George(sb) scrie:
nu contest calitatea difuzoarelor p-audio, am cumparat si voi cumpara in continuare deoarece sunt de calitate si se pot obtine incinte acustice competitive cu altele de firma, dar, din moment de spiderul, suspensia si membrana nu au fost rupte, conul nu a fost tesit, si nici bobina arsa, consider cadefectiunea trebuia sa faca obiectul garantiei, intr-un fel sau altul fiind sau nefiind hartia aceea acolo, LIPITURA A CEDAT,
Imbinarea a fost rupta ca urmare a operarii inafara specificatiilor
la cate teste distructive au fost facute pe SD-18EL, crede-ma ca pana acum am fi observat daca exista un astfel de defect.
cand bagi semnal de 20-25 de Hz intr-un subwoofer acordat la 42 de Hz, treburile se cam termina prost
nu vreau sa lovesc in nimeni, dar mai bine supuneti direct pentru difuzoare nu se acorda nici un fel de garantie, apropo pentru difuzoare vandute fara incinte, a fost efectuata vre-o data vre-o reparatie pe cheltuiala p-audio (producatorul) pentru defecte care au fost considerate de fabricatie?
nu au fost defecte de fabricatie, cu exceptia unuia singur intalnit de mine acum 2 ani de zile.
au fost doar defecte aparute, pe care nu le-am putut dovedi ca au fost din vina utilizatorului.
acum 2 ani de zile am avut un HP-15W care zanganea, motiv pt care a fost schimbat fara discutii. Problema s-a dovedit a fi o biluta minuscula de fludor rezultat din lipirea firelor leonice la bobina, si care s-a desprins de calota in momentul in care s-a dat cu putere in difuzor
nici un difuzor nu a ajuns la producator ca urmare a unui defect de fabricatie .
chiar toate difuzoarele au venit perfecte? aici exeptam cazul primului sd-18el ars din vina clientului care a primit cadou un recon-kit pentru ca a fost primul care a reusit sa arda un asemenea difuzor
george
s-a stabilit foarte clar motivul defectiunii in acest caz. (procesare gresita care a dus la depasirea X-mech) - vezi topicul deschis de Leco in acest sens
mare atentie
X-mech este diferit de X=max si are o valoare mult mai mare.
depasirea acestui parametru duce in absolut toate cazurile la defectarea sistemului mobil, prin:
- ruperea spiderului
- lovirea bobinei de backplate
- ruperea suspensiei
- deformarea conului
- ruperea conului
in nici o tara din lume, nici un producator/vanzator de masini nu-ti schimba automobilul daca intri cu el in pom.
cam asta este cazul si aici
au fost cazuri cand am schimbat pe cheltuiala noastra / sau am reparat anumite defectiuni care nu pareau defecte de utilizare sau nu am putut dovedi vina utilizatorului.
oricum acestea au fost extrem de putine in ultimii ani
eu nu-ami aduc aminte de mai mult de 4 defecte de cand lucrez cu P-audio si 2 dintre ele au fost cauzate de manevrarea nepotrivita a firmelor de curierat