nexus3 scrie:
Citat:
au fost cei care au ridicat marca Electro-Voice, la inceputuri asigurandu-le difuzoarele pana a inceput colaborarea(sau achizitia, recunosc ca nu sunt documentat in legatura cu acest fapt) lui EV cu Dynacord
imi pare rau, dar asta este cea mai mare aberatie pe care am auzit-o in ulimii ani
EV = Dynacord
Dupa cum spuneam nu sunt informat in privinta acestui lucru...stiam doar ca au ceva legatura, oricum nu asta era subiectul care ma intereseaza.
Informatia referitoare la difuzoarele mag asigurate pentru boxele Electro e gresita? Am primit-o de la un tip care are un magazin de aparatura pro audio si mi-a mai confirmat-o cineva din domeniu asa eram curios cat e de adevarata fiindca nu am gasit pe net o astfel de idee.
nu au legatura EV cu MAG
este doar un zvon scornit de dealerii de MAG. L-am auzit in n variante. Se folosesc de asta pentru a mai convinge un client doi care simt nevoia sa asocieze MAG (brand necunoscut) cu o firma cu renume, EV, etc.
BTW, MAG (sau leningrad, sau cum s-o fi numit in trecut) nici nu exista pe vremea cand EV isi construia difuzoareleSi revenind la ce e important. Nexus, ce anume nu ti-a placut la banda de medii? Nu suna destul de tare...nu e o problema care poate fi reglata din mixer sau dintr-un egalizator?
nu generalizez, este posibil ca in ultimii ani sa fi modificat ceva, DAR, in momentul in care am avut contact cu MAG, astia aveau o problema. Ca toate produsele rusesti trebuiau "prin lege" sa fie robuste/brutale. Problema cu membranele robuste la ei era ca trebuia sa le faca groase din cauza faptului ca nu stapaneau prea bine tehnica.
Problema cu un con gros este masa . Aceasta masa supliemntara este OK, daca vorbim de un difuzor de bass pt ca ne coboara Fs-ul, dar pentru un difuzor care are nevoie sa poata urca bine in medii, este un dezavantaj major.
Nu este doar problema lor, majoritatea producatorilor au probleme cu membranele, de aceea, cele mai avansate difuzoare folosesc conuri marcate UKM (fabricate de Muller in UK)
Practic, ceea ce am auzit eu era o groapa in medii atat de mare incat pt orice difuzor de 15" din oferta lor la acea data era necesar un driver de 2" pt a prelua de unde cadea wooferul.
Evilsoundexpert, vinzi boxe mag?...pe mine asta m-ar interesa. Vreau sa stiu daca sunt dealeri care le dau mai ieftin decat de unde am gasit eu fiindca pe un site magazin virtual din ucraina am vazut ca era cam cu 700 ron mai ieftina bucata ca aici.