bradacalin scrie:
@leco: ce te califica pe tine sa judeci spiderul ala? esti inginer? ai ceva calificare in materie?
Caline, cu parere de rau iti spun ca am!
Nu am judecat insa acel spider, am facut o supozitie la ce am auzit, cum ca ar fi fost lipit pe conul bobinei din fibra de sticla,PESTE nus ce hirtie zicea userul care are acum difuzorul.
REPET, NU EU am afirmat ca este lipit pe "o hirtie infasurata peste con" si apoi lipit spiderul...
La vremea mea am centrat foarte multe difuzoare plecind de la 0, primeam magnetul, bobina, firele leonice, spiderul, membrana, conul, sasiul, surubirile, si adezivul, in cutie si le faceam cu minutele mele, din 20 si ceva de bucati cite am facut(prin 199x nu mai stiu exact), cred ca am invatat ceva si stiu cit de cit, crede-ma!
nexus3 scrie:
Leco , toata problema putea fi evitata foarte simplu daca am fi stiut ca tu urmaresti spectrul acesta de frecventa f jos
boxele ar fi fost reproiectate cu un acordaj mai jos pentru a reproduce in siguranta 25-30Hz.
Mircea, spune-mi te rog la cit sint acordate boxele de bass luate de la Dan?
Pe generator mie imi da ceva pe la 31-32 Hz
Nu , nu am urmarit cu boxele luate de la DNA, sa ma axez pe frecventele care imi plac mie, aia e altceva, era un hobby de-al meu, am dat numai niste mici comparatii, atit, hobby-ul meu se face ACASA pe melomane la max 35W/canal!
Ideea este ca, atunci cind au picat SD-uile, NU au picat la mine, au picat la altcineva,pe amplificarea lui (QSC RMX 5050HD)
La mine era setat low cut-ul pe 25Hz /24 db/octava Linkwitz-Rilley, din crossover si 20 si 25 Hz taiat la minim si din procesor, deci nu cred sa fi fost prea grav pt SD-uri, cel putin cit le-am folosit eu.
Nu am avut probleme DELOC pina sa le imprumut, in acea seara nefericita de vallentine's day...
Cind le-am ascultat dupa ce le-am luat inapoi, ceva zbirniia in ele, defapt ti-am si zis, cind vroiam sa iau acel recon kit...
Repet , difuzoarele nu le-am zapacit eu, au fost zapacite in acel club unde le-am dat, si culmea aveau pe procesare taiere la 35 Hz cu 24 db/oct Linkwitz- Rilley.
Deci teoretic era ok...
Chestia cu hirtia lipita de con si apoi lipit spiderul, am spus-o din ce a relatat baiatul care a cumpartat SD-ul de la mine, i l-am trimis exact cum l-am dat jos de pe cutie.
Deci afirmatia asta nu-mi apartine, eu doar am spus ce mi s-a spus, de catre noul lui proprietar, cum ca era spiderul 2 deslipit cu tot cu acea hirtie sau ce este ea, de pe con, spiderul fiind intreg...
Eu unul personal sint foarte multumit de cum suna boxele facute de tine, mai ales ACUM cu 18SWS1000, suna un pic mai plin cu ele decit cu SD18EL, cu aceleasi reglaje.
Oricum voi activa "LOUDSPEAKER OFFSET INTEGRATION" la statia Crown 5000VZ,pt siguranta maxima, asta pe linga low cut-ul de la crossover.
Extras din PDF-ul lor:
5.2.4 Loudspeaker Offset Integration
Loudspeaker Offset Integration (LOI) circuits use double
integrating filters in the amplifier’s feedback circuitry to
protect loudspeakers in several different ways. First, they
center asymmetrical audio waveforms that cause off-center
woofer cone movement. Off-center cone movement
increases loudspeaker heating and distortion while reducing
the loudspeaker’s power handling ability. Second, LOI
filters unwanted DC and subsonic frequencies using a
third-order Butterworth filter with a 35 Hz corner
frequency. Third, LOI filters unwanted ultrasonic frequencies
(RF) that can cause tweeter burnout using a secondorder
Bessel filter with a 50 kHz corner frequency.
Sau mai pe intelesul vizual al tuturor:
Respect DNA si MIRCEA(Seleniumurile OEM)