The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Vin Iul 04, 2025 12:10 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Mag! Pro sau Contra
Pro 41%  41%  [ 15 ]
Contra 19%  19%  [ 7 ]
Nu ma pronunt 41%  41%  [ 15 ]
Voturi totale : 37
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Boxe Mag - Pareri, Sugesti
MesajScris: Mie Feb 18, 2009 2:29 am 
Neconectat
User

Buna,
As dori sa stiu ce parere aveti despre boxele Mag.

Ce stiu eu este ca: sunt fabricate in Ucraina, deci daca ar fi sa ne luam dupa vorbe, fiind rusesti trebuie sa fie bune(tzapene) si fiabile; au 3 linii si anume MS(mocheta, de interior), MD(vopsea poliuretanica, de exterior si interior) si ML(line-array); au fost cei care au ridicat marca Electro-Voice, la inceputuri asigurandu-le difuzoarele pana a inceput colaborarea(sau achizitia, recunosc ca nu sunt documentat in legatura cu acest fapt) lui EV cu Dynacord, moment din care Mag si-au deschis propriile linii de boxe. LE: OK! Am inteles ca informatia era falsa dar cum am spus mai jos era primita de la un vanzator dintr-un magazin de pro audio. Ma intereseaza mai mult despre boxele Mag in sine daca mai are lumea pareri(din experienta desigur).

Personal detin un subwoofer Mag MS 118 B care se comporta ireprosabil(bass clar si adanc, chiar daca are numai 350 W ii da pe toti). De asemenea am ascultat line-array-uri Mag care la fel au sunat foarte bine!

As dori sa stiu, in special de la cei care au folosit, cum vi se par si voua. Ma refer aici la claritate, putere, fiabilitate. Studiind forumul am observat ca Nexus nu are o parere prea buna despre ele. Nexus, astept si parerea ta dar cu motive clare pro si contra. Vreau sa aflu mai multe informatii deoarece planuiesc sa achizitionez mai multe boxe Mag in viitorul apropiat.
Daca aveti si informatii sau oferte ale unor importatori ar fi foarte utile. Mutumesc Anticipat![/i]

Ultima oară modificat de alexionas pe Mie Feb 18, 2009 12:04 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 18, 2009 9:18 am 
eu sunt importator mag si vreau sa zic ca pentru mine sunt foarte ok
sunt de anduranta si procesate corespunzator suna foarte bine.
eu am in lucru o linie de 15kw full mag si abia astept sa o pun la teste.
seriile noi de la mag sunt foarte bine puse la punct in privinta calitatii sunetului reprodus si a raspunsului in frecventa
deci cel mai bine e cu difuzorul care se potriveste aplicatiilor tale si sa te multumeasca.
oricum au prezenta puternica in aer liber.
te intereseaza cum suna linia mag?
te invit cand e gata la iasi la teste,pana atunci mai multe detalii nu iti pot furniza

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 18, 2009 10:18 am 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

Citat:
au fost cei care au ridicat marca Electro-Voice, la inceputuri asigurandu-le difuzoarele pana a inceput colaborarea(sau achizitia, recunosc ca nu sunt documentat in legatura cu acest fapt) lui EV cu Dynacord

imi pare rau, dar asta este cea mai mare aberatie pe care am auzit-o in ulimii ani

EV = Dynacord

Ambele apartin de firma Telex, EV, fiind doar marca lor pe continentul American

MAG sunt OK dar nu sunt foarte high tech
Ca si rezistenta la abuz stau excelent.

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 18, 2009 11:45 am 
Neconectat
User

Citat:
nexus3 scrie:
Citat:
au fost cei care au ridicat marca Electro-Voice, la inceputuri asigurandu-le difuzoarele pana a inceput colaborarea(sau achizitia, recunosc ca nu sunt documentat in legatura cu acest fapt) lui EV cu Dynacord

imi pare rau, dar asta este cea mai mare aberatie pe care am auzit-o in ulimii ani

EV = Dynacord

Dupa cum spuneam nu sunt informat in privinta acestui lucru...stiam doar ca au ceva legatura, oricum nu asta era subiectul care ma intereseaza. Informatia referitoare la difuzoarele mag asigurate pentru boxele Electro e gresita? Am primit-o de la un tip care are un magazin de aparatura pro audio si mi-a mai confirmat-o cineva din domeniu asa eram curios cat e de adevarata fiindca nu am gasit pe net o astfel de idee.

Si revenind la ce e important. Nexus, ce anume nu ti-a placut la banda de medii? Nu suna destul de tare...nu e o problema care poate fi reglata din mixer sau dintr-un egalizator?

Evilsoundexpert, vinzi boxe mag?...pe mine asta m-ar interesa. Vreau sa stiu daca sunt dealeri care le dau mai ieftin decat de unde am gasit eu fiindca pe un site magazin virtual din ucraina am vazut ca era cam cu 700 ron mai ieftina bucata ca aici.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Boxe Mag - Pareri, Sugesti
MesajScris: Mie Feb 18, 2009 11:51 am 
Neconectat
User

alexionas scrie:
Buna,
As dori sa stiu ce parere aveti despre boxele Mag.

au fost cei care au ridicat marca Electro-Voice, la inceputuri asigurandu-le difuzoarele pana a inceput colaborarea lui EV cu Dynacord, moment din care Mag si-au deschis propriile linii de boxe.

Pff
Asta cine te-a mintit ca sa ii cumperi mag-ul? electrovoice producea difuzoare cand rusii nici nu isi revenisera dupa primul razboi mondial. daca mag faceau difuzoare la fel de bune ca ev era si mag un nume in lumea asta. colaborarea dintre ev si dynacord nu s-a facut pentru a cumpara ev-ul difuzoare de la dynacord, dynacord a inceput printr-un service de reparat radiouri dupa care s-au apucat de facut amplifuri. dynacordul doteaza boxele lor cu difuri ev si nu invers.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 18, 2009 12:00 pm 
Neconectat

alexionas scrie:
Citat:
nexus3 scrie:
Citat:

EV = Dynacord

Dupa cum spuneam nu sunt informat in privinta acestui lucru...stiam doar ca au ceva legatura, oricum nu asta era subiectul care ma intereseaza.

Informatia referitoare la difuzoarele mag asigurate pentru boxele Electro e gresita? Am primit-o de la un tip care are un magazin de aparatura pro audio si mi-a mai confirmat-o cineva din domeniu asa eram curios cat e de adevarata fiindca nu am gasit pe net o astfel de idee.

nu au legatura EV cu MAG
este doar un zvon scornit de dealerii de MAG. L-am auzit in n variante. Se folosesc de asta pentru a mai convinge un client doi care simt nevoia sa asocieze MAG (brand necunoscut) cu o firma cu renume, EV, etc.

BTW, MAG (sau leningrad, sau cum s-o fi numit in trecut) nici nu exista pe vremea cand EV isi construia difuzoarele

Si revenind la ce e important. Nexus, ce anume nu ti-a placut la banda de medii? Nu suna destul de tare...nu e o problema care poate fi reglata din mixer sau dintr-un egalizator?

nu generalizez, este posibil ca in ultimii ani sa fi modificat ceva, DAR, in momentul in care am avut contact cu MAG, astia aveau o problema. Ca toate produsele rusesti trebuiau "prin lege" sa fie robuste/brutale. Problema cu membranele robuste la ei era ca trebuia sa le faca groase din cauza faptului ca nu stapaneau prea bine tehnica.
Problema cu un con gros este masa . Aceasta masa supliemntara este OK, daca vorbim de un difuzor de bass pt ca ne coboara Fs-ul, dar pentru un difuzor care are nevoie sa poata urca bine in medii, este un dezavantaj major.
Nu este doar problema lor, majoritatea producatorilor au probleme cu membranele, de aceea, cele mai avansate difuzoare folosesc conuri marcate UKM (fabricate de Muller in UK)

Practic, ceea ce am auzit eu era o groapa in medii atat de mare incat pt orice difuzor de 15" din oferta lor la acea data era necesar un driver de 2" pt a prelua de unde cadea wooferul.

Evilsoundexpert, vinzi boxe mag?...pe mine asta m-ar interesa. Vreau sa stiu daca sunt dealeri care le dau mai ieftin decat de unde am gasit eu fiindca pe un site magazin virtual din ucraina am vazut ca era cam cu 700 ron mai ieftina bucata ca aici.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 18, 2009 12:10 pm 
Neconectat

si o completare

la un moment dat am avut ocazia sa folosesc un sistem compus din 8 basi MD880 BH (Aka. ES18BPH) si 8 sateliti MD 2554

amplificat cu phonic seria XP si procesat cu DCX2496

sistemul era separat in 2 stack-uri a cate 4 basi si 4 topuri

problema a persistat (pt mine era evidenta) dar pentru public nu a contat in 99% din cazuri...

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 18, 2009 12:17 pm 
Neconectat
User

Sa inteleg ca nu ar fi recomandate boxe Mag full range si eventual doar subwoofere. Ce ai recomanda in locul unui Mag MD 534http://www.magnet.com.ua/loudspeaker_systems/MD/MD534.html si Mag MD 2534http://www.magnet.com.ua/loudspeaker_systems/MD/MD2534.html(scuze dar vad ca pe site-ul lor scrie doar in ruseasca si nu prea am mai gasit siteuri pe care sa apara, dar se intelege ce scrie la specificatii)? Voi merge la magazinul unde le-am gasit sa ii pun sa faca un test de sunet pe ele. Am facut teste de sunet doar pe subwoofere. Ideea e ca toti cei cu care am vorbit despre ele si care stiau de ele spuneau ca sunt bune dar vreau sa stiu sigur ca merita banii inainte da a face o investitie in sensul asta.
LE: problema cu testul de sunet la magazin e ca spatiul e mic si astfel daca nu le dau destul de tare se aude bine, presupun, dar la putere mai mare nu pot sa vad decat dupa ce le testez in actiune.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 20, 2009 12:09 am 
Neconectat
User

Ultimul model cel cu 2 basi/ incinta am avut ocazia sa le ascult live si mi-au cauzat zgarieturi pe creier. Probabil nu erau nici reglate sculele calumea dar oricum lasau mult de dorit, in plus inaltele paraiau de rupeau locul.
Sistemul era compus din 4 planare si 4 topuri cu modelul acesta.
Cred ca a fost cea mai oribila sonorizare auzita pana in prezent.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 20, 2009 10:20 am 
Neconectat

Aseara am avut ocazia sa ascult din nou MAG

mai exact modelul asta

doar ca avea porturile rotunde (probabil o varianta mai veche)

http://www.magnet.com.ua/loudspeaker_sy ... D2231.html

localul este IL DESTINO din Bistrita

pe scurt: Bass nu cinestie ce (nu aveam oricum pretentii)
Medii : lispesc cele superioare cu desavarsire
Inalte : suna usor ciudat, metalic, parca ar freca cineva doua cutite unul de altul... si nu urca, cu toatea ca este doar un driver de 1"

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2