The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iul 01, 2025 11:45 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Aparatura in studio
MesajScris: Dum Sep 21, 2008 8:41 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

Hehehe... a ajuns si ziua in care va cer pareri si configuratii pt un studio de inregistrari vocale. Tin sa mentionez ca ma intereseaza opiniile voastre in materie de aparatura necesara pt ca va urma sa fac in colaborare cu cineva un studio pt inregistrari corale.

Pe scurt, spatiul exista, insa necesita amenajari fff insemnate, cum ar fi renuntarea la geamuri, compartimentarea si adaugarea unui perete din sticla pentru a delimita cele 2 camere, antifonare, etc.

Bugetul.... nu se stie inca sigur, dar va fi probabil de 30000 Lei pentru aparatura. Pentru ca la capitolul electricitate, sunt destul de multe fructuatii, probabil va trebui si stabilizator ori o solutie mai low tech niste UPS-uri.

Astept orice sugestie si o configuratie a aparaturii in care vom include: mixer, microfoane vocale (minim 5), procesoare, placa de sunet, monitoare studio, etc. Se va incerca si obtinerea unei licente (sau nu stiu cum se numeste exact, pentru a avea dreptul de autor, masterizare, vanzari).
Pt mixer ma gandeam la un buget de vreo 1000E-1500E...

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 21, 2008 10:40 pm 
vezi ca avea parakiosu2 juma de studio la vanzare , poate te lipesti de ceva de pe acolo , sau macar iti faci o idee despre ce aparatura era acolo

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 22, 2008 8:40 am 
Neconectat
User

stefanev vezi http://www.jfstudiodesign.ro. la sectiunea info ai cateva pdf chiar interesane, deasemanea forumul proaudio http://www.pro-audio.ro/forum/index.php poate reprezenta o sursa de idei.
ca monitoare eu as merga pe alesis MK II, de care sunt si detinator, iar mixer ceva analogic cu iesire digitala (alesis, mackie onyx, A & H Zed) daca tot vrei mixer...
dar daca e totusi un studio mic mai bine investesti intr-o placa de sunet buna...
L.E. eu am luat asa ceva SH cei drept (fara cablu de mic) la un pret decent si am fost super multumit http://www.thomann.de/gb/rme_fireface_4 ... bundle.htm

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 22, 2008 6:15 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

ms mult pt link

Aparatura SH iese din calcul, trebuie sa fie musai noua si sa poata fi achitata prin Trezorerie.

Ce ziceti... ar presta bine urmatoarele:
-mixer: http://www.thomann.de/gb/allenheath_zed22fx.htm
-microfoane (vreo 3 suspendate in formatul asta) http://www.and-roll.ro/product.php?&productId=7256
-microfoane normale (2 buc) http://www.thomann.de/gb/shure_sm86_gesangsmikrofon.htm
-monitoare studio http://www.thomann.de/gb/yamaha_hs80m.htm

cat despre restul .... nu am idei :)

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 22, 2008 9:51 pm 
Neconectat
User

zed 24 mai degraba...nu prea vad rosostul efectului built-on...
de mic-ul de la senia nu ma pronunt, nu am lucrat cu el vreodata, in schimb am vazut la bucuresti la sala radio o inregistrare a unu`i cor cu cva de genul...condenser de fond...erau 2 bucati asezate pe laterale cumva...pot sa zic ca am fost uimit de calitatea sonor a materialului brut...ascultat chiar dupa sesiunea de inregistrari
stefanev, monitoarele sunt destul ok, eui as lua 2 beta 57, pe cat posibile originale, vor conta destul de mult si in 3-5 microfoane cu diafragma mare, daca se poate si sa fie luate pe domendiul pe care vrei sa tragi, vocal-solo-grup-intrumente..etc...
nu vad nicaieri pe ce tragi, adica fie o placa de sunet, fie un convertor DAW ceva....daca te bazezi pe usb-ul de pe zed...nu stiu daca e cea mai buna treaba

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 24, 2008 9:37 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

deocamdata doar ce am enuntat intentionez sa cumpar, o sa bat un drum pana in Bucuresti sa le iau, si cand mai vin fonduri, ma voi gandi si la o placa de sunet bazata sau un convertor. Deocamdata nu am pus nici macar stabilizatoare, procesor de sunet, calculatoare, mobila, etc.

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 25, 2008 9:06 am 
Neconectat
User

gandeste-te bine inainte de a lua o decizie...eu nu m-as baza doar pe iesirea usb a mixerului...incearca sa iei legatura cu cineva cu experianta in domneiu...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Sep 25, 2008 5:17 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

poate ca nu m-am facut inteles.... studio-ul nu va functiona pana ce nu iau strictul necesar, dar deocamdata am 6000 Ron pt aparatura, fonduri vor mai fi dupa ce le iau pe astea enuntate.

***Stefanev***

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 08, 2009 9:51 am 
Neconectat
User

stefanev, ce se mai aude de studioul acele?
tot la yamaha-urile alea vrei sa ramai ca monitoare?
nu mai bine mergi pe o pereche de Event TR8/TR8XL sau ceva de la KRK (RP8 ROKIT G1/G2) ?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Aparatura in studio
MesajScris: Joi Ian 08, 2009 4:24 pm 
Neconectat
User

stefanev scrie:
Hehehe... a ajuns si ziua in care va cer pareri si configuratii pt un studio de inregistrari vocale. Tin sa mentionez ca ma intereseaza opiniile voastre in materie de aparatura necesara pt ca va urma sa fac in colaborare cu cineva un studio pt inregistrari corale.

Pe scurt, spatiul exista, insa necesita amenajari fff insemnate, cum ar fi renuntarea la geamuri, compartimentarea si adaugarea unui perete din sticla pentru a delimita cele 2 camere, antifonare, etc.

Bugetul.... nu se stie inca sigur, dar va fi probabil de 30000 Lei pentru aparatura. Pentru ca la capitolul electricitate, sunt destul de multe fructuatii, probabil va trebui si stabilizator ori o solutie mai low tech niste UPS-uri.

Astept orice sugestie si o configuratie a aparaturii in care vom include: mixer, microfoane vocale (minim 5), procesoare, placa de sunet, monitoare studio, etc. Se va incerca si obtinerea unei licente (sau nu stiu cum se numeste exact, pentru a avea dreptul de autor, masterizare, vanzari).
Pt mixer ma gandeam la un buget de vreo 1000E-1500E...

Cauta pe Thomann Procesoare Dbx si Wawes (compresor si limitator) ...te poti uita si pe Dolby si acele personaje au aparaturi interesante in ceea ce priveste procesare compresare limitare etc....

La 1500 E nu-ti faci nimic mai stange bani

Poti lua o linie Tascam (Se merita din plin) daca iti iei un mixer digital (full option) si un matrix recorder nu mai ai taine....
Ca microfoane Audio Technica daca vrei ieftin (pe diafragma mare) daca nu Royer Labs care fac lege...

PS:in ceea ce priveste procesare nu iti recomand sisteme facute pe lampi sau valve (mor repede) iati 100% electronic cum ar fii DBX Driverack 4800 are si egalizator parametric,crossover,procesor si self monitor,,...si poti pune pe langa el un aparat wawes ce are compresor si limitator ...pot fii uzate atat in procesare studio cat si in P.A.

Nu te complica cu analogice,iati digitale cas infinit mai eficiente si ai de mii de ori mai multe optiuni la ele .

SI CEL MAI IMPORTANT cam cat vrei sa investesti in studio (per total)??

Eu totusi iti recomand....

Mixer:http://www.thomann.de/gb/tascam_dm4800_bundle_03.htm

Recorder/Convertor:http://www.thomann.de/gb/tascam_x_48.htm

Procesor:http://www.thomann.de/gb/dbx_driverack_4800.htm

Compresor:http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Waves-MaxxBCL-Digital-Processor-Renaissence/L-2/MaxxBass/art-REC0003953-000

Microfoane:http://www.thomann.de/gb/audio_technica_at4050_sc.htm

sau daca pui mai mult suflet:http://www.thomann.de/gb/royer_labs_r122.htm

Casti:http://www.thomann.de/gb/audio_technica_athm40fs.htm

Microfoane normale poti lua de aici Miprouri ca sunt oke de oke 8)
Iar la monitoare de asemenea vorbesti cu baietii de aici si iti fac ceva mult mai bun decat ceea ce gasesti pe acolo la mii de euro....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 08, 2009 5:15 pm 
Neconectat
User

dau si eu bota in balta...scuze de pe acum de fac offtopic prea mult!
- castile alea sincer nu mi se par de incredere, nu am lucrat cu ele ce-i drept dar asta e parerea mea. de bani aia, plus minus 20-30 poti lua ceva akg-beyerdynamic
- microfonul at4050 e ok, ca raport pret/performanta insa el vrea sa trag corurii....deci 2-6 condensere poti lua la preturi mai decente....ceva de genu akg c1000s, personal chiar zic ca merita...
compresorul.....hmm.....avand in vedere ce face.....mai practice sunt o pereche de alesis 166xl
momentan nu e mai bine sa ramana la DAW....e mai practic pana invata, se obisnuieste...etc....
de aia, eu zic sa nu ia inca mixerul, recorderul decat daca nu are altceva de facut cu banii.....
in momentul asta cu o placa buna de sunet si un preamplif decent isi va face treaba mai bine decat cu un mixer asa mare....
decat mipro mai bine shure/sennheiser sau AT....
si monitoarele, nomade....daca tu faci ceva mai bun ca, de pilda, KRK RP8 G1/G2 in aceiasi bani....eu ti le cumpar pe loc!!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 08, 2009 5:30 pm 
Neconectat
User

Nu eu vorbeste cu baietii de aici despre monitoare ....
Nexus,DNA...

Tu nu ai pus mana pe audio technica ..AKG nu se compara cu astia ;) si am pus mana pe o varietate....

Poti sa compari si la Dj ia un Audio technica Ath Pro 700 si compara cu HDJ 2000 de la pioneer technics sa vezi ca sunt cele mai ieftine si le bate pe toate in ceea ce priveste db si latenta de frecventa :!:

Wawes maxx bsl au fost folosite in cele mai mari productii de broadcasting din lume aparatura cea mai ieftina la performante uluitoare ....Dbx vad ca ti-a placut :lol: ca nu vad ca ai comentat la el...

Mi pro sunt extrem de bune raport calitate pret desi sunt si microfoane Shure sau AKG desigur care le bat dar alea sunt peste 700 800 E ..in caz contrar Mi pro sunt oke...

Iar la Microfonul de studio Mia poate incerca si AKG cum ai zis tu sunt oke din punctul meu de vedere si nu au mari diferente (daca tot sunteti fani harmann)

Dar poate strange bani si decat sa ia multe micuri cu diafragma mare si sa se chinuie cu ele da 1500 E si isi va cumpara un Royer Labs care daca imi gasesti un microfon mai bun ca asta eu il cumpar pe loc ....

Alesis este o firma care s-a bagat si ea in studio (am umblat cu ceva scule si mi se par aiureli mai bine Behringer)

Akg e oke dupa cum am zis dar Senheisser am umblat cu o gramada si nu le compar nici pe departe cu Mi pro

Ultima oară modificat de Albert Nechifor pe Joi Ian 08, 2009 8:22 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 08, 2009 5:38 pm 
Neconectat
User

light_man scrie:
dau si eu bota in balta...scuze de pe acum de fac offtopic prea mult!
- castile alea sincer nu mi se par de incredere, nu am lucrat cu ele ce-i drept dar asta e parerea mea. de bani aia, plus minus 20-30 poti lua ceva akg-beyerdynamic
- microfonul at4050 e ok, ca raport pret/performanta insa el vrea sa trag corurii....deci 2-6 condensere poti lua la preturi mai decente....ceva de genu akg c1000s, personal chiar zic ca merita...
compresorul.....hmm.....avand in vedere ce face.....mai practice sunt o pereche de alesis 166xl
momentan nu e mai bine sa ramana la DAW....e mai practic pana invata, se obisnuieste...etc....
de aia, eu zic sa nu ia inca mixerul, recorderul decat daca nu are altceva de facut cu banii.....
in momentul asta cu o placa buna de sunet si un preamplif decent isi va face treaba mai bine decat cu un mixer asa mare....
decat mipro mai bine shure/sennheiser sau AT....
si monitoarele, nomade....daca tu faci ceva mai bun ca, de pilda, KRK RP8 G1/G2 in aceiasi bani....eu ti le cumpar pe loc!!!

Pot face rost de difuzoare A.R.T. care se folosesc la monitoare de 15000 euro deci se poate face si la preturi mai mici...Acuma contrazici forumul asta asa zic si eu ca modulu line array wl8 longbow cu 1 x15 hornloaded 2x8 hornloaded si 3 x 1 horn.. care e 15000 e modulul nu se poate face mai ieftin.....are 800 bass,400 mid 200 high....deci dupa cum ziceam vorbeste cu baietii de aici si iti vor face ce doresti la preturi oke....

Sa nu uitam ca praxisul ajunge ca boxe sub 4000 euro si are performante pe care nu cred ca le mai vezi la vreo firma..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 08, 2009 6:28 pm 
Neconectat
User

mane de unde stii tu pe ce am pus eu mana sau nu?
akg mici copii? fii te rog mai explicit...
vorbesti de difuzoare...eu vorbesc de produse finite, eu vorbesc de monitoare 8" tu de module de linearray....
tu zi-mi combinatia de difuzoare/incinte/amplificatoare/filtre care sa nu depaseasca 22-24 de mil ROL si sa aiba aceleasi calitati ca si un KRK RP8 G2 sau de ce nu mai bune...
stiu de ce e capabil DNA&Co stai flex..., poate mai bine ca tine....
dbx da imi place pt ca au scule bune, la fel si audio technica, chiar si studio projects....
cu mipro nu am lucrat pe partea de studio inca prea mult...asa ca nu ma bag sa comentez...
prefer caile batatorite pe domeniul asta!

p.s. hai sa o lasam balta...bine...stricam topicul omului....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Ian 08, 2009 6:44 pm 
Neconectat
User

eu la capitolul casti le recomand cu incredere pe astea: http://www.thomann.de/gb/sennheiser_hd_25_13ii.htm
sunt formidabile...nemaiintalnite....au un sunet pe care foarte putine casti sunt in stare sa il produca....+ ca izoleaza foarte bine......se potrivesc perfect pe ureche.....technics sunt copii mici pe langa hd25 8)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2