The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 10:55 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: MP3 vs track
MesajScris: Dum Oct 05, 2008 4:07 pm 
Ar fi mai bine daca as avea doar trackuri ? adica sa pun muzica track sau mp3 ?

Sus

Subiectul mesajului: Re: MP3 vs track
MesajScris: Dum Oct 05, 2008 4:18 pm 
kamatz scrie:
Ar fi mai bine daca as avea doar trackuri ? adica sa pun muzica track sau mp3 ?

calitativ, daca ai muzica originala pe CD-audio e mult mai buna decat MP3 . Daca ai mp3-uri si le faci tu audio te caci pe ea calitate , o asa ai 20 de piese pe un cd pe care poti avea 100si ceva , la aceeasi calitate.Daca vrei sa ai aceasi calitate a Cd-ului original , cauti pe net muzica in format LOOSLESS ( FLAC)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 05, 2008 6:29 pm 
Si are rost sa ocup hardul ? se merita ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 05, 2008 6:57 pm 
Neconectat
User

Daca ti la calitate da. Daca faci majorate...NU

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 05, 2008 8:09 pm 
Neconectat
User

Strange inca 2 oameni si pune muzica cu foobar.
Iei vreo 2 melodii, le convertesti din Flac in mp3 la calitate cat mai mare si incearca a le deosebesti cu un test abx, are foobar optiune.
Sa nu incerci sa te scremi sa auzi diferente, doar asculta relaxat. Daca nu simti diferente intre melodii atunci nu iti bate capul prea mult cu flac-uri.

Trebuie ceva scule bune sa simti diferente intre un flac si mp3 encodat bine dintr-un fisier care initial era de calitate.
Cele mai bune rezultate o sa le ai cu o placa de sunet mai rasarita si cu o pereche de casti bune. Cu boxe e greu.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 05, 2008 8:40 pm 
Neconectat
User

trancotar mai esti ma,inveti copii la prostii :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 05, 2008 9:44 pm 
Neconectat
User

taci si baga la rindea, astept poze. :D

Man, ce sa zic, eu am urechi de tabla, cu castile care le-am luat de la tine f rar simt diferente intre flac si mp3 tras calumea. PE trancote mai deloc, in cosmelia mea de 10mp si un pic. Sa vedem pe dopuri daca o sa am ceva revelatii.

E drept ca am o placa de sunet naspa, dar pun pariu ca e mai buna decat multe altele de pe forum. Candva urmeaza si un upgrade.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 05, 2008 10:26 pm 
eu as face o sectiune de incepatori cu un tutorial si in primul rand cand se apuca de sonorizari (si nu numai) sa isi cumpere o placa de sunet calumea (minim un audigySE)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Oct 05, 2008 11:07 pm 
Neconectat
User

Diferentele intre mp3 si formatele losless se vad mai bine pe anumite piese decat pe altele.
O piesa pe care se vedea cat de prost este formatul mp3 acu cativa ani era "kalifornia" a lui fatboy slim.

Ca idee nu toate formatele lossy sunt de rahat, formatul mpc produce melodii de dimensiuni comparabile cu un mp3 dar cu o calitate mult mai buna.

de aici se poate downloada un sample cu piesa kalifornia a lui fabtoy slim in format mpc http://www.price.ro/forum/attachment.ph ... entid=7623

Comparatio cu un mp3 si ramaneti uimiti.

cateva notiuni generale despre encodere http://www.price.ro/forum/showpost.php? ... tcount=201 - daca aveti timp sa cititi si restul posturilor de pe thread ca aveti ce invata.

@dragon - o placa de sunet calumea incepe de la un sb live! 5.1 care se gaseste cu 30 lei la mana a 2-a.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 06, 2008 2:52 am 
arkad scrie:
@dragon - o placa de sunet calumea incepe de la un sb live! 5.1 care se gaseste cu 30 lei la mana a 2-a.

Am zis minim un audigySE pt ca te scuteste de a da banii in plus pe un crossover (are reglabil de la 10 la 200HZ)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 06, 2008 9:56 am 
Neconectat
Admin
Admin

MP3 este un episod urât din istoria tehnicii.
Uitaţi că a existat şi aruncaţi tot ce este codat mai jos de 256K.

A fost un compromis, dar evoluţia mediilor de stocare a eliminat necesitatea comprimării nesimţite, precum 128K.

Categoric sunt pro-track sau în favoarea altor formate fără pierderi.

În opinia mea, mp3 mai merge doar pentru ascultatul muzicii în maşină, dar şi aici este pe ducă.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 06, 2008 10:03 am 
Neconectat
User

MP3 versus 320 kbps
http://www.mp3ornot.com/
intrati acolo si face-ti diferenta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 06, 2008 11:23 am 
Neconectat
User

problema este ca si empetreiul a evoluat f mult ,algoritmii sai s-au perfectionat ,astfel ca versiunile mai noi de codoare nu mai sunt chiar asa de rahat.Treaba nasoala e ca fiecare codeaza cum il taie capul,cu ce gaseste si de aceea umbla acele mp3 infecte
Una este sa codezi acum in 2007-2008 cu ultima vs de Lame dupa un cdda original(prima mana) si alta e sa descarci ceva de pe net facuta dupa cine stie ce sursa.Daca se nimereste ceva facut dupa trackuri care la randul lor au fost 'facute' din mp3,adica recompresie la compresie,nu e de mirare ca iese un rahat total
Incercati sa cititi de prin linkul lui arkad ,sunt cateva discutii destul de bune pe acolo.O sa aflati de ce mp3-ul nu se merita facut cbr la 320,pt ca ,calitatea nu mai creste odata cu marirea ratei de biti
Eu folosesc de mai bine de 1 an formatul mpc(muse pack) la q7-q8 si desi am surse si incinte bune,nu pot sa ma vait ca suna chiar naspa.
Conteaza f mult si sursa dupa care este codat .Nu cred ca sunt chiar asa de multi care disting acele micro-detalii/amanunte care se pierd pe cutiute chinezesti si placi de sunet ieftine/integrate
Problema care ma deranjeaza este ca cei care le fac le raspandesc ca painea calda si nu le tzin pt utilizarea proprie.
artefactele aparute la compresie se manifesta si f diferit in fctie de complexitatea intrumentelor din muzica.PE muzica comerciala,rap house etc unde sunt numai inalte basi si efecte de sintetizatoare este mai dificil de diferentiat.Depinde si cine si materizat inregistrarea.Dar pt cine asculta muzica mai 'aleasa' stie ca nu merge cu una cu doua

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 06, 2008 12:29 pm 
Neconectat
User

tin de ceva vreme pe hdd o melodie mp3 la 192 kbps care suna ... bine
http://rapidshare.com/files/151386181/D ... _.mp3.html

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Oct 06, 2008 2:01 pm 
Neconectat
User

Dr4g0n scrie:

Am zis minim un audigySE pt ca te scuteste de a da banii in plus pe un crossover (are reglabil de la 10 la 200HZ)

Daca pui driverele de la kx project pe live(nu merg pe audigySE) ai mult mai multe optiuni, de ex: http://kxproject.lugosoft.com/dsp.php?language=en .
Iar diferenta de calitate dintre dac-urile mai noi de pe audigy si cele de pe live abia se simte pe sculele hi-fi cu atat mai putin pe cele de sonorizari.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2