The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 3:49 pm

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 98 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 7:06 pm 
Neconectat
User

atunci du-te si vezi-ti de treaba ta

pa !!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 7:16 pm 
Neconectat
User

nu`mi spune nimeni ce sa fac :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 7:34 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

hai ia-ti jucariile si pleaca, te rog frumos ; ; ).

Ultima oară modificat de Calin Bradatan pe Joi Mar 05, 2009 7:35 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 7:35 pm 
Neconectat
User

atunci te rog

iti pun bunul simt la incercare

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 8:13 pm 
Neconectat
User

nu contest calitatea difuzoarelor p-audio, am cumparat si voi cumpara in continuare deoarece sunt de calitate si se pot obtine incinte acustice competitive cu altele de firma, dar, din moment de spiderul, suspensia si membrana nu au fost rupte, conul nu a fost tesit, si nici bobina arsa, consider cadefectiunea trebuia sa faca obiectul garantiei, intr-un fel sau altul fiind sau nefiind hartia aceea acolo, LIPITURA A CEDAT, nu vreau sa lovesc in nimeni, dar mai bine supuneti direct pentru difuzoare nu se acorda nici un fel de garantie, apropo pentru difuzoare vandute fara incinte, a fost efectuata vre-o data vre-o reparatie pe cheltuiala p-audio (producatorul) pentru defecte care au fost considerate de fabricatie? chiar toate difuzoarele au venit perfecte? aici exeptam cazul primului sd-18el ars din vina clientului care a primit cadou un recon-kit pentru ca a fost primul care a reusit sa arda un asemenea difuzor

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 8:13 pm 
Neconectat
User

cand o sa apara bunul simt la voi atunci o sa apara si la mine...pana atunci cum primesc asa dau :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 8:38 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

Gratzi scrie:
cand o sa apara bunul simt la voi atunci o sa apara si la mine...pana atunci cum primesc asa dau :wink:

vezi-ti lungul nasului, copile.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 8:39 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

George(sb) scrie:
nu contest calitatea difuzoarelor p-audio, am cumparat si voi cumpara in continuare deoarece sunt de calitate si se pot obtine incinte acustice competitive cu altele de firma, dar, din moment de spiderul, suspensia si membrana nu au fost rupte, conul nu a fost tesit, si nici bobina arsa, consider cadefectiunea trebuia sa faca obiectul garantiei, intr-un fel sau altul fiind sau nefiind hartia aceea acolo, LIPITURA A CEDAT,

Imbinarea a fost rupta ca urmare a operarii inafara specificatiilor

la cate teste distructive au fost facute pe SD-18EL, crede-ma ca pana acum am fi observat daca exista un astfel de defect.

cand bagi semnal de 20-25 de Hz intr-un subwoofer acordat la 42 de Hz, treburile se cam termina prost

nu vreau sa lovesc in nimeni, dar mai bine supuneti direct pentru difuzoare nu se acorda nici un fel de garantie, apropo pentru difuzoare vandute fara incinte, a fost efectuata vre-o data vre-o reparatie pe cheltuiala p-audio (producatorul) pentru defecte care au fost considerate de fabricatie?

nu au fost defecte de fabricatie, cu exceptia unuia singur intalnit de mine acum 2 ani de zile.
au fost doar defecte aparute, pe care nu le-am putut dovedi ca au fost din vina utilizatorului.

acum 2 ani de zile am avut un HP-15W care zanganea, motiv pt care a fost schimbat fara discutii. Problema s-a dovedit a fi o biluta minuscula de fludor rezultat din lipirea firelor leonice la bobina, si care s-a desprins de calota in momentul in care s-a dat cu putere in difuzor

nici un difuzor nu a ajuns la producator ca urmare a unui defect de fabricatie .

chiar toate difuzoarele au venit perfecte? aici exeptam cazul primului sd-18el ars din vina clientului care a primit cadou un recon-kit pentru ca a fost primul care a reusit sa arda un asemenea difuzor

george

s-a stabilit foarte clar motivul defectiunii in acest caz. (procesare gresita care a dus la depasirea X-mech) - vezi topicul deschis de Leco in acest sens

mare atentie
X-mech este diferit de X=max si are o valoare mult mai mare.
depasirea acestui parametru duce in absolut toate cazurile la defectarea sistemului mobil, prin:

- ruperea spiderului
- lovirea bobinei de backplate
- ruperea suspensiei
- deformarea conului
- ruperea conului

in nici o tara din lume, nici un producator/vanzator de masini nu-ti schimba automobilul daca intri cu el in pom.

cam asta este cazul si aici

au fost cazuri cand am schimbat pe cheltuiala noastra / sau am reparat anumite defectiuni care nu pareau defecte de utilizare sau nu am putut dovedi vina utilizatorului.

oricum acestea au fost extrem de putine in ultimii ani

eu nu-ami aduc aminte de mai mult de 4 defecte de cand lucrez cu P-audio si 2 dintre ele au fost cauzate de manevrarea nepotrivita a firmelor de curierat

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 9:05 pm 
electropasta e mazga respectiva
cu sau de oaie sa te dai tu la fund.
mircea nu mai are rost sa discut cu desteptii
azi am verificat resturile de la sd-urile ce le-am reconat si nu e hartie partea respectiva ci e un strat de fibra de textolit foarte subtire ce da impresia de hartie.
cedeaza spiderul 2 din cauza depasirii cursei mecanice daca este folosit in bass reflex sau orice incinta inafara de horn.

aaa inca ceva daca nu ati observat voi in general la difuzoare.
difurile recoamndate pt honr au spiderul cu mai putine randuri ca alea de bass reflex.observatie strict vizuala ca cate boxe am desfacut si am vazut defacute.
cu asta am incheiat discutia pe forum ca nu isi are rostul sa ma mai complic .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 9:20 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

omul nostru reconeaza sd-uri.

ia zi si mie cine mai are sd18el in iasi, poate fac si eu o auditie inainte sa-mi fac incinte la ale mele. :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 9:28 pm 
Neconectat

Evil a montat kit de reparatie la un 2 sd 18EL

unul al lui Intel si inca unul distrus de un club din Bacau

acelasi SD din Bacau a revenit alaltaieri cu unul din firele leonice rupte si impuscate (ca sa va dati seama ce omor isi ia seara de seara de pe un amp de 2000W RMS)

problema a fost cauzata de montajul usor imperfect al kitului de reparatie.

tot ansamblul mobil a fost rotit cateva grade fata de conectorii de pe sasiu, motiv penru care, la curse extreme, firul leonic se tensiona mai mult decat era necesar, ceea ce a si dus in final la ruperea lui

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Ultima oară modificat de Mircea Bartic pe Joi Mar 05, 2009 9:36 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 9:33 pm 
nu se centra perfect pt ca avea o deviatie la bobina mircea.
oricum a depasit cu mult x mech de a rupt leonicul.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 9:42 pm 
Neconectat

. scrie:
nu se centra perfect pt ca avea o deviatie la bobina mircea.
oricum a depasit cu mult x mech de a rupt leonicul.

centrajul era corect

tot ansamblul era rotit cu vreo 2 grade in raport cu piesa polara

le-am reparat leonicul, totul este OK

i-am scapat si de cheltuiala pt un kit de SD-18 8)

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 10:49 pm 
Neconectat
Ultramoderator
Ultramoderator

. scrie:

aaa inca ceva daca nu ati observat voi in general la difuzoare.
difurile recoamndate pt honr au spiderul cu mai putine randuri ca alea de bass reflex.observatie strict vizuala ca cate boxe am desfacut si am vazut defacute.

Este absolut normal, deoarece dif-urile de bass reflex ,au in general cursa mai mare decit cele de horn, hornurile in general nu prea merg sub 50 Hz, pe cind BR-ul poate merge si la 20 Hz...

In acest caz, cursa unui difuzor destinat unui horn , este mult mai mica decit cursa unui difuzor destinat BR-ului, de aici si rezultatul ca unele eminence-uri NU au picat in BR-uri unde au fost suprasolicitate (alias BR-urile mele cu 2xKappa 15LF)

99% aici evil are dreptate, SD18EL, este un dif care se potriveste mult mai bine intr-un horn decit intr-un BR!!!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 05, 2009 10:54 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

aceeasi problema am avut-o si eu cu un difuzor no name. A fost rebobinat de cineva si peste cateva zile a ajuns la mine. Prima oara nu mi-am dat seama ce s-a intamplat si l-am reparat, folosind fir leonic la fel de lung. Bineinteles ca s-a stricat si a doua oara si apoi mi-am dat seama ca nu a fost centrat corect si la curse mari firul avea de suferit. (era un difuzor auto). Difuzorul in sine era exploatat in parametri optimi, dar cursa lui normala a ucis leonicele.

***Stefanev***

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 98 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC + 2