aflu un proiect, nu sa fii asa necioplit si sa zici sec "nu vreau". badaranule !

Kenwood am zis @Kenwood nu vreu
Citat:
topogane
...= nu vreau topagone(1 sunt prea dificil de construi si nu imi place sa ma compic asa mult ; 2 niciodata nu mi-au placut incintele de tipul ala si altele care sunt asemenatoare, adica cu difuul "ascuns" .)

3 daca te-am suparat, te rog sa ma ierti caci nu am vrut, SINCER nu vreau sa ma pun rau cu nimeni de pe forum ca doar deasta m-ma si inscris aici! :oops: :roll: Sper sa nu ne te fi afectat treaba asta intr-un fel negativ!

Mai astept in continuare sugestile voastre, pareri ceva :roll: :) :!: :?:

MULTUMESC :roll: :oops:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 27, 2008 12:38 pm 
Neconectat
User

Io nu inteleg de ce te aprinzi asa repede din orice :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 27, 2008 2:58 pm 
Neconectat
User

eu ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 27, 2008 10:49 pm 
Neconectat
User

Sandu_Alex_999 Ai un pm :wink: !

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 27, 2008 10:51 pm 
Neconectat
User

NU mai are nimeni sugestii, banuiesc ca profesionistii sunt in vacanta acum :lol: ce le pasa stau la soare intinsi ca reptilele si noaptea ies dupa prada :lol: :lol: :D :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 27, 2008 10:58 pm 
impinge-l la o simulare in x1. Nu m-am uitat la difuzor sa vad daca rezista. Am citit ca vrei eficienta de la 30 la 60 si direct m-am gandit la x1.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 27, 2008 11:05 pm 
Neconectat
User

adircf scrie:
impinge-l la o simulare in x1. Nu m-am uitat la difuzor sa vad daca rezista. Am citit ca vrei eficienta de la 30 la 60 si direct m-am gandit la x1.

Multumesc de raspuns Adi dar, nu doresc sa fac astfel de proiecte, citeste tot topicul sa vezi ce fel de incinte as vrea sa fac sau asemanator, chiar daca nu sunt acele proiecte altceva dar sti tu cum... :wink: Inca odata multumesc de rapsuns.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 27, 2008 11:27 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

ce vrei tu efectiv nu se poate.

in primul rand ar trebui sa zici cu ce sateliti trebuie sa tina pasul. acest subwoofer, daca e vorba de 2 unitre e deajuns un bassreflex cu hp18w.

daca sunt 2 wn-uri iti trebuie un 2x18" cu ceva 18 bazat.

X1 ar fi alegerea cea mai buna.
in toata treaba asta tre sa faci un compromis, ori renunti la spl si faci bassreflex ori renunt la conceptia ta si faci un horn/bandpass ceva ( X1 ).

Ultima oară modificat de Calin Bradatan pe Mie Aug 27, 2008 11:30 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 27, 2008 11:28 pm 
Neconectat
User

Nu , kenwood , nu de tine era vorba.
Visaton , man , ce mi-ai zis pe pm puteai sa zici si aici.
Ma rog , data viitoare incercati si voi sa ziceti exact ceea ce vreti sa ziceti , sa nu mai apara greseli de interpretare. :wink:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 31 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2