The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Sâm Iun 28, 2025 6:30 am


Ora este UTC + 2




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cartoful electrocutat,un aliment nutritiv
MesajScris: Mar Aug 24, 2010 1:11 am 
Cartofii devin alimente mai sănătoase dacă sunt "trataţi" cu şocuri electrice sau cu ultrasunete, potrivit oamenilor de ştiinţă japonezi
Electricitatea "păcăleşte" cartoful să producă un "val" de antioxidanţi, aceste substanţe având un rol important în menţinerea sănătăţii organismului.
Aplicat la scară industrială, acest proces în aparenţă deloc costisitor ar putea să ofere cartofului o imagine complet nouă. Alte teste, desfăşurate în cadrul aceluiaşi studiu, au relevat faptul că folosirea ultrasunetelor are efecte similare asupra cartofului.
Cercetătorul nipon Kazunori Hironaka, de la Universitatea Obihiro, coordonatorul studiului, a declarat: "Antioxidanţii din fructe şi legume au o mare importanţă în prevenirea bolilor cronice, precum maladiile cardiovasculare, diverse tipuri de cancer, diabet şi bolile neurologice".
Inspirându-se din faptul că seceta, vătămările de ordin fizic, provocările de ordin natural şi stresul determină această legumă să producă cantităţi mai mari de antioxidanţi, oamenii de ştiinţă japonezi au dorit să verifice dacă şocurile electrice aplicate de oameni au acelaşi efect asupra cartofului.
Astfel, cartofii (întregi) au fost scufundaţi în recipiente cu apă sărată, unde s-a aplicat un curent de intensitate slabă, timp de o jumătate de oră. Testele au arătat faptul că nivelul de antioxidanţi a crescut cu 60%.
O sesiune cu ultrasunete timp de cinci minute are efecte similare.
Cercetătorii japonezi susţin că acest tratament "nedestructiv" reprezintă o metodă simplă şi deloc costisitoare care face din cartof o legumă şi mai "atrăgătoare".
Sursa mediafax


Sus
  
 


Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România