The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 7:42 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 14, 2006 11:01 pm 
Neconectat
User

Eu unul nu am banii sa-l cumpar dar sincer l-as cumpara daca i-as avea ( nu spun acest lucru doar pt a indemna pe unii sa-l cumpere, ci doar pt a-mi satisface curiozitatea...si daca m-am insela atunci as considera ca banii i-am investit in ceva din care am invatat ceva, si anume ca nu trebuie sa mi se mai rasara astfel de idei fixe )...

@DNA Totusi eu unul nu m-as risca cu cumaprarea lui, dar fiecare are bani si face ce vrea cu ei ( nu zic acest lucru ca fiind opusul la ceea ce am zis mai sus )
Nu stiu daca gasim vre-un posesor de PD, dar cine stie...
La PA am vazut ca parametrul eff e destul de bun, cel putin la Wn-15s e peste 6 parca...
Acuma ce mi s-a parut mai bun la PD e ca au Xmaxul mai mare ( dar asta vad ca e discutabil ) si ca au BL destul de mare in comparatie cu restul producatorilor de difuzoare...totusi din punct de vedere la Qts-ului cea mai buna serie mi s-a parut de la Pa seria Sn, parca seri care se adresa monitoarelor de scena...
Si acuma sincer m-am mai luat si dupa alte pareri, poate si din cauza ca pe speakerplans.com am vazut ca se folosesc difuzoare PD, si ca proiectul cu hornul 1850 arata super...dar acuma daca ma gandesc mai bine cred ca stiu si de cese folosesc atat de mult PD-urile pe acolo9, pt ca sunt facute in Marea Britanie si acolo un astfel de difuzor e mai ieftin decat in alte tari, siprobabilsi mai ieftin fata de difuzoarele produse in alte tari...si ma gandesc ca cei de acolo au mandria lor nationala...
Sa nu uit, inca un lucr ce mi s-a parut interesant la PD1850 este power compressionul, care la putere maxima e de 1,6 dB si faptul ca la P Audio nu afiseaza aceste date...si la Selenium am vazut, dar difuzorul de 18" prezent la noi il are parca de 3 dB la putere maxima...si avand in vedere ca au puteri egale...

@nexus nu stiu cum declara ei Xmax-ul...totusi poate de aia mi s-a parut mai mic la PA decat la restul...
Si in legatura cu Xmaxul, acesta se ia in general ca fiind valoarea intr-o directe ? adica am avea 2 x Xmax ? pT ca am auzit ceva in genul acestui lucri, adic pe o directe insemna Xmaxul normal si in ambele directii se dubla...sper ca intelegeti ce vreau sa zic :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 14, 2006 11:26 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

DNA scrie:
Apropo, de parametrul Eff ce parere aveti ?
PA comparativ cu PD.

Snake, poate ma faci sa cumpar un PD doar ca sa fac un test :) :D

Inca ceva.
Nu reusesc sa vad in datele tehnice ale PD-ului.

Este bobinat inside/outside, ca PA-ul ?
Eu vad ca spune doar ca bobina este din cupru si nici o referire la genul bobinei.

este bobinat la interior si exterior
am vazut bobina desfacuta la PD1850
kit-ul de repratie vine demontat

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 14, 2006 11:29 pm 
Neconectat

snake

X-max-ul este declarat/ directie

PD stiu sigur ca declara la 10% distorsiuni pt ca m-am documentat mai demult

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 15, 2006 3:39 pm 
Neconectat
User

@nexus imi explici care este diferenta dintre un Xmax normal si unul la 10% distorsiuni ?
sau mai bine distorsiuni la ce ? la semnalul de intrare sau ce ? :oops: :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 15, 2006 4:25 pm 
Neconectat

x-max-ul normal este calculat din dimensiunile mecanice ale subansamblelor sistemului magnetic

din acel calcul rezulta zona in care bobina se afla perfect in camp magnetic, iar distorsiunile usnt minime

X-max-ul la 10% distorsiuni este x-max-ul masurat cu o sinusoida aplicata difuzorului, si fortat pana in punctul in care analizorul armonic conectat la un microfon plasat in fata difuzorului, observa ca nivelul distorsiunilor cauzate de neliniaritatile suspensiei si neliniaritatilor campului magnetic in care se afla bobina, ajunge la un nivel de 10% (nivel pe care majoritate lumii nu-l percepe, ba chiar da impresia de sunet mai puternic)

mare atentie ca un difuzor care distorsioneaza din cauza cursei nu va suna ca un amplificator care distorsioneaza. Motivul este f simplu.

suspensia si sistemul magnetic actioneaza ca un compresor de semnal , si nu ca un limiter (cazul unui amplificator)

sinusoida nu este patratita ci aplatizata.

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 16, 2006 10:11 am 
Neconectat
User

nexus3 scrie:
snake
mare atentie ca cei de la Precision devices nu declara x-max-ul matematic Hag-Hvc/2 ci X-max-ul la 10% distorsiuni

X-max-ul matematic la acel difuzor este comparabil cu cel a lui c18-650EL

din catalog de la selenium:
Imagine
lucrurile nu sunt asa simple.

Ultima oară modificat de Sharky pe Mar Apr 07, 2009 8:34 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 25, 2006 1:32 pm 
Neconectat
User

Snake din cate imi aduca aminte,(pt ca acum 2 ani am vrut sa achizitionez un pd.1850) era vreo 18 mil Rol...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 25, 2006 1:59 pm 
Neconectat
User

Stiu ca la senia se comercializeaza asa ceva...si pretul nu cred ca este ami prejos... :roll:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2