The poweraudio Forum is managed by a team of tallented administrators that have made it their mission to offer projects, schematics, designs and their advice free of charge. By making a small donation you can aid in the further development and running costs of this community. We thank you for the support!
Forumul Poweraudio este manageriat de o echipa de administratori talentati care au misiunea de a furniza proiecte, scheme, schite si sfaturi in mod gratuit. Facand o donatie, puteti sa ajutati la dezvoltarea si acoperirea costurilor de operare si dezvoltare a acestei comunitati. Va multumim pentru ajutor!

forumpoweraudio.ro

>> Bine ati venit pe forumul Poweraudio - Cel mai mare forum PROaudio din Romania <<
Acum este Mar Iun 24, 2025 6:31 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 44 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: durata de viata a difuzoarelor
MesajScris: Vin Noi 25, 2005 7:36 pm 
Neconectat
Moderator
Moderator

cam care aprozimativ este durata de viata la difuzoare? asa..informativ..

are cineva vreo idee?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 25, 2005 7:44 pm 
Neconectat
Director General 0766332366
Director General  0766332366

in domeniul pro , durata de viata ar fi in jur de 5 ani in regim de discoteca

Poweraudio Romania
Drumul Tarpiului, Nr.30, Bistrita, Jud. Bistrita-Nasaud
Telefon: 0766332366
E-mail: office@poweraudio.ro
www.poweraudio.ro
facebook.com/poweraudio.romania

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 25, 2005 8:02 pm 
Neconectat
User

Durata de viata depinde de mai multi factori si variaza de la difuzor la difuzor. principalul element al unui difozor care se degradeaza in timp este sistemul mobil. Aici P.Audio ofera solutia recon-kiturilor care iti permit sa iti reinnoiesti difuzoarele platind doar o parte din pretul unui difuzor nou. De asemenea laa difuzoarele cu magnet din ferita, inductia magnetica scade in timp (se demagnetizeaza), in schimb la noua generatie de difuzoare cu magneti din neodinyum (care este un "pamant rar") aceasta problema este eliminata.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Noi 26, 2005 12:09 am 
Neconectat
Admin
Admin

Depinde si de felul in care a fost utilizat .

Un difuzor care nu depaseste Xmax ( cursa liniara ) nu va obosi suspensiile si nici nu va deforma membrana .

Am intilnit difuzoare in PERFECTA stare de functionare si dupa 50 ( cincizeci ) de ani . Era vorba de un difuzor de 10" ( banda larga ) dintr-un radio STASSFURT , facut in 1936 si pastrat de bunicul meu . A mers in fiecare seara , cite 3 ~ 4 ore , pina in 1985 . In acel an am considerat ca este cazul sa fac experiente cu difuzorul si am descoperit ca era in stare perfecta de functionare.

Am mai intilnit difuzoare Celestion , Fane , Electrovoice , JBL , in buna stare de functionare si la 20 de ani de la fabricatie .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Noi 26, 2005 3:50 am 
Cred ca parametrii care modifica durata de viata a unui difuzor se mai adauga si ... cat timp pe zi sau ,saptamana sunt folosite. De ex eu in timpul anului scolar nu-mi folosesc boxele decat doar cateva ore pe luna pt ca eu stau la camin si boxele stau degeaba acasa :evil: .
Apropo , cam cu cati dB/w/m scade SPL-ul unui difuzor cu magnet de ferita din cauza demagnetizarii ''motorului magnetic'' .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Noi 27, 2005 11:23 pm 
Neconectat
User

F=B*I*L
=>
forta (adica sensibilitatea daca presupunem ca suspensia nu se modifcia in timp) scade tot cu atatia decibeli cu cat scade si campul magnetic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 3:29 am 
Sharky scrie:
F=B*I*L
=>
forta (adica sensibilitatea daca presupunem ca suspensia nu se modifcia in timp) scade tot cu atatia decibeli cu cat scade si campul magnetic.

N-a ca mai lamurit beton.Stiu si eu de ce depinde puterea unui motor magnetic al unui difuzor.Dintre toti cei 3 factori enumerati de tine doar B se modifica in timp - scade :cry: .
Deci SPL-ul unui difuzor scade in timp doar din cauza scaderii in intensitate a campului magnetic.
Si as fi curios sa stiu cam cat la suta din spl pierde un difuzor pe an datorita demagnetizarii magnetilor - bineinteles ma refer la magneti astia de ferita nu aia de neodymium care sunt ''nemuritori'' :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 9:57 am 
Neconectat
Admin
Admin

In primul an, campul magnetic scade cam cu 10% .
In urmatorii 3 ani mai scade cu inca 10% .
Dupa 5 ani, cimpul magnetic este la o valoare de doar 75% din ceea ce a a fost initial .
Nu as putea sa spun cu cit scade SPL-ul dar la ureche se aude .
Apreciez ca se reduce cu 1 ~ 2 dB .
Problema este ca in timp se modifica si parametrii T/S.

Eu cred ca in maxim 5 ani , difuzorul cu magnet de ferita va fi istorie .

PAudio a trecut la fabricarea masiva de difuzoare cu Neodymium . Preturile la aceste difuzoare se micsoreaza si chiar au egalat pe cele normale .

Exemplu:
E15-350N ( va fi adus in primul import ) este EXACT la acelasi pret ca E15-200S .

http://www.paacoustic.com/Product_Detai ... D=E15-350N
http://www.paacoustic.com/pdf/E-SERIES/ ... 5-350N.pdf

Performantele sint mai bune la cel cu Neodymium si cintareste doar 2,5Kg.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 10:05 am 
Neconectat

DNA, aici prevad o mare problema pentru noi :lol:

ce ne facem , pt ca majoritatea romanilor, au impresia ca difuzoarele pe neodymium sunt niste jucarii, ca nu sunt bune pt subwoofer, sau ca au uitat aia de la fabrica sa le puna si magnetul :lol:

vor merge oare toti romanii , pestre 5 ani sa cumpere difuzoare Ying Chun, pt ca alea sunt mari si grele si au pietroaie de magneti de ferita si sunt bune pt subwoofer :twisted: :mrgreen:

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 11:41 am 
Neconectat
User

Asta va fi o problema doar la inceput. In timp piata se va educa si parca vad ca peste vreo cativa ani nu va mai cumpara nimeni difuzoare cu magnet de ferita, mai ales daca preturile la difuzoarele cu magnet din neodinyum vor ajunge la acelasi nivel cu cele ale difuzoarelor clasice.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 11:53 am 
Neconectat

daca nu, nu e nici o problema, ca voi trece pe productia de boxe, si acolo nu mi-e greu sa mai pun un bolovan doi, sa "traga la cantar", daca omul vrea neaparat sa simta cand transporta boxa :lol:

acum, serios vorbind, difuzoarele pe neodymium par sa fie viitorul, greutate mult mai mica, racire mai buna sensibilitate mai buna si pret identic cu cel al echivalentelor pe ferita.

asa o sa scapam si noi de durerile de spate :D

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 12:48 pm 
HE HE HE din cate imi spun simularile pana la urmatorul import tre sa scap de incintele astea cu HP15W :lol: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 4:35 pm 
Nu cred ca cineva care se pricepe cat de cat la tehnica audio o sa aleaga sa cumpere un difuzor cu magnet de ferita in loc de unui cu magnet de neodymium in conditiile in care ambele variante ar avea aceleasi performante si pret. Trebuie sa fie prea tampit sa aleaga sa aibe niste boxe grele (si al caror spl scade in timp) in loc sa aibe niste boxe usoare si cu spl constant in timp.

Momentan insa ar mai fi un mic impediment care ar sta in fata utilizarii difuzoarelor cu neodymium existente in Romania si anume faptul ca nu sunt suficiente modele din care clientul sa aleaga.
Eu de ex am in plan sa-mi fac niste full-range .In viitor am de gand sa le combin cu niste subwoofere (aici am ochit deja WN-18S :wink: ) insa pana atunci acele full-range trebuie sa scoata cat mai mult bass.Pt aceasta aplicatie (in urma unor sfaturi avizare) ama ajuns la concluzia ca ar trebui sa folosesc sau C15-400B sau WN-15S .Avand in vedere ca vreau cat mai mult bass va trebui deci sa aleg C15-400B. As fi incantat sa pot pune in acele full-range numai dif-uri cu neodymium dar paramatrii modelelor existente nu se prea impaca cu cerintele aplicatiei mele :? .
Insa daca avetzi de gand sa aduceti si alte modele de difuzoare pe neodymium s-ar putea sa-mi schimb planurile :wink: .

Apropo de viitorul transport v-as ruga daca se poate sa punetzi o lista cu viitoarele tipuri de difuzoare cu neodymium care vor fi aduse,alaturi si de o lista de preturi macar asa informativ daca exact nu se poate spune.
S i cam pe cand urmatorul transport ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Noi 28, 2005 4:38 pm 
Neconectat

urmatorul transport in 60 de zile teoretic

Poweraudio Romania
www.poweraudio.ro

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Noi 29, 2005 2:04 am 
Neconectat
Admin
Admin

O sa postam lista cu produsele importate in momentul cind avem confirmarile ca produsele comandate au intrat in fabricatie .

Noutati la urmatorul import :

HP-12S
HP-15S
E12-250N/16ohm
E12-250N/4ohm
E12-250N
E15-350N/16ohm
E15-350N/4ohm
E15-350N
WN-D72
WN-D63/16ohm
WN-D63
WN-D44
C15-600N/4ohm
C15-600N
SD-18EL
SD-21EL
SD-12

Boxe :
X12
X12A
X15P
X15HP

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 44 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC + 2