The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Dum Iun 29, 2025 11:04 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Probleme calculatoare Parallel Notch Filter
MesajScris: Mie Iun 23, 2010 1:28 am 
Neconectat
User

Salutare la toata lumea. Cum spune si titlul, m-am jucat un pic cu vreo 3 calculatoare de Parallel Notch Filter de pe net, am sa atasez mai jos link-urile. Problema care am observat-o e ca pentru aceleasi date introdu-se, fiecare din ele furnizeaza valori diferite ale componentelor care ar trebui sa intre in acest filtru, si ceea ce mi se pare iarasi ciudat e ca la unele nici nu cere impedanta difuzoarelor (primele 2 link-uri), iar la altul in care poti introduce impedanta difuzoarelor (al treilea link), nu poti scrie nivelul atenuarii dorite. In concluzie, exista vreaun calculator bun de calcul al acestor filtre (tinand cont ca, din cate stiu, formulele de calcul ale filtrelor ar trebui sa fie aceleasi, deci rezultatele ar trebui sa fie la fel pentru aceleasi valori introduse). Inca o intrebare: ca principiu de functionare (din cate inteleg) acest tip de filtru lucreaza prin modificarea impedantei vazute de amplificator in banda de frecvente in care se doreste a se produce atenuarea (daca vrem o atenuare de 3 dB de exemplu in banda 7kHz-10kHz de exemplu, amplificatorul ar vedea in aceasta banda o impedanta totala egala cu suma dintre impedanta filtrului Parallel Notch Filter si impedanta difuzorului in zona respectiva, adica daca avem un difuzor cu 8 Ohmi in acea banda de frecvente, atunci pentru o atenuare de 3 dB ar trebui un filtru care sa aiba impedanta totala tot de 8 Ohmi in acea zona, nu?) => toata asta e de fapt o intrebare, e asa cum am descris eu sau nu (ca principiul de functionare)? Daca asa lucreaza acest filtru (prin modificarea impedantei totale vazuta de amplificator intr-o anumita banda de frecvente unde se doreste atenuarea), aceasta variatie de impedanta nu afecteaza functionarea optima si a amplificatorului(el "vazand" o impedanta variabila cu frecventa, in cazul de mai sus de la 8 la 16 Ohmi si iarasi la 8 Ohmi functie de frecventa de lucru)?? Multumesc anticipat de lamuriri.

Si link-urile cu calculatoarele cu pricina:
http://www.diyaudioandvideo.com/Calcula ... llelNotch/
http://www.carstereo.com/help/Articles.cfm?id=19
http://www.mh-audio.nl/ParallelNotchFilter.asp

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 2